Studiul Primofaro in viziunea Facultatii de Silvicultura din Brasov; Actiuni ale administratiilor locale din Busteni si Sinaia

Despre celebrul studiu/inventar Primofaro in care este parte si Agent Green s-a auzit, pot fi gasite informatii pe multe site-uri.

Captura site Agent Green

Despre faptul ca Ministerul Mediului a cerut Universitatii din Brasov – Facultatea de Silvicultura un punct de vedere referitor la acest studiu, nu prea s-a auzit 🙂

Adresa Ministerului referitoare la studiul „Primofaro”

Mai jos, adresa Facultatii de Silvicultura din cadrul Universitatii Brasov si argumentele lor:

S-au publicat pe scurt, pe Facebook, clar 🙂  si concluziile raportului facultatii:

Acum, nu aveau cum sa-si dea dreptate unii altora, asta era clar pentru oricine 🙂

Sa speram ca nu vor ajunge cu exploatarile si prin astfel de locuri.

….

O sa incep cu actiunea de dezinsectie blocuri a Primariei Busteni. Aceasta pentru ca unii oameni, inclusiv prieteni, se intreaba daca s-a facut. Am observat ca sunt tot felul de persoane care apreciaza comentariile ca „nu s-a facut”, „cine sa faca” si alte asemenea.

Pot sa va spun ca la blocul unde stau si la cele din preajma acestuia s-a facut. Anunturile sunt si acum pe usa iar acest lucru s-a intamplat in cursul zilei de sambata. I-am vazut personal si daca spun asta inseamna ca asa si este. Nu fac aceasta precizare pentru a lua partea administratiei locale insa, lucrurile trebuie spuse exact cum sunt.

Pe de alta parte, ma si bucur ca nu sunt prieten, nici virtual si nici in realitate, cu tot felul de cetateni ai orasului care se bucura, puncteaza, orice este rau pentru oras. Inteleg sa critici unde se greseste dar sa vii si cu solutii. Nu inteleg de ce sa critici si cand se face. Daca nu se face, nu e bine, daca se face, lansam idei ca poate nu s-a facut, este prost facut. Chiar daca nu este reala, in aceste vremuri, orice astfel de informatie loveste in mentalul colectiv pentru ca oamenii sa fie extrem de dezamagiti, sa inteleaga ca sunt singuri… Ar fi bine daca toata lumea ar intelege ca deocamdata nu mai conteaza PSD, PNL etc si s-ar suna reciproc pentru a propune solutii, pentru a face ceva pentru comunitate.

Deci nu e niciun meci electoral, la revedere, in 2021 vor fi alegeri locale 🙂

Iar la Sinaia, imaginatia celor de acolo nu are limite 🙂 Au adus un tun de zapada si cu ajutorul acestuia au inceput sa dezinfecteze strazile. Nu e vorba ca laud actiunea ci ca o gasesc superba. Nici nu conteaza gradul de eficienta in contextul in care marea majoritate a sinaienilor au obtinut prin aceasta actiune un confort moral. Adica e cineva care se preocupa de binele lor. Ca se spune ca nu este dovedita eficienta unor astfel de actiuni. Da, am vazut chiar o imagine cu sigla Guvernului. Poate este asa, poate nu este. Decat nimic, tot este bine. Macar lumea vede ca se incearca.

Plimbarea unui tun pe o platforma pe strazile Sinaiei pentru a face dezinsectie mi s-a parut senzationala 🙂

Intr-o comunitate divizata ca la Busteni, nici nu ma pot gandi ce ar insemna o punere in practica a unei asemenea actiuni!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.