Unde scrie ca Armata va pazi padurile? Nicaieri!

In cautare de fani si de aprecieri, multe pagini de Facebook sau site-uri de orice fel, interpreteaza dupa cum li se pare mai de impact Ordonanta militara nr. 7 si raspandesc ceea ce gresit interpreteaza in toate zarile netului.

Suntem un biet colt de lume unde orice expert in dezinformare face orice doreste cu noi. Va dati seama cat se distreaza astfel de oameni cand ne vad atat de ignoranti, de creduli, de multe…

Este de ajuns sa pui nada cu un titlu ca Armata se implica in protejarea padurilor/combaterea defrisarilor si o vor musca zeci de mii… Ca sa se prinda atat de multi lansezi inainte mesaje subliminale: „daca Armata se implica de ani buni ce bine era”, „unde am fi fost noi daca Armata controla” si tot asa. Foarte multi rostogolesc acum ideea falsa ca Armata va patrula prin paduri, va pune mana pe hotii de lemne, stopeaza defrisarile, sa vezi ordine ce va face. Nimic mai neadevarat!

Este de ajuns sa citesti dispozitiile finale ale Ordonantei nr. 7 ca sa vezi cine sunt autoritatile care o aplica. In niciun caz acolo nu apare MApN-ul. De ce sar direct la finalul ordonantei? Pentru ca, stim cu totii, ca multi citesc putin din inceput, ceva de pe la mijloc si un pic de pe la sfarsit. Citind in diagonala nu au inteles nimic. Cititul in diagonala nu functioneaza in multe din situatii; exprima deseori lenea sau superficialitatea.

Hai sa ne ghidam insa dupa informatii reale, adica: punem mana si rasfoim Monitorul Oficial din ziua in cauza:

http://www.monitoruloficial.ro/article–e-Monitor–339.html

Unde vedem Partea 1 apasam pe 284. Dupa ce se deschide documentul mergem pana la paginile 5-7 si acolo regasim Ordonanta nr. 7 asa cum este ea. O voi posta si eu mai jos, sub forma unor capturi de pe acel site:

La pagina 5 nu e nimic de Armata. Ordonanta are 3 capitole: primul este cu orasul Tandarei si ultimul cu Dispozitii finale. Nici in capitolul I si nici in capitolul III nu gasim ceva referitor la Armata.

In pagina 6 a Monitorului Oficial gasim la articolul 17 o referire la Garzile Forestiere:

Articolul 17 are 2 puncte, unul la pagina 6 (partial si la pag.7) si altul la pagina 7:

Ce se spune si ce trebuie sa intelegem?

1. Ca anumite persoane din Garzile Forestiere vor sta pe drumurile publice alaturi de reprezentantii altor institutii. Adica alaturi de un jandarm, un politist, un militar, in unele locuri va fi si un inspector forestier. E foarte simplu. Daca vor fi 2 inspectori pe judet adica in 2 puncte, e deja boierie 🙂

2. Ordonanta nu prevede ca prin padure vor umbla militari. Pana si inspectorii Garzii Forestiere vor sta in puncte de control deja existente. Exemplu: un inspector se poate asocia cu reprezentantii punctului de control de la intrare in Sinaia dinspre Busteni. Acolo unde Varianta se uneste cu DN 1. La drumul mare ca sa fie inteles 🙂

Simplu, prea simplu ca sa nu intelegem!

Iar din punctul meu de vedere nu ai cum si de ce sa pui Armata la paza padurilor. Armata are alt rol. Sunt si asa destule institutii abilitate cu paza padurilor.

Acum, iata si cum se rostogoleste informatia cu Armata, un exemplu: site-ul expresmedia.ro. Nu am auzit niciodata de el:

Si cum se risipeste stirea in Facebook:

Oamenii, bietii de ei, tot spera ca va face cineva dreptate totala in tot felul de cauze si domenii! 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.