EXEMPLU „EUROPEAN”: CUM SA-TI RIDICI O CONSTRUCTIE DE CAPUL TAU SI APOI SA CERI APROBARI!

Daca va mai mira ceva in Romanica, fiti atenti la urmatorul aspect:

Parcul Natural Bucegi, -arie naturala protejata sub aceasta forma-, este realmente aflat in raspunderea mai multor institutii…care institutii probabil virtuale, exista doar cu numele iar reprezentantilor acestora le trebuie binocluri pentru a vedea obiecte situate pe distante cuprinse intre 1-50 metri!

Poate oamenii nostri, stimatii la care ne referim, pentru ca nu referim doar la unul sau altul, ci la toti astia care reprezinta cate ceva prin Bucegi, se vor simti jigniti pentru expresia cu binoclul! Numai ca vom arata o situatie care ne indreptateste sa credem ca folosim termeni mult prea modesti, atunci cand ne referim la dumnealor!

Ei bine, ce se intampla cand vrei sa construiesti ceva si te numesti Telefericul, mai faci si parte din „marea familie” a boss-ului Pro Tv?! Nu se intampla mare lucru…cu de la sine putere dai drumul la lucrare! Ce acte, ce avize, ce mediu, ce altceva? Cine a auzit de asa ceva in afara de cei care vor sa construiasca ceva legal? Noi avem telecabinele suntem „greii muntelui” asa ca cine ar cuteza sa ne ceara noua socoteala?…….Parcaaa se aude ceva asa…slab de departe…garda de mediu spune cineva! Pai exista asa ceva in Bucegi!!!!!… si garda asta de mediu cu ce se mananca…? Mediul asta trebuie sa fie cineva tare daca isi permite o garda, si inca nationala! Numai Comisari…oameni verzi…cand colo ce sa vezi?…”UN FLEAC! I-AU CIURUIT!”

Reluare: Parcul Natural Bucegi este o arie naturala protejata. Mai mult de atat din anul 2007 a devenit sit de importanta comunitara. Fiind Sit Natura 2000 sunt niste reguli de urmat…de inspiratie europeana!

Ce face Telefericul? In afara de faptul ca face ceva pe legislatia de mediu, ca trece peste orice lege, si ignora faptul ca acest Parc Natural este al nostru, al tuturor, si nu al cuiva anume, demareaza lucrarile la o constructie-anexa, lipita de statia de telecabina de la Cota 2000. Cum se duce un cetatean sa faca un cotet la caine asa au trecut si ei la treaba. Diferenta este ca ei erau prin Parcul Natural iar cetateanul in curtea sa!

Cum multi au nevoie de serviciile de transport pe cablu, cine ar fi avut curajul sa spuna ceva negativ la adresa constructiei. In poza pe care o prezint mai jos reiese ca inca de anul trecut, teleferistii trecusera la treaba, si iarna i-a prins cu constructia „la rosu”. Din imagine pare cam „la alb”! Poza e facuta in iarna 2008/2009, apoi a venit primavara, au croncanit corbii pe la Cota, s-au organizat tot felul de actiuni de protectia mediului…nimeni nu a vazut insa constructia ce prindea contur pe zi ce trecea!

Tu ca cetatean daca arunci un pet si esti prins incasezi o amenda. Pentru ca este normal sa fi amendat daca esti necivilizat! Tot ca cetatean daca iei din padure un lemn de foc, atat cat poti duce, si esti prins de padurar, poti sa o patesti foarte rau! Cetatean fiind, daca iei o brazda de iarba cu o floare din Parcul Natural si esti prins, esti categoric amendat. Pentru ca nu intelegi ca nu e voie sa faci d-astea intr-un Parc Natural!

Cetatenii de la Teleferic nu arunca un pet, nu iau un lemn de foc de pe jos, nu culeg o floare. Ei iau multi metri patrati din Parcul Natural, ei ridica o constructie de genul P+M, ei nu sunt observati deoarece cuirasa lor este impenetrabila, si legea atat de slaba! „Se poate ca intregul Aliotmanul sa se impiedice de un ciot?!”   Si totusi se poate…! Veti vedea cum…!

Exceptia de la lege, domnul din imagine cu Atv-ul prin zone interzise!

Dl. din imagine, urca periodic la Cota 2000. El are voie pe Drumul de Vara! Tu ca turist esti acrosat la buzunar daca esti prins pe acolo…ca asta spune LEGEA! E clar ca avem de a face cu o lege mioapa! (Va urma)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.