Oprirea taierilor de padure: intre Asa trebuie si Parca nu e bine

De cateva saptamani se cere oprirea totala a taierilor de padure. Se fac petitii, se infiereaza mafia lemnului, se arunca la gunoi Romsilva.

De spaima, Romsilva posteaza continuu despre impaduriri…

Numai ca nu intereseaza pe nimeni. Poti sa postezi nu stiu cate imagini, link-uri, opinii, oamenilor nu le pasa.

Lumea astepta ca ministrul mediului sa opreasca taierile de padure. Insa, acesta, si daca ar fi vrut, nu ar fi putut.

Pentru ca nu poate face acest lucru in acest moment din considerente economice. Pentru ca nu poate periclita guvernarea PNL. Pentru ca e nevoie ca de aer de fiecare ban. Sunt multi de pentru ca… Credeti ca 80.000 de transporturi lemnoase inregistrate doar saptamana trecuta, un adevarat record, reprezinta numai o mobilizare a mafiei lemnului care a trecut la atac? Nici pomeneala!

Economistii au vorbit cu cifrele pe masa. Dupa ce atatea domenii vitale s-au prabusit fara sa fi avut vreo sansa sa se pregateasca, dupa ce ca totul este inchis, la pamant, nu-si permite nimeni sa opreasca exploatarea resurselor.

D-l ministru vine cu o parere, ecologistii cu alta. Fiecare cu povestea in care crede in prezent.

Ce spune d-l ministru…

Si ce spun altii:

Ce spune iar d-l ministru:

Dincolo de acest balci, adevarul este ca suntem praf, nu sunt bani, sunt cam un milion de oameni in somaj tehnic, absolut totul functioneaza prost in tara noastra pentru ca ne-am ghidat 30 de ani dupa merge si asa. Daca aveti cunostinte sau rude prin ministerul de Finante intrebati pe la ei de realitate, cum sunt coplesiti de tabele, statistici, prognoze, formulare. Sunt terminati…

D-l ministru ar fi putut sa ia si alte masuri, adica pe timpul starii de urgenta sa fie scoasa toata doboratura si numai aceasta. Numai ca, matematica nu este limba romana unde sa dai ce sens vrei cuvintelor; cifra ramane cifra 🙂 Nu avea cum sa opreasca taierile, nu avea cum sa mai trimita si alti oameni in somaj tehnic…

Apropo de vremurile in care traim, in martie am facut cateva sesizari, ca se taie aiurea, ca se fac drumuri etc. Nu m-ar suprinde absolut deloc, si nu o spun la gluma, sa primesc de la vreo institutie de mediu un raspuns de forma:

„Dom’ne, pai astia taie ca sa faca hartie igienica! Fara ei… „.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.