Si am alergat…nu 35 km, cine mai stie cati, dupa 9 ore

Cum programasem noi si cum a fost si vreme buna am pornit in tura de alergare, sa facem un ocol de munte 🙂 Ne-am miscat ca femeile in fata oglinzii la plecare, adica incet.

Plecam noi cu vreo 45 de minute intarziere…Babe!

Dar recuperam, in circa 40 de minute eram la Stana Regala

Continuam sa alergam si dupa circa 20 minute eram la Schitul Sf. Ana, adica fugeam tare 🙂

Mai departe, am trecut de Cota 1400, de Cota 1500, am intrat pe traseul turistic marcat cu banda rosie, am facut o mica oprire la Tintarul Hotilor pentru dezbateri, si am continuat urcusul pe Drumul de Vara.

Pe Drumul de Vara

Cum urcusul parea cam mic 🙂 l-am lungit urcand inca o panta din Curmatura Vf. cu Dor spre Cota 2000

Si ne pregatim sa abordam Valea Soarelui-Platoul pana in Saua Laptici. Cand ne uitam in departare vedem si ramura vestica a Bucegilor, unde trebuia sa ajungem.

Portiunea cu verde colorat reprezinta ce nu se vede, Padurea Laptici-Valea Ialomitei-Padurea Tataru, adica un coboras lung si un urcus pe masura, pana in locul unde iar reluam traseul rosu. Deci in fata este muntele Tataru.

Luam startul ajungem la un stalp de telescaun si evident urma iar o panta si inca una 🙂

Mai era ceva pana in saua Laptici de unde venea coborarea in Valea Ialomitei apoi urcusul pe muntele Tataru

Pana la urma ne-am vazut si la indicatoarele de la acea Sa, traversand Izvorul Dorului si DJ 713

Intram in padure si vedem in zare pajistile de pe muntele nostru, enervant de departe…

Gasim o scurtatura :))) adica o mica umblare prin salbaticie deasa, unde am facut slalom printre crengi, am sarit copaci cazuti si am traversat paraiase si mlastini. A durat cam zece minute apoi pe o poteca am iesit in  drumul auto din Valea Ialomitei si am inceput urcusul prin alta padure.

Inca nu ajunsesem la drumul auto

Nici nu am intrat bine in padure ca 6 caini ciobanesti mari ne iau la rost. Ciobanul care era pe acolo ne asigura ca am gresit drumul, eu i zic ca nu, el zice ca da, eu i explic, el ne insoteste cu grija cainilor. Va dati seama daca ne muscau bietii cainii :))) ? Clar ca ne-a crezut plecati cu sorcova si avea grija cainilor sa nu ne atinga 🙂

Grabim pasul si la deal si iesim in sfarsit din padure. Ne uitam la ceas, intreaga distanta din saua Laptici cu  suprafata mare impadurita o parcursesem in circa 40 minute

Mai urcam putin tot in fuga si inainte se vede Vf. Tataru, impozant. Il urcam? Il urcam, doar de aceea am venit 🙂

Potrivit planului urmam liziera padurii pana in varf. Dar planul nu se potriveste cu ce se intampla. Suna telefoanele cand unul cand altul, tricourile sunt ude, le punem la uscat si scoatem altele din rucsaci. Pana la urma cadem de acord ca peisajul este magnific si luam o pauza sa mancam. Tot pana la urma trece o ora pana ne miscam din acel loc…deci babe simulante 🙂

Si incepem sa urmam liziera padurii, in ritm alert

Mai aruncam si cate o privire spre coltul acesta de rai al Vaii Tatarului

Valea superioara a Tatarului

Urcusul devine tot mai dificil, dar continuam cu nadejde 🙂

Mai si radem de tot felul de prostii 🙂

Cand merg cu persoane cunoscute evident eu nu pot sta locului. Si hai pana acolo sa vedem nu stiu ce, dincolo este altceva, la stanga e un varf, o stanca plina de fisuri in dreapta…pana la urma am intrat pe o panta plina de pietre. Serpi? Nu…au fugit si aia cand au simtit ca venim 🙂

Marturii ale glaciatiunilor

Amprenta multi-milenara, de fapt noi intrasem intr-un loc fosilifer

Era de asteptat sa se intample tot felul de chestii, eu mereu patesc asta 🙂 Am urcat orice varf din zona, unul singur nu a ramas pana in Saua Strunga.

La un moment dat, dupa atata urcus se vedea in spate Lacul Bolboci

Si mai urma o creasta pana la varful cel mai inalt, asa ca din piatra in piatra a trebuit sa ajungem si acolo

De unde am pozat zona Moeciu, muntii Piatra Craiului

Ne apropiam cu pasi siguri de Saua Strunga, dupa ce in cateva ore venisem din Valea Prahovei, urcasem tot Abruptul Prahovean, traversasem Valea Ialomitei care imparte Bucegii in doua, si acum ne gaseam pe marginea Abruptului Vestic al Bucegilor.

De pe un alt varf priveam spre refugiul din Saua Strunga, ni s-a parut noua ca este mai multa lume ca de obicei 🙂

Coborâm, ne uităm mai bine si ce vedem? Ce nu ne asteptam vreodata sa vedem pe acolo…o mireasa in varf de munte, departe de orice drum de acces, si cu nuntasii dupa ea 🙂 Asa ca eu alerg repede spre mireasa 🙂

Deci este ceva superb, unic. De necrezut asa ceva, ma bag pe acolo in discutii, aflu ca ea este din Constanta, mirele care inca nu trecuse muchea si nu se vedea, era din Bucuresti si ca el organizase totul. Apoi aud ca ei sunt oameni ce iubesc muntele si ca amandoi au dorit sa faca cununia religioasa in acel loc, au adus si un preot cu ei. Accesul fiind dificil, o caruta a dus nuntasii pana unde s-a putut, adica pana mai jos cu un kilometru, doi. Si apoi au avut de urcat bine de tot.

Mireasa si cu o ruda probabil…au avut si vreme buna, si-au urcat si familiile, am trecut si noi pe acolo, deci o sa fie o relatie reusita…casa de piatra si numai bine 🙂 O adevarata nunta in Bucegi.

Noi ne-am vazut de alergare mai departe…fara sa stim traiam povesti ale muntelui, si dadeam pagina dupa pagina

Prin padure si pe niste poteci de oi am ajuns in Poiana Horoabei

Adica la cativa pasi de manastirea Pestera Ialomitei si de cladirile sale

De la manastire am mers pe drum pana la statia de telecabina de la Pestera cu scopul de a urca spre cabana Babele, adica undeva sus de tot, tocmai in muchea ultima din poza

Desi am crezut ca o sa facem mai mult decat estimasem, nu a fost asa, am urcat mult mai bine

Pe poteca de la Pestera Ialomitei spre Babele si Platoul Bucegilor

Ceva mai sus, un grup de tineri cantau la chitara

Aproape de Babele pe o stanca antropomorfa un grup de persoane stateau in meditatie cu palmele deschise spre cer

Dupa ce am platit dublul pretului normal la cabana Babele, pentru o ciocolata Poiana si una Mars, am coborat spre cabana Caraiman si de acolo in circa 40 de minute eram prin orasul Busteni. Inca doi kilometri pana acasa si asta a fost ziua de alergare.

Cabana Caraiman, dupa ea, Valea Jepilor apoi Busteniul

Ca o concluzie, cred ca a meritat un traseu atat de lung, ar trebui sa scriu ore in sir ce am vazut, vorbit, etc. A meritat orice efort, ne-am si antrenat intr-un mediu sanatos, am vazut atatea lucruri, am participat la multe evenimente din viata muntelui. Lucruri rele nu au fost, parca pe Bucegi cand mergem se intampla doar lucruri frumoase…exceptand invitatia primita de a ramane peste noapte :))) care nu stiu unde ar trebui incadrata, cert este ca nu e bine sa mergem cu haine stramte pe noi :)) Altii ar fi ramas…

18 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. chmod_777 spune:

    Foarte tare!!! Bravo voua.

    Apreciază

    1. Multumim, a fost lung traseul dar cu diversitate mare, asa ca nu ne-am pierdut timpul 🙂

      Apreciază

  2. Samsara spune:

    Ceee traseeeeeeu ! Ce minunatii ! Ce frumoasa e Valea Tatarului !
    Totul e la superlativ. Parca am fost si eu acolo cu voi !
    Multumesc !

    Apreciază

    1. Eu de cate ori ajung acolo parca intru pe un taram de basm, am facut la poze acolo, la tot ce se vedea. Cand ajungi mai sus, pe orice inaltime ce domina valea pur si simplu nu iti mai vine sa pleci, ai vrea doar sa stai si sa privesti. Parca se oprise timpul, nu iti mai zic cat am umblat de colo-colo, este un loc minunat. Bineinteles ca ai fost si tu acolo, alaturi de altii, doar eu port in gand pe toti cei care-i cunosc si care iubesc muntele 🙂 Nu aveai tu cum sa lipsesti 🙂 Cu placere!

      Apreciază

  3. Claudia TM spune:

    Buna Adi, felicitari pentru traseul realizat, amandoi sunteti doi baieti grozavi. V-am vazut la Maratonul de 90 km din luna iulie, acolo am si schimbat cateva cuvinte. Bafta multa la Pietra Craiului.

    Apreciază

    1. Salut! Multumim, scuze dar la maraton am vorbit cu multi si nu mi-i mai amintesc pe toti, dar multumim de aprecieri si urare 🙂

      Apreciază

    2. Razvan Alexe spune:

      🙂 multu fain de apreciere. ca sa nu facem confuzie intre personaje, eu sunt razvan si nu am participat la categoria elita a maratonului 7500. 🙂

      Apreciază

      1. Ma, daca te cunoaste, inseamna ca te cunoaste, nu ai fost acolo trei zile? Crezi ca ea stie ca erai la alta categorie din cata lume era? Hai ca nu cred ca-l tinea minte pe Carbid :)))

        Apreciază

  4. rokssana spune:

    ce de peripetii:)
    va invidiez si va admir …

    Apreciază

    1. O zi asa cum mi le-as dori aproape pe toate 🙂 Si asa le-as dori tuturor. A fost o poveste de o zi!

      Apreciază

  5. camelia spune:

    Îţi mulţumesc pentru toate aceste surprinderi ale muntelui pe care le postezi…ni-l aduci astfel mai aproape, deşi nimic nu poate înlocui trăirea lui, dar parcă aşa îţi mai trece dorul..or’ dimpotrivă, ţi-l adânceşte.
    Îmi plac clipele trăite atât de viu, aventuros, precum vi se întâmplă; întâmplări pe care voi le iscaţi, dintr-un anume spirit al fiecăruia. Atât de viu. Şi eşti într-adevăr printre acei care nu vor să gândească viaţa precum un şir de ocazii pierdute…ba mai mult, eşti dintre acei care le născocesc.

    În altă ordine de idei, ne-ai făcut acolo, nouă, afroditelor, o invitaţie la o anume revoltă feminină, prin remarca făcută:
    „Ne-am miscat ca femeile in fata oglinzii la plecare, adica incet”…dar de data asta te iert, miloasă fiind din fire…nu, glumeam…voiam să îţi spun doar că voi, bărbaţii, din aceste mişcări unduitoare de felină oglindindu-şi chipul, ar fi trebui luaţi doar graţia noastră, a fiicelor lui Venus…restul trebuie trecut cu vederea.
    Da?

    Apreciază

    1. Camelia, eu iti multumesc ca revii pe blogul meu intotdeauna cu aceleasi ganduri albe. Poate acolo unde nu pot eu reda viata muntelui se simte intr-un fel prin imaginile postate. Nu vreau sa ma gandesc ca viata este si altfel, nu vreau sa ma gandesc la rautatea oamenilor, pe munte totul este altfel, nu pot sta sa pierd o zi de exemplu, nascocesc eu ceva cum bine spuneai.
      Stai putin sa gandesc problema cu oglinda ca nu a fost ca o ofensa. A fost ca o comparatie, adica stii ca o femeie petrece in fata aoglinzii mult timp si noi pana am intrat intr-un magazin, pana am intrat in al doilea, deci pana ne-am dat dusi a trecut ceva timp. Pe mine unul m-ar deranja daca o femeie nu s-ar aranja, deci este nevoie de oglinda. Si anumite femei stiu sa se faca placute in orice circumstante, tine atat de felul cum arata dar mai ales de ce scoate pe gura. Consideratiile mele 🙂 si oricum femeile nu au doar gratie ci sunt si mai responsabile ca barbatii. Nu toate dar oricum depasesc barbatii, eu asta observ de ani de zile, printre altele

      Apreciază

      1. camelia spune:

        Hei….la chestia cu oglindirea felinei am glumit. Te lăsasei înşelat de tonul meu aparent grav? M-a amuzat spunerea ta din cale-afară…mai ales că era una atât de potrivită..cu împrejurarea…date fiind ocurenţele.

        Apreciază

        1. Pai tu intotdeauna esti serioasa Camelia, si e mai bine asa 🙂 Dau cu batul in balta uneori 🙂

          Apreciază

    2. camelia spune:

      *erată

      graţia…în loc de „graţie”

      Apreciază

      1. Am inteles, am si trecut la indeplinirea cerintei 🙂

        Apreciază

  6. camelia spune:

    „dar mai ales de ce scoate pe gură”…în acestă privinţă, îţi reamintesc, deşi nu cred că e nevoie, axioma: eşti CE şi CUM spui…valabil pentru toţi fericiţii eului lor…precum îi doresc fiecăruia să i se întâmple… să fie.

    Apreciază

    1. Este ceva foarte nasol sa vezi o femeie frumoasa care in afara de tampenii altceva nu-i trece prin minte, asta vroiam sa spun mai sus.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.