39 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. criscar spune:

  Buna dimineata!Sa ramanem mereu cu suflet de copii si sa apreciem bucuriile simple.V.M.plina!Ne reintalnim mai tarziu.

  Apreciază

  1. Buna dimineata si multumesc pentru gandurile de ieri, uitasem sa va multumesc! Unii dintre noi vor fi copii intotdeauna, important este sa fie adulti atunci cand situatia o impune! Ne auzim mai dupa-amiaza, cred ca dupa ora 15. O zi buna dv si tuturor! 🙂

   Apreciază

 2. Aliosa spune:

  @ Adrian,
  Melodii frumoase, videoclipuri interesante și aduceri aminte ….
  Le-am ascultat pe toate ! Mi-a plăcut în mod deosebit melodia din primul videoclip ! Aș vrea s-o am și eu pe blog……
  Mi-au rămas întipărite pe retina lacomă de frumos, acel super COPAC din primul videoclip,mărul lui Adam și Eva din al treilea , ceasurile măsurând trecerea implacabilă a timpului din al patrulea și podul-autostradă de peste acea nesfârșită întindere de apă din al cincilea videoclip.
  Dacă mai țin minte când eram MIC ?
  Da, țin foarte bine minte și chiar mai fredonez din când în când,melodiile lui GIANI MORANDI ,DAN SPĂTARU,LUMINIȚA DOBRESCU ……
  O săptămână fructuoasă !
  Alioșa.

  Apreciază

  1. Multumesc d-le Aliosa, o voi posta si la dv…nu-i asa ca este superba 🙂
   Da, era o gluma de a mea, daca mai stim ce mici eram cand eram mici 🙂 Stiti, pastrez unele fixuri 🙂 Multumesc pentru idei, saptamana viitoare o sa caut, toate cele bune si dv!

   Apreciază

 3. Camelia spune:

  Adrian, mă laşi, rogu-te, pentru că se apropie o zi anume, aceea a Sfântului Nicolae, zi sfântă pentru mine, să dăruiesc ceva unor suflete pe care le ştiu de ceva vreme, unele departeaproape mie, aflate pe aceste tărâmuri virtuale în care suntem în chip de cuvânt, spus din noi, mărturisitori ai unor gânduri.

  Primul gând cu drag e către îndepărtata-aproape Magda, nicicând în suflet plecată de aici, de pe pământurile acestea de dor…doar ea ştie, în lăuntrul ei, cum şi-l ostoieşte…îi doresc ca şi acolo, pe alte pământuri ale ei, acum la fel de sfinte, să audă cum creşte iarba.

  Apreciază

  1. Asta este o alta melodie care imi place…cu siguranta si Magdei, i daruiesti un moment de aproape! 🙂

   Apreciază

  2. yousef59 spune:

   Multumesc,multumesc foarte mult!Reprezinta foarte mult pentru mine…
   Pun si eu o melodie pe care o asculta fiica mea…nu stiu daca o sa placa…

   Apreciază

   1. Eu cred ca o sa placa 🙂

    Apreciază

    1. Camelia spune:

     A fost atât de…năluci răscolitoare; mulţumesc, Magda…apoi, după o vreme, rănit şi sângerat, înveţi să te reîmpleteşti, să îţi cârpeşti cerurile din tine, să îţi smulgi aşchiile din literele ce cândvacineva ţi-a fost…o vreme mai mergi cu tălpile sufletului pe cioburi de visuri…şi după o vreme, îi sfârşeşti unei amintiri suferinţa, făcând înăuntrul tău pace cu năluca, atunci când calci în urme.

     Apreciază

 4. criscar spune:

  Unele piese muzicale,indiferent de gen,se „coc” in timp, ajungand sa fie mai bine apreciate,ca si vinul vechi,altele trec pe langa urechile noastre ca si cum n-ar fi fost.Multumesc pt. inca o zi luminata de spiritul muzicii! ///Justa remarca:adult-situatie!!!

  Apreciază

  1. Ma bucur ca v-au placut d-le Crisan, sa vedeti ce v-a pregatit insa Camelia 🙂

   Apreciază

 5. Camelia spune:

  Oanei, cea cu dragoste învăţătoare, să aducă aproape sunetele literelor de sufletul copiilor; să ştie cum să atingă acea coardă ce e magică, aceea care să îi facă să vibreze…şi astfel lumea cărţilor în ei să înceapă să cânte.
  Dragul meu pentru tine, Oana…ştiu că îţi izbuteşte…cred.

  Apreciază

  1. oanaclara spune:

   Multumesc! Nu ma asteptam sa primesc aceasta dedicatie. Iti raspund cu o melodie draguta care imi place la nebunie: 🙂

   Apreciază

 6. Camelia spune:

  Samsarei, fiinţa din munţii ei, munţii noştri prin ochii ei, ochi care ştiu să privească într-atât încât să vadă…făptură dându-i-se atingerii întru trăire unei alcătuiri al acelui triunghi sacru al existenţei: Divinitate, Natură, Om.
  Mulţumim pentru primitul nostru aici al văzutului tău, dincoloul nostru încă neatins…al acelora ce încă nu i-au fost pas până acum.

  Apreciază

 7. Camelia spune:

  Mariei, prietena ta…să nu uite să îi atribuie acestui cuvânt sacralitatea…prieteniile îmi doresc să le fie tuturor pe veci legătură fără putinţa de a fi deznodată…dar înainte de a asta trebuie să te desluşeşti fir, pentru a te putea lega de altul cu nod.
  De ce „Maria şi marea”, melodia lui Doru Stănculescu? De ce marea? Pentru că asta suntem; o mare a sufletelor, căreia îi răvăşim valurile, gândind că nu i le ştim pe toate…valurile ajung la ţărm şi recunosc o urmă…şi o ia şi o poartă.
  Maria, cu drag, din partea unei neştiute, aceea fiind eu, precum aidoma îmi eşti…o neştiută ce aşteaptă să îi fie cuiva gând de liman…cineva care să plece în lume nu pentru a mă căuta, ci pentru a mă GĂSI; aceeaşi dorinţă pe care o am şi pentru tine, cu drag…asta dacă eşti încăneaflata cuiva…acel care, aflându-te pe tine, pe el se va găsi.

  Apreciază

 8. Camelia spune:

  Un gând pentru Mihaela, cea pe care o regăsesc de mute ori pe tărâmurile tale, de forma unei corole asemeni aceleia pe care o are precum avatar…să-i fie toţi oamenii-flori din viaţa ei precum frumuseţea; un cuvânt suav…şi să nu aibă parte de substantive efemere…iar verbul să îi fie mereu acel făuritor.

  Apreciază

  1. Mihaela C.P. spune:

   Multumesc Cameliei, foarte frumoasa melodie mi-ai dedicat .Imi merge la suflet :).

   Apreciază

 9. Camelia spune:

  Lia, Lia, Lia, fiinţă-femeie-mângâiere, fiică a Evei, Afroditei şi a Dianei, ori precum toate la un loc, fiinţă răspicată…poate de-asta te-a blagoslovit bărbatul aka Decar cu acel cuvânt…parcă zmeoaică îţi zisese…ştiu, ştiu, nu acesta i-a fost, ci un altul…dar după cum ai aruncat înspre el cu buzduganul limbii…în limbajul tău sufletesc, aş zice că lovitura a fost una năprasnică…ţie, Lia, Lia, Lia, de trei ori Lia…şi gândurilor tale, să îşi găsească urma potrivită a pasului într-o clipă atrăgătoare.

  Apreciază

  1. Sa ma anunti si pe mine cand termini letopisetul 🙂

   Apreciază

  2. Camelia spune:

   Lia, eram amândoi cutreierători ai unor meleaguri, şi aici vorbesc de Oana cea Clara; eu o ştiam de pe la începuturi; el, Adrian, era de-abia venit…sau un nudemultvenit, mai degrabă…acolo ni s-au încrucişat paşii virtuali, într-un început de lună de iarnă, cea de a doua; în curând se va împlini un an.

   Apreciază

   1. …eram un nudemultvenit si acum sunt un nusemaidadus :))))

    Apreciază

  3. Mihaela C.P. spune:

   Lia care face si desface :). Si tie? Ce iti ramane?

   Apreciază

   1. Ce mi-a placut intrebarea :)))) Nu eram eu in forma ieri, am o raceala ce m-a prins in plasa ei, ca-i raspundeam eu altfel :)))

    Apreciază

   1. Camelia spune:

    Oana, nu cred că Lia s-ar fi indoit vreodată că realitatea nu ar avea un cu totul alt chip…din nişte alcătuiri sufleteşti, a făcut nişte înjghebări, aşa cum le-a atins cu „auzitul” ei, al acestor suflete ale noastre, iar exprimarea i-a fost în felu’i…ghiduşă.

    Apreciază

 10. Camelia spune:

  Adrian, ţie, stăpânul cuvintelor acestor tărâmuri atât de căutate de mulţi, ţie şi drumului tău înspre tine, tuturor drumurilor nebătătorite ce sunt doar ale acelor temerari; cei care se încumetă…nu poartă pas al altor străbateri…sunt necunoscute altora…iar aici nu spun doar de cele ale crestelor, ci de fiecare potecă din tine, de fiecare cărareneincă ce îţi va fi aflare, spunându-ţi atâtea despre tine…gândul meu cu mare drag.

  Apreciază

  1. Multumesc foarte mult! Intotdeauna vreau sa inspir si pe altii, sa nu abandoneze lupta aceasta pentru o societate mai buna, putem fi mai buni fie si o secunda, acea secunda care conteaza.Intr-o zi, de curand, am vazut o scena in fata manastirii Sinaia. Doi copii cereau 1 leu unui tip ce conducea penultimul tip de Mercedes. Stii ce le-a zis? „Fugiti de aici! Hai plecati! La Paris cu voi! Ati auzit ma, la Paris!”. E greu sa civilizezi un asemenea specimen fie el si cu nu stiu ce tip de Mertzan! Multumesc inca o data!

   Apreciază

 11. Camelia spune:

  Unui suflet atât de tânăr ce nu va şti niciodată să îmbătrânească, o experienţă proprie a unei existenţe pe care poate şi-a împins-o până la limită, trăind atât de multe şi mai cu seamă alcătuindu-se după o formulă despre care cred că i-a adus liniştea şi împăcarea…una care l-a împlinit…unor ochi nevăzuţi a căror de un altfelprivire străluceşte de înţelesul unor desluşiri pe care poate doar cine i-ar putea citi în suflet le-ar putea pătrunde, îi doresc să nu aibă nicicând încleştânde uitături.
  Domnule Crişan, cu drag tare pentru domnia voastră…

  Apreciază

 12. Camelia spune:

  Domnului Alioşa, o experienţă pe calea omului, aidoma altui suflet cu care cred că e leat, o fiinţă de o voinţă şi putere ce ar putea strârni înfâptuinde miracole…o fiinţă ce este precum un caleidoscop aflat la îndemâna stărilor şi mai cu seamă a situaţiilor, dar mai presus de toate a conştiinţei, cum i-am spus cândva, îi doresc să nu îi piară acel foc viu din lăuntru-i iar cuvintele înflăcărate fie-i neînfrânate. Trăim nişte vremuri în care comunicarea se degradează, nu mai ştim să ascultăm astfel încât să putem auzi..iar cuvintele devin din ce în ce mai maculate…pe albul lor pune stăpânire impuritatea.

  Apreciază

  1. Aliosa spune:

   @ Camelia,
   În 3 decembrie postam pe
   http://aliosapopovici.wordprsss.com/ 2011/12/03/
   Legenda lui Moș NICOLAE cu dureroasa dar justifaicata întrebare : „ Mai vine Moș NICOLAE ” ?
   Iar tu gingașă ființă ce deja ai pătruns cu bune intenții în sufletul și-n mintea mea , îmi răspundeai deja din 2 dec. la intrebarea încă nepusă atunci demonstrându-mi prin DARUL trimis mai din vreme și postat aici în casa minunatei noastre gazde, ADRIAN , (căruia îi mulțumesc mult de tot pentru că m-a informat ), cel mai minunat cadou ce mi-l putea aduce Moș NICOLAE :
   – cuvintele de îmbărbătare de a nu fi altcumva decât sunt și m-ai cunoscut și,
   – videoclipul cu F. Chilian din ale cărui versuri ( cuvinte) poți selecta adevărate CUGETĂRI ce vor dăinui peste veacuri :
   „ Cine judecă, pe cine ” ?
   „ Încotro merg pașii voștri ” ?
   „ Cine rămâne în urmă și cine cheamă mereu ” ?
   Îți mulțumesc pentru minunatul DAR făcut cu anticipație de Moș NICOLAE iar de mi l-ai posta și la mine pe link-ul mai sus indicat, aș simți cu adevărat că a venit moșul și-n casa mea !
   La Mulți Ani de Sfântul NICOLAE !
   Cu respect și aleasă considerațiune,
   Alioșa.

   Apreciază

   1. Camelia spune:

    O voi face de îndată cu cel mai mare drag, bunule domn.

    Apreciază

 13. Camelia spune:

  Prietenulul tău aka Decar, cel doborât de vorbe într-o luptă a cuvintelor de mai demult şi nu de istovire, fie-i depărtarea aproape şi nicicând apropierea depărtare…de cea pe care şi-o are precum vis.
  Ai fost tare nostim, iar la final, asemeni unui copil bosumflat căruia i se furase jucăria; nu te supăra pe mine, ţi-o spun cu drag.

  Apreciază

 14. Samsara spune:

  Mltumesc din suflet Cameliei ! Suflet ales , Pur si simplu am ramas fara cuvinte .
  Tacere.
  E vorba de acea tacerea care uneori spune muult mai mult decat orice cuvant .
  Mi-au dat lacrimile… pentru ca a incercat sa ne cunosca pe fiecare … Cameliei care a inceput sa ne citeasca sufletete si a dedicat cate o melodie pliata pe sufletul fiecaruia.
  Am sa postez o melodie de George Enescu , in care e adunat mult DOR si mult DRAG . O melodie care, candva, era generic la o emisiune radio “ Grai si suflet romanesc”

  Multumesc Adrian pentru ca ne gazduiesti in „casa ta”

  Apreciază

  1. A trecut intr-un zbor planat si indelung pentru a lasa cate un gand din sufletul ei pentru fiecare! E casa tuturor 🙂 oricand, si oricine e binevenit, cu ganduri normale 🙂

   Apreciază

 15. yousef59 spune:

  Am ascultat,toate sunt frumoase…si la tine aici „ninge”,iar Camelia a venit ca Mos Nicolae cu daruri …muzicale…e frumos in casa ta !

  Apreciază

  1. Sunt pentru ca acolo unde mai multi contribuie si calitatea creste. Mos Nicolae avea un sac urias plin cu cadouri 🙂

   Apreciază

 16. criscar spune:

  Darul de Mos Nicolae m-a atins pana-n adancul sufletului de…copil tomnatic…muscator si muscat,in intelesul socantei Apocalipse dupa Tudor Gheorghe!!! Chemarile-Doruri ne fac sa ne fortam limitele in cautarea identitatii,dar nu vom sti niciodata ce-ar fi fost daca…Provocam Evenimente ori suntem supusi Neprevazutului,traind si inseninari,si zbucium,si lacrimi,si „uitaturi inclestande”…Nu suntem imuni la niciun dat al lumii asteia,dar DORUL, desi poate fi uneori amagit ,nu poate fi ucis decat o data cu ultima suflare si poate nici atunci…Camelie-nepereche,uimitoare-descantatoare Camelie,cum reusesti sa cuprinzi necuprinsul si sa patrunzi impenetrabilul?! „Domnia mea”multumeste cu tot atat de tare drag tuturor acelora care din generozitate tin usa deschisa pentru cate-un suflet-vagabond…Nopti senine!

  Apreciază

 17. oanaclara spune:

  Si daca tot e vorba de dedicatii,nu poate lipsi una pentru Adrian:

  Apreciază

  1. Mulltumesc Oana 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.