Deblocarea traseului turistic Busteni-Cascada Urlatoarea de catre salvamontisti

Ultima oara, sper sa nu ma insel 🙂 am scris de o deblocare pe acelasi traseu… la inceput de martie 2011. Atunci, cei de la Administratia Parcului Natural Bucegi au eliberat ei traseul turistic respectiv.

Azi, fiind 9 Mai, nu mai scriu de depunere de coroane la Busteni sau despre festivitati. Fiindca sunt alte vremuri. Postez insa imagini cu actiunea echipei Salvamont din Busteni 🙂

Salvatorii montani au trecut la eliberarea traseului turistic spre Urlatoarea, traseu afectat de arbori doborati de vant la inceputul lui februarie 2020.

Daca baietii acestia s-au bagat pe acolo, e de bine. Inseamna ca Administratia Parcului nu a permis realizarea unui drum prin acea zona. Cat de normala ar fi scoaterea din padure a arborilor doborati de vant, trebuie sa ai in vedere si cine face acest lucru. Intre Valea Cerbului si Valea Pelesului actioneaza o firma din Valea Doftanei… care pe unde isi baga utilajele ai impresia ca urmeaza aplicarea unui proiect al celor de Drumuri si Poduri, nu o exploatare de padure.

Din punct de vedere economic, un operator ca Migab Forest e super bun. Insa, daca iei in calcul statutul de arie protejata, un astfel de operator nici nu ar avea vreodata ce sa caute prin astfel de paduri. Daca lasi Migab-ul sa ia lemnul din preajma traseului turistic spre Cascada Urlatoarea clar ca il va lua… dar o sa avem drumuri pana sub Claia Mare. Astia vor face praf si pulbere tot ce le sta in cale. Si nu este doar o ipoteza sau o presupunere. Te uiti doar pe unde au fost si ce au facut. Au aceeasi metoda peste tot. Pe pariu ca daca sunt lasati, traseul spre Urlatoarea nu va fi mai o poteca lata si placuta pe care sa te plimbi… ci o sumedenie de drumuri de colo-colo, brazde intoarse, radacini smulse, noroaie, cioate…

A fost greseala Casei Regale si a Ocolului Silvic Azuga ca i-au adus  si lasat in padurile Parcului Natural Bucegi.

Dar, iata inceputul muncii baietilor de la Salvamont. Inceput pentru ca… le trebuie cel putin 2 saptamani sa elibereze traseul:

Viorel si Florin 🙂

Aici e spre Jepii Mari

Imaginile apartin sefului Salvamont Busteni, d-l Gigel Haiduc si au fost postate pe Facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.