PATRU ANI, PATRU CUPE, ZECI DE MEDALII…CATEVA ASPECTE ALE VALORII CADRELOR DE LA CENTRUL MONTAN AL JANDARMERIEI SINAIA

Intr-o societate aflata intr-o perpetua tranzitie, in care in detrimentul culturii si al valorilor reale, se promoveaza mitocania, interesul personal, eludarea statului prin orice mijloc posibil, mai sunt si persoane care pot privi in ochi pe orice cetatean si sa spuna ca intr-adevar ei servesc patria!

Doua cuvinte grele, lipsite insa de sens pentru multi reprezentanti ai statului din Valea Prahovei, intr-o perioada cand este la moda sa spui ca lucrezi in folosul comunitatii si de fapt la adapostul acestei cortine false sa urmaresti nu mai atingerea propriilor interese!

Atata timp cat se mai poate face o comparatie, atata timp cat mai exista pe cine sa compari si cu cine, consider ca nu este totul pierdut, si ma refer la valorile morale care stau la baza dezvoltarii unei societati normale!

Recent, s-a incheiat Campionatul National de Schi organizat de Ministerul Administratiei si Internelor competitie la care au participat concurenti de la Jandarmerie, I.S.U, aparatul central al ministerului, Politiei de Forntiera, Academiei de Politie, mai pe scurt au fost reprezentate toate institutiile subordonate acestui minister!

Reprezentantii zonei noastre, respectiv cei din Centrul Montan Sinaia, institutie ce instruieste si pregateste jandarmii montani din toata tara, au dovedit din nou profesionalismul necesar pentru castigarea trofeului! Nu folosesc clasica exprimare, ca au confirmat, intrucat cadrele din acest centru al jandarmeriei au confirmat inca din primul an de la infiintare! In prezent urmeaza doar drumul normal al unei institutii profesioniste aflate in slujba interesului comun iar in virtutea logicii culeg si rezultatele!

Aceasta „Perla a Bucegilor” care este Centrul Montan al Jandarmeriei cuprinde multi oameni de munte, cu o vasta experienta, reprezentand o echipa unita, inchegata, ghidata dupa inalte valori morale. Cel care a stiut sa insufle unitate, moralitate, respect fata de tara, lege si cetatean a fost, este si va fi comandantul Centrului, dl. col. dr. Dumitru Chirita!

O lista cu oamenii de valoare ai acestei institutii nu o pot realiza deoarece din intamplare sau nestiinta as omite pe cineva. Pot adauga insa ca fiecare angajat are rolul sau in aceasta echipa montana a tarii!

Nu stiu cati reprezentanti ai statului de pe plan local i-au felicitat pentru rezultatele obtinute de-a lungul timpului. Probabil foarte putini! Insa Centrul de Pregatire si Perfectionare a Jandarmilor din Sinaia, este o institutie profesionista cu recunoastere pe plan european!

Cadrele din acest Centru nu stapanesc doar sporturile de iarna. Acestea sunt antrenate pentru a face fata in timp util unor situatii de urgenta in zona montana, participa la actiuni de salvare/evacuare a unor accidentati in zone dificile, organizeaza actiuni prin care aduc o raza de lumina copiilor institutionalizati! Si exemplele ar putea continua…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.