Barierele din Bucegi: nu poti distruge si fenta statul de cate ori ai ocazia!

Acesta este un articol subiectiv, asa cum vad eu realitatea din Bucegi; un alt punct de vedere, opus articolului din 4 iunie 2013, scris de prietenul meu Cristi, pe Ziar de Busteni.

Barierele pe Bucegi, in special cele de la intersectia DJ 713 cu drumul de pamant spre Babele si de la Podu cu Florile, au aparut din dorinta de a stopa fenomenul de patrundere a mijloacelor motorizate in zonele interzise prin lege tranzitului auto.  Si o sa fiu punctual:

1. Situl Natura 2000 Bucegi este mult mai mare decat Parcul Natural Bucegi, pentru ca Romania, dorind sa indeplineasca cerintele de intrare in Uniunea Europeana, a trebuit sa declare un procent din teritoriul national sit Natura 2000. Si noi invatati sa ne adaptam, am declarat cam orice sit Natura, fara sa constientizam ca pe viitor unele investitii nu se vor putea desfasura decat conditionat.

2. Pentru altii nu stiu cum este, pentru mine insa activitatea de a circula prin zone interzise prin lege accesului motorizat este Infractionala.

bMontarea barierei inspre Babele. Felicitari Administratiei Parcului Natural Bucegi!

3. Activitatea 4X4 de la Busteni s-a bazat din start pe incalcarea legii. Cu sprijin politic au fost bagate in corzi autoritatile statului cu atributii in zona montana. Deci nu este corecta exprimarea ca traiesc niste oameni dintr-o activitate turistica. Ei au exploatat aceasta teama a reprezentantilor statului, si au denumit turistica o activitate ilegala.

4. Cu mult timp inainte de a demara vreo actiune, le-am spus multor soferi ca lucrurile nu mai pot continua astfel: sa ajungi cu jeepul pe la Releul Costila sau pe marginea pantei spre Crucea de pe Caraiman. Cei mai multi au zis: „cine esti tu sa ne zici noua ce sa facem?”. Eu eram insa singurul care ii putea opri. Nu au vrut sa inteleaga, nu au vrut sa nu mai trateze muntele ca pe un bun propriu si atunci, avand in mana autorizatii/imputerniciri ale unor institutii cat si sprijinul altora, am trecut la o alta faza. Pentru mine, de aceea am spus ca este un post subiectiv, majoritatea soferilor sunt lipsiti de educatie, nu stiu sa vorbeasca, nu vor sa inteleaga ca legile sunt pentru toti.

1Asa dialogheaza un salvamontist, ce face si el curse cu turisti pe la Babele

5. Autorizatiile emise de Primaria din Busteni pentru transportatorii 4X4, sunt valabile doar pe raza orasului. Potrivit hartii Bucegilor, legal, jeepurile din Busteni nu au unde sa circule pe munte, intra undeva pe cateva sute de metri, spre Piatra Arsa, doar atat. In rest, circula fara autorizatie in Sinaia, pe DN1, pe DJ713, in judetele Prahova si Dambovita.  Povestea cu taxele platite la stat este un basm. Daca aduci Fiscul intr-un week-end i-ai terminat pe toti.

6. Este anormal sa sustina 70 de soferi, sau cum mentioneaza Cristi, vreo 200 de persoane, ca ei fac promovare turistica. Observ insa ca de ani de zile, Busteniul se promoveaza indeosebi infractional si contraventional. Ce promovare faci cand derulezi ceva ilegal? Atat spre Babele cat si spre Podu cu Florile, legea spune foarte clar ca nu ai voie cu mijloc auto. Administratia Parcului si alte institutii au pus panouri informative, cu temeiul legal, etc. Dar cum unii s-au obisnuit sa puna presiune pe oamenii legii, acestea nu au fost luate in considerare si deseori au fost rupte.

aAsta se dorea, sa parchezi jeepul sub Sfinx, imi pare rau pentru cate unii, dar astfel de lucruri nu se pot intampla

7. Nu imi placea, poate altora le placea, sa-i spui jandarmului sau angajatului de la Parc: „Poate il sun pe X, si mai ramai si fara serviciu. Stai naibii in banca ta”. Nu au fost destepti oamenii legii, ca le puteau intinde o capcana, sa stea unul singur la intersectie, si unii golani oricum ar fi fortat drumul vazand doar unul, iar la curba sa-i astepte mai multi jandarmi. Si sa le dea o bataie sanatoasa, sa-i amendeze cu maximum prevazut de lege, sa-i duca in arest si sa le mai intocmeasca si dosare penale. Sansa lor ca este dl. Iuncu directorul Parcului, sa-i pupe mana ca tot este calugar, ca daca era altcineva jar mancau. Una este sa vii sa-ti prezinti problema de o maniera ca aceasta: „D-le jandarm sau ce esti, imi intretin familia,  sunt singurul care aduce bani in casa, am luat si eu grupul acesta de turisti, il plimb putin, nu umblu aiurea pe pajisti, nu aruncam gunoaie, nu stricam, stiti cum este viata, trebuie sa ne descurcam, nu sunt locuri de munca…” si sigur nimeni nu le-ar fi zis nimic. Cand insa faci tu, aranjezi tu serviciile unora, te lauzi ca ai „spate”, ameninti, desi tu incalci legea, dai un simplu telefon si-i dai pe toti afara, nu poti cere ingaduinta, intelegere. Te duci la bulau, mai devreme sau mai tarziu, si tu si „spatele”.  Nu invingi legea, s-o fi miscand ea greu, dar cand se porneste mai vedem cum ii faci fata.

10Afisul cu primarul Busteniului, au crezut ca lipindu-l pe masini, este ca un permis de intrare prin orice colt al Bucegilor

8. Activitatea de transport turisti pe munte poate fi efectuata legal, dar nimeni nu stie cum. Eu am solutii si pentru asta evident, ca asa a pus Dumnezeu, pe fiecare la locul lui. Dar nu ai cum sa ajuti persoane lipsite de bun-simt, in care s-a inradacinat eludarea legii.  Repet, una este sa-ti castigi existenta aducand un minim impact mediului si alta este sa te dai cu jeepul ca pe terenul nimanui, sa faci ce vrei intr-o arie protejata. Nu este nimeni de capul lui. Pentru ca in multe cazuri, reprezentantii mediului au fost ingaduitori, au primit drept recunostinta panouri rupte, injuraturi. Acum sunt bariere, alt avertisment mai bun nu exista. Adica ajunge, nu este tara lui Papura Voda, mai trebuie sa si ramana ceva din muntele asta. A fost pusa la pamant munca unor generatii in cativa ani la nivel de tara, macar sa mai ramanem cu patrimoniul natural.

9. Unii proprietari de suprafete incluse in situl Natura 2000 vor primi despagubiri, ca asa spune legea. Am auzit si ca soferii de jeepuri ar vrea despagubiri pentru ca au fost montate bariere. Numai ca intai a fost Parcul Natural apoi activitatea lor 😉 Acesta este tupeu de golan de Busteni.  Dupa ce ca incalci orice lege, vrei despagubiri. Astfel de atitudini apar cand esti bun, cand esti conciliant, cand nu vrei sa te impui, desi ai legea in mana. Vrei sa fii om si te faci si de rusine, nu esti apreciat, si iti mai poti pierde si serviciul.  Eu insa sunt educat sa fiu loial tarii, sa nu incalc legea, sa fac constiincios si cu responsabilitate orice lucru. In mine sunt doua „personalitati”, una foarte buna si alta foarte rea, depinde ce cauta fiecare. La mine nu exista nu se poate, stiti exprimarea: „eu daca trebuie sa fiu la 1 noaptea la vf. Omu, eu la ora aceea sunt acolo; ca sa nu fiu, ar trebui ca acel varf sa nu existe”. In Bucegi este o criza de legitimitate, cam facea fiecare ce dorea, este timpul sa revenim la normal.

10. Exista solutii ca totul sa fie bine, dar cand se vor opri actele de distrugere in Bucegi, recent s-a dat cu un fel de clei sau aracet pe lacatul de la bariera Podu cu Florile,  deci mai este pana la discutii. Pana atunci, activitatea de transport turisti cu 4X4 se va desfasura la risc, esti prins sau nu esti prins. Deci nu se roaga nimeni de ei, esti civilizat, poti fi ajutat/indrumat sa-ti castigi existenta, esti golan, nu stii sa vorbesti si sa te porti, esti tratat ca atare.

11. S-a spus ca montarea acelor bariere este ilegala, ca se ingradeste circulatia publica. Imi pare rau ca nu se cunoaste legislatia de mediu, stiti cum este, necunoasterea legii nu te absolva de rigorile ei, dar acele bariere sunt la inceputul unor drumuri interzise prin lege circulatiei publice. Legea prevede insa ca riveranii si autoritatile sa aiba drept de deplasare auto pe astfel de drumuri. Pentru a lamuri pe oricine, Administratia Parcului sau Jandarmeria pot intra cu masinile pe astfel de drumuri in timpul serviciului/misiunilor.  Ei sunt reprezentantii legii, chiar daca acest lucru se percepe mai greu.

Deci soferii de jeepuri nu sunt tinuti la portile Parcului Natural Bucegi, acestea fiind cu niste kilometri buni mai departe. Dar se poate intampla si acest lucru, doua controale mixte: Politie, Fisc, Mediu la Cuibul Dorului si Moroeni. Intr-un sit Natura 2000 trebuie sa respecti niste reguli, chiar daca esti pe un drum public! Incepand de la masina, acte, autorizatii.

gMajoritatea turistilor de pe Bucegi sunt impotriva deplasarii cu jeepurile prin locurile protejate. Poza este de pe site-ul amfostacolo.ro. Sunt nenumarate site-uri pe care au fost postate astfel de masini si actiuni. Circuli pe unde merge toata lumea, nu pe unde vrei!

12. Declararea Bucegilor sit Natura 2000 nu a insemnat desfiintarea pajistilor, cum gresit se crede. Pentru ca nu se putea renunta la pastorit, ca activitate traditionala, si apoi,daca nu pasunezi, padurea va ocupa natural pajistea. Soferii de jeepuri nu aveau cum sa promoveze frumusetile Bucegilor, cand ei insisi participau la degradarea lor. DJ 713 se inchide pe perioada iernii, asadar acesti soferi nu deszapezeau pentru marea majoritate ce venea chipurile in spatele lor, ci pentru ei, sa-si deruleze activitatea, desi intrarea pe acel drum este interzisa iarna.  Si deszapezirea unui drum care este inchis de proprietar, tot o ilegalitate reprezinta!

xAceasta nu este promovare turistica, sa ajungi cu masina langa Crucea de pe Caraiman, este distrugere si lipsa de educatie

In opinia mea, barierele nu au fost montate pentru a opri cetatenii civilizati, acestia oricum opreau langa panouri, ci pentru a opri actele de vandalism consimtite tacit de anumite autoritati locale.  Nu am nimic cu primarul Savin, dar in campania electorala oamenii sai au spus ca stiu ei cum sa rezolve problemele zecilor de soferi de jeepuri. Se vede cum stiu.

Ca o concluzie:

Parcul Natural Bucegi nu are nevoie de un numar cat mai mare de turisti, de statistici care sa dea bine. Are nevoie de turisti civilizati, cu bun simt, educati. Acestia pot veni cu sutele de mii, sunt bineveniti. Nu are insa nevoie de oameni care fac orice pentru bani si care atunci cand privesc padurea le pare rau ca nu poate fi taiata toata! Sau in cazul de fata, care se urca prin orice loc posibil cu jeepul.

Pledoaria prietenului meu Cristi se bazeaza pe greutatile familiale ale acelora cu masini 4×4, afacerile acestora cu mediul devenind destul de reduse ca anvergura.  Sunt oameni care traiesc din aceasta activitate, insa nu au stiut decat sa ameninte in loc sa ceara ajutor, sprijin, solutii. Mai bine te multumesti cu putin decat deloc. Gestul de la bariera de la Podu cu Florile a pus autoritatile in alerta. Mai trebuie un pas…dar daca unii isi permit sa incalce legea, de ce sa nu-si permita si sa-si riste libertatea?!

Referitor la caratul apei cu bidoanele, a fost o actiune hei-rupista, ca la noi la Busteni, lipsita de urmari pozitive. Bidoanele zac si acum pline in constructia de la varful Jepii Mici. Va reamintesc ca incendiul din Creasta cu Zambri nu a fost stins de om, ci de doua ploi consecutive, dupa o luna de zile de la izbucnirea flacarilor.

m

25 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Aliosa spune:

    @ Salut temerare !
    Ca sa nu dau nimanui ” apa la moara ”
    si din partea mea spun doar atat :
    -Sunt de acord cu cele spuse de tine in
    ” Ca o concluzie ” .
    In rest,
    in ROMANIA
    treburile merg tot asa cum vor MAFIOTII !!!
    O duminica frumoasa !
    Aliosa.

    Apreciază

    1. Va salut si eu! Poate nu vor merge la nesfarsit treburile doar cum vor cate unii. Poate vor merge si cum doresc cei multi! Mai vedem 🙂
      Multumesc asemenea!

      Apreciază

  2. Lavinia spune:

    Bine spus …Adi !

    Apreciază

    1. Acesta este adevarul, numai ca unii il accepta mai greu. Orice om normal daca sta putin si se gandeste isi da seama ca undeva lucrurile au scapat de sub control. Si ca nu se poate merge astfel. Multumesc!

      Apreciază

  3. criscar50 spune:

    Dupa parerea mea (poate gresesc in necunostinta de cauza),cine-si permite sa cumpere,sa foloseasca,sa intretina un 4X4 nu cred ca se zbate in lipsuri.Oricum,asa ar fi normal:cine greseste,plateste!

    Apreciază

    1. De exemplu, unii salvamontisti au jobul lor si tot nu le ajunge, mai vor sa faca si altceva. Deci au mult timp liber. Altii sunt soferi angajati cu ziua, primesc 50 lei la o cursa. Cate unii au si 3-4 jeepuri…logic, activitatea este foarte banoasa.
      Ei au gresit de prea multe ori si nu au platit. Cand li s-a atras atentia ca intr-o zi chiar se va plati, au considerat ca tu vii pe proprietatea lor, ca vrei sa faci ordine in „gospodaria” lor. Atat de mult se obisnuisera cu raul, cu ignorarea legii si a celor ce o reprezinta. Tot muntele era al lor. Au fost situatii cand chiar unii dintre soferi sunau autoritatile ca sa-i reclame pe turistii ce intrau si ei cu masinile pe drumuri interzise. O astfel de harababura trebuia oprita.

      Apreciază

  4. marius- sinaia spune:

    Adrian, ai foarte mare dreptate si inca o data sunt alaturi de tine.Merg si eu cu prieteni pe traseele montane si imi este rusine cind vad orice gropita sau un loc mai dosit plin de gunoi.Sunt intrebat mereu de ce organele abilitate nu-si fac datoria si crede-ma ca-mi este rusine si le recomand site-ul COMUNITATEA BUCEGILOR.Problema care o vad eu este ca autoritatile primesc doar O(una bucata)petitie cind ar putea sa primeasca 100 sau 1000,vazind in acest fel ca suntem MULTI.De azi voi trimite si eu,in numele meu (cu permisiunea ta )acele petitii semnate de tine.O zi minunata iti doresc.

    Apreciază

    1. Multumesc Marius, poti face orice doresti vizavi de cele scrise pe blogul CB sau primite pe mail.
      A fost o zi in care am mers prin 4 ploi, dar am avut 2 pelerine, 2 tricouri, 2 perechi de incaltaminte, am trecut ca rata prin apa, nu au fost probleme, chiar mi-a placut 🙂

      Apreciază

  5. Camelia spune:

    Bine au făcut cu acele bariere, şi ca să îi descurajeze pe îndârjiţi, să le fie cu neincumetare, ar trebui să împrăştie şi niscaiva cuie pe drum, sau orice alte obiecte ţepoase, primejduitoare.

    Cât despre turiştii civilizaţi şi ce ai mai scris tu pe acolo, cred că poţi să îi numeri cangureşte, adică pe săritelea, dar să ne păstrăm speranţa şi să nu aruncăm cu verdicte; va veni o zi când niciunul dintre neiubitorii muntelui nu va mai funcţiona cu mecanismele dereglate şi va avea bunul simţi mereu cu el, la îndemână.
    Amin.

    Apreciază

    1. Pai da, trebuiau, erau necesare acele bariere, daca nu intelegeau de vorba buna. Adica, in fata lor nimeni nu avea nicio valoare. Stii, cand am vorbit cu sefii celor din Bucegi ce se intampla, nu le venea sa creada, iti dai seama asa ceva este neverosimil, doar in tari salbatice se poate intampla asa ceva. Si mai voiau si despagubiri, faceau pe afectatii. Pai daca ai fost mereu in ilegalitate, si ai fost ingaduit, ce tot vii cu pretentii? 🙂 Asa le-ar trebui, niste cuie, fiare pe drum 🙂 Ironia este ca din cauza unora sufera si altii care niciodata nu au stricat natura, s-au purtat civilizat, nu s-au abatut de la trasee, au fost politiciosi…sunt putini, dar sunt. Vinovat este cine intretine acest mecanism ilegal.
      Sa speram ca va veni acea zi in care va predomina bunul simt, eu cred ca va veni! Amin sa fie! 🙂
      Multumesc!

      Apreciază

  6. mariana spune:

    Dacă am ajuns în ţara asta să spunem că putem supravieţui numai prin încălcarea legii, dacă am ajuns să privim cu îngăduinţă pe cei care sfidează legea şi să arătăm cu degetul pe cei care luptă pentru respectarea ei, mi se pare grav, mi se pare că trăim într-o lume răsturnată, într-o lume cu susul în jos.
    Vinovaţi sunt mai ales cei de sus, dar într-o mare măsură şi noi, cei de jos, că nu mai avem reacţie, că nu ne mai revoltă nimic, nu avem conştiinţă civică, nu avem o anumită educaţie civică.
    Văd că bătălia continuă pe Bucegi, era previzibil… Mă gândesc la ce a spus cineva odată : „Pe câmpurile de luptă se câştigă doar bătălii. Războaiele se câştigă în altă parte”.

    Apreciază

    1. Statul percepe o multime de taxe, birocratia ne omoara, totusi cu mintea limpede mai poti face si afaceri, si investitii, si lucruri bune. Activitatea aceasta 4X4 este o smecherie ieftina, in loc sa o upgradeze si sa o transforme in ceva din care se poate trai legal, o tin asa. Nu este nimeni absurd sa le ia painea de la gura. Doar ca nu astfel se castiga existenta, prin presiuni, smecherii, distrugeri, diferite ilegalitati. Legat de ce spui, mi s-a spus de multe ori ca nu stiu sa ma orientez, ca nu inteleg ce se intampla 🙂 Am lucrat si lucrez cu fel si fel de oameni, intotdeauna am incercat sa am un echilibru, si azi ca si altadata, cred ca oamenii acestia, soferii, nu inteleg de fapt ce se intampla. Deci nu mai vine Tata nu stiu care sa faca el galagie, sa dea drumul la ilegalitati. Vremurile acelea au trecut. S-au facut destui bani, nu se poate continua fentand statul si distrugand mediul pe mai departe. Pe Bucegi, sunt oameni cu diferite responsabilitati, aceia nu or fi ei oamenii perfecti dar fac atat cat pot. Impreuna se pot realiza lucruri utile pentru comunitatile locale, dar nu de o asemenea maniera, hai sa distrugem azi ce putem, bani sa iasa, si maine mai vedem.
      Lucrurile s-au mai linistit in privinta accesului motorizat, curand vor trebui organizate niste actiuni de anvergura, sa vedem daca asa stau lucrurile sau nu. „Sfarsitul razboiului” va fi atunci cand Respectivul din spatele acestei afaceri va intelege ca trebuie sa se intre in legalitate.

      Apreciază

  7. dolly spune:

    Buna Adi!Pana nu sunt mana in mana cu mafia locala,nu le-ar merge lor,treburile snur!Dar sunt sigura, ca o sa aiba si un finis cat de curand.
    Iar cei cu masinoaiele lor,o sa-si puna ochelari cu lentile de lupa ,sa -si mai zareasca norocul de acum!Apropo stii cum le spun eu,MATE FRIPTE.Cred ca e corecta sigla!

    Apreciază

    1. Buna! Categoric cineva le da unda verde sa incalce legea. Insa cand se vor strange cativa si vor da declaratii, se va termina totul. Probabil de atunci se va intra in legalitate si fiecare va putea sa-si duca linistit activitatea! Li se mai spune Piratii Bucegilor 🙂

      Apreciază

  8. zamoreanu` spune:

    Salut Adiţă
    Mă omule văd că n-ai de gând să te astâmperi 🙂
    Faci ce faci şi te iei de afacerea oamenilor 🙂 Păi cum vrei să te „cinstească” ăştia dacă tu tot încerci să le dezumfli roţile la motorizate 4×4 🙂
    Tu crezi că ăştia mai au leac?… Nu frate, doar dacă-i arde motorina din rezervoarele motorizatelor 🙂 Dar incinerarea trebui să înceapă cu cei care le tolerează accesul în zonele protejate.
    Ţine-o tot aşa.., multă baftă la prieteni adevăraţi şi nu la „cibucarii Balaurului”

    Apreciază

    1. Salut! Subiectul este destul de simplu. Deocamdata eu sunt impotriva accesului motorizat spre Babele si Podu cu Florile. Din ratiuni ce tin de protectia mediului si de calitatea umana a majoritatii soferilor de jeepuri. Restul este mai putin important, mai vedem, nu poti sa ma astepti cu jeepul prin jnepeni si sa scapi, asta ca un alt aspect al acestei probleme complexe. Nu poti de asemenea, sa-i tai cauciurile si sa-i zgarii masina unui om al legii si sa te astepti sa fie liniste, si multe altele. Sa-i descurce primarul, si cine vor ei, legea ramane lege, oricate eforturi ar face. Iar daca exista o solutie, eu refuz sa le-o pun la dispozitie, au ceea ce merita, ceea ce au cautat.

      Apreciază

  9. zamoreanu` spune:

    Cui pe cui pe cui se sctoate Adiţă 🙂
    Toleranţa se aplică unor infantili şi nu pentru cei maturi care au alte scopuri de cât cele oneste.
    Zilnic dacă ar avea pagubă un pneu sau o capotă zgârâiată.., ar avea mai puţin timp să „călărească” zonele protejate , nu crezi?
    Numai bine prietene
    PS
    Legea în zonă, deocamdată e „Balaurul”.., arză… 🙂

    Apreciază

    1. Sunt si oameni normali printre soferii de jeepuri, care vor doar sa-si castige existenta legal si civilizat. Dar se pierd asa in marea masa 🙂 Ti-am sters putin din post-scriptum 🙂 De unde ai mai auzit si chestia aceea? :))

      Apreciază

  10. zamoreanu` spune:

    Încearcă să citeşti printre rânduri 🙂
    „Vând porumb fiert la Silva”.., văd ş’aud ce vorbesc Jeep-iştii, care-s mai rău ce cât un grup de caţe.
    Ba mai mult, unii dintre ei sunt atât de nemernici că-şi publică „afacerea” pe Facebook 🙂
    E bine să ştii că numai „câinii se bat pe ciolan”.., nu şi oamenii normali 🙂 Vreau să spun că e o „mâncătorie” între Jeep-işti mai ceva de cât la Taxi-metriştii din oraş.
    Dar „prietenii” tăi nu se rezumă doar la Jeep-iştii.., mai ai cel puţin 2 „prieteni” Jandarmi montani care îşi petrec veacul la cârciumile de peste drum de Silva şi unde mai „respiră” câte ceva, când mai ia câte un pahar în plus la „bord”… Aşa că ai grijă 🙂
    Poate acum ai realizat de ce eram îngrijorat atunci când ai absentat recent din mediul online?
    Să auzim de bine Adiţă

    Apreciază

    1. De aceea spuneam ca sunt si soferi ce doar incearca sa subziste, printre derbedei 🙂 Cat despre acei „jandarmi” imi este mila de ei, nu vorbesc la misto, s-ar putea nu doar sa se dezica Jandarmeria de ei, cand vor afla adevarul sefii lor din Ploiesti sau Bucuresti, ci sa li se intample si altceva mult mai rau. Nu fac pronosticuri, nu doresc raul nimanui, dar intr-o zi, vor merge la puscarie cativa de la Busteni. Soferii nu, dar aceia care le-au ingaduit niste chestii pe sus, pe munte, cu siguranta. Unii soferi ca sa scape vor da declaratii, pentru ca nimeni nu face puscarie pentru altul. Daca-l vezi pe Sasu, seful lor, spune-i ca am scris pe blog asa: „orice ai face, nu ai cum sa scapi!”. Stie el ce vreau sa spun, cui vreau sa spun! 😉
      Daca absentez, intotdeauna exista un motiv, multumesc, nu-ti face griji pentru mine. Numai bine! 🙂

      Apreciază

  11. zamoreanu` spune:

    Da Adiță.., concis și la obiect 🙂
    Deocamdată mulți zac la „umbra Balaurului” și trăiesc cu impresia că nimic nu se va schimba… Sunt aspecte ce se rezolvă de la sine aș cum foarte bine ai punctat: „nimeni nu face pușcărie pentru altul” 🙂
    Nu trebuie să mi-o iei în nume de rău.., dacă mi-am făcut griji pentru absența ta din mediul online, am făcut-o la modul amical, omenesc.., știu că anul trecut 2 indivizi „îmbrăcați în hainele statului” au pierdut controlul ATV-ului și era să dea peste tine.
    De fel primesc informații credibile.., e adevărată „întâmplarea” sus menționată?
    Mersi și să ai grija ta.
    PS.
    Sasu nu mănâncă „porumb fiert sau copt”.., eventual „mănâncă din sticlă”.., o vodcă, o țuică, etc….
    🙂

    Apreciază

    1. Nu se schimba lucrurile un an, sau 5, sau 10, pana la urma orice are un sfarsit. La Busteni asa se va termina totul, se vor da in vileag unii pe altii. Stiu ca ai avut ganduri frumoase, dar nu iese mereu cum vor altii. Bineinteles ca este adevarata intamplarea si mai sunt alte cateva incercari, totusi eu sunt un om calm, rational, sunt insa foarte mirat cat de idioti pot fi unii oameni. Nu inteleg nimic, nu se inteleg pe ei, tine de educatie, de cei 7 ani de acasa, de gena de infractor pe care unii o au si o cresc zi de zi in ei si altii. Am auzit si eu tot felul de uneltiri, de vorbe, cu legatul de jeep, aruncatul intr-o prapastie si a cazut de fapt singur :), ce filme mai vad si ei :). S-ar putea intr-o zi ca vanatorii, si nu vanatul, sa nu se mai intoarca din Parcul Natural Bucegi. Se poate intampla orice, depinde de multi factori, de vant, de chestii din acestea 🙂 Eu le doresc numai bine!
      Acum sper sa nu mearga sa se ia de oamenii aia ce vand porumb, ca prea multa minte nu au. Vor crede ca vinzi porumb; daca stam sa ne gandim putin, este chiar mai sanatos decat alcoolul.

      Apreciază

  12. zamoreanu` spune:

    🙂
    Mai știi ce le „bese mintea” aia seacă? E posibil să se ia de cine nu trebuie… Probabil de vină sunt „boabele de porumb”.., s-or umfla în tărtăguțele lor cenușii 🙂 Boabele ca boabele, dar unde și-o băga ștuleții? 🙂
    OK.., ai grijă cum și pe unde hoinărești.., apropo, când ai coborât ultima dată la Refugiul Salvamont Dâmbovița? Ce „prieteni refugiați” ai pe acolo? Cumva unul care are domiciliul în Bușteni pe Valea Albă? 🙂
    Numai Bine

    Apreciază

    1. Nu mai este bustenarul nostru sef la Dambovita. De fapt, nu am avut tangente cu el 🙂 Am cativa cunoscuti si pe acolo 🙂

      Apreciază

      1. zamoreanu` spune:

        Am rămas în urmă cu informațiile 🙂 De fapt nu m-a interesat subiectul.., printre picături am auzit că „poamele stricate cad jos” și se tăvălesc oprindu-se la acel Refugiu. 🙂
        Tu știi mai bine cum stă treaba pe acolo 🙂

        Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.