Uneori, privesc la imagini o perioada. Mai mult sau mai putin lunga.
Poveste milenara inscrisa pe aceasta piatra
Are cateva sute de kilograme, dar sa stai langa ea, sa o privesti pe toate partile, chiar ai ce vedea… probabil, fiind ceva destul de rar in Bucegi, ii voi ajuta pe cei de la Administratia Parcului, cand vor termina Centrul de la Busteni, sa o expuna, daca vor vrea…
Bine, acum, stiti ca ma lasa rece opiniile ca trebuie sa nu luam din natura nimic, ca acolo isi are locul, chestii din acestea, ultra-conservative. Ca si acelea, sa nu exploatam padurea, vanatul, etc. Totul insa trebuie facut rational, nu taiem toti copacii, nu luam orice floare, piatra s.a.m.d. Doar ca in Romania, nici dupa 2o si de ani, nu exista ratiune in multe domenii.
Am remarcat ca in societatea noastra, oamenii iau atitudine doar atunci cand ceva ii afecteaza direct sau li se pare ca-i afecteaza. Daca se impusca un urs, sarim sa nu se impuste, ca omul este vinovat, daca suntem noi victima atacului unui urs, nu prea mai avem aceeasi parere. Cu cainii fara stapan, la fel. Si eu am crescut de mic cu animale, dar cainele statea in cotet si legat, nu pe strada. Cu atat mai putin nu au ce cauta caini prin habitatele caprelor negre sau, acum, iarna, prin padure, dupa caprioare. Noroc cu lupii, ca-i mai inhata…
Mi se pare in regula sa vaneze lupii caprioare, fiindca vorbim de animale salbatice, asa functioneaza natura.
Revenind la piatra de mai sus, in Bucegi, aceasta se poate acoperi in cativa ani, pe cand in oras… au ce invata cat mai multi.
…
Sigur intereseaza pe cate unii dintre voi aceasta oferta – „Trenurile Zapezii”. Biletul la IR este echivalent cu cel de Regio, in aceasta perioada… mai ales ca in acest week-end sunt 2 mari evenimente in Valea Prahovei.
Sambata la Sinaia:
Programul incepe insa de pe la ora 14…
Si de maine pana duminica la Busteni:
Mai departe,
O alta noutate… de la gara Brasov nu trebuie sa mai mergi la o autogara aflata la km distanta, pentru a lua o cursa spre Poiana Brasov. Acum este o linie directa: Gara Brasov-Poiana Brasov
Tot in Brasov:
Mneah…stai relax ca piatra aia o sa iasa la pensie acolo unde ai gasit-o.N-o sa-si bata nimeni capul s-o translocheze ,oricat de interesanta si frumoasa ar fi. Daca era vreun trovant ceva….eeee ,era alta mancare de peste.
Deci zilele astea ti-e urbea in sarbatoare…in consecinta vata de zahar si kurtos kalacs la greu 😉 😉 Enjoy !
ApreciazăApreciază
Este plina de fosile, ca fapt divers, si pe ei ii intereseaza o simpla fosila, apoi eu stiu atatea locuri cu fosile incat, efectiv, nu am nevoie de ele. Piatra, pe o alta fata, mai are si altceva, mult mai proeminent. Le trebuie foarte multe lucruri pentru Centrul pe care il ridica la Busteni.
Da, o fi urbea in sarbatoare, eu insa am atatea de facut, incat nu am zile libere si apoi, chiar daca as fi liber, tot as face cu totul altceva. Nu am timp de spectacole. Aha, si pe asta o stii, cu kurtos kolacs/kalacs 😉 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
kAlacs… 🙂 🙂 🙂 Ai grija la detalii ca te-ai mai intalni cu vreo sora unguroaica pe Brana Ursului si te faci de toata bafta… 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
Am adaugat si asa cum trebuie.Detaliile, SNV, spun multe despre noi 😉 Mai multe decat am vrea sau decat credem 🙂
Dar nu-i problema, nu insist in detalii pe care nu le stapanesc… imi vad de drumul meu 🙂
ApreciazăApreciază
Poate ca ai dreptate ca in oras ar putea povesti mai multe trecatorilor decat undeva in munte, acoperita de muschi si frunze…
Cu conditia ca cineva sa nu se apuce sa o taie si sa o vanda felii pentru masa din bucatarie, a vreunui careva…
ApreciazăApreciază
Daca o sparge atunci nu am facut nimic, mai bine o lasam acolo, decat sa o stricam astfel…
ApreciazăApreciază
Nu mai văzusem de mult brand-ul naţional de turism, iată-l aici, pe afişul cu „Serbările oraşului Buşteni” : „ROMânia – exploraţi Grădina Carpaţilor”.
E un brand creat cu bani europeni, mulţi, pe vremea doamnei Udrea, pentru promovarea potenţialului turistic al României, şi nu poate fi schimbat până în 2016 – termenul limită de implementare a strategiei de promovare turistică în cadrul acestui proiect – altfel trebuie restituiţi toţi banii europeni primiţi în acest scop.
Nu aş avea nimic cu acest brand, imaginea lui cu frunza, cu verde, cu albastru, sugerează ideea de natură, de linişte, de puritate, verde, inocenţă. Problema e cu partea scrisă.
Acele minţi luminate, care s-au străduit şi au ajuns la această formă finală, se pare că nu mai ştiu cum se scrie litera „m” mic de mână, lucru ce se învaţă în clasa I. Astfel că în loc de „România”, a ieşit „ROMânia”, aspect total nefericit pentru noi, cum s-a mai spus pe aici, pe blog.
În plus, am citit că Autoritatea Naţională pentru Turism plăteşte bani grei în fiecare an către diverse asociaţii sau alte entităţi ce organizează, pe aici, prin ţară, tot felul de evenimente culturale, sportive, manifestaţii, etc., pentru promovarea acestui brand naţional de turism.
Credeam că acest brand trebuie promovat în afara ţării, pentru că noi, pe aici, prin ţară, mai ştim, de bine, de rău, despre ce e vorba.
Şi mai îmi place mult ultima imagine, cea cu monumentul din Braşov şi cu cei doi oameni ai străzii.
Pe acel monument scrie aşa :
„În memoria luptătorilor anticomunişti 1944-1989.
În faţa acestui simbol al jertfei pentru libertate, credinţă şi demnitate naţională, DESCOPERIŢI-VĂ !”
E perfectă ipostaza surprinsă. Aceasta este imaginea libertăţii şi a demnităţii, cele pe care le-am câştigat în urma luptei anticomuniste…
Dar se poate şi mai rău…!
ApreciazăApreciază
Cuvantul scris astfel induce ideea unui stat plin de romi… o eroare nefericita.
Cand am postat cele doua imagini cu monumentul de la Brasov, am asteptat sa vad ce reactii sunt. Ma gandeam la un articol cu o dezbatere… ati fost gand la gand. Doar ca vazand astfel de imagini zi de zi, nu mai suntem capabili de priviri atat de profunde. Saru-mana si va multumesc.
ApreciazăApreciază