LOCURI VECHI IN BUCEGI…PAGINI APROAPE STERSE DIN TRECUTUL ZONEI

In ultimii s-a observat ca nu exista niciun interes din partea vreunui reprezentant al statului de a conserva, restaura si ulterior include in circuitul turistic o multime de puncte de interes existente in sfera Bucegilor!

Multimea acestor vestigii, mare parte dintre ele uitate intentionat, adica nu le da mana unor edili locali sa faca ceva si pentru alte domenii care nu aduc un profit imediat.

Cu toate acestea, aspectele istorico-culturale aflate intr-o continua degradare, condamnate la uitare in Parcul Natural Bucegi fac parte din patrimoniul national nu numai local.

Marturie a incapacitatii dar mai ales a dezinteresului in conservarea acestor vestigii stau si alte monumente istorice aflate pe raza statiunilor de la poalele muntelui, gen Capela Stirbey. Zona aferenta capelei va fi transformata intr-un parc, insa este de urmarit ce se va intampla si cu acel monument.

Prin Bucegi stau risipite, in paragina sau partial acoperite de vegetatie, locuri monahale vechi de sute de ani, pesteri in care a stat omul acum multe milenii, banca Maria Tereza, vestigii istorice…

Din pacate componenta ocrotirii acestora nu face parte si din programul cuiva. Sunt cateva propuneri  izolate ce vin din partea unor oameni de cultura, dar la vremurile pe care le traim acestea par neavenite unor reprezentanti ai statului!

Anul trecut se descoperise un val circular de pamant ce inconjura sute de metri patrati, insa acest lucru este trecut sub tacere. Motivul este unul simplu: exista teama ca autoritatile locale vor avea intentia sa instraineze terenul cand vor afla de acest lucru, pentru a obtine cine stie ce avantaje!

La tot pasul in Bucegi sunt lucruri cu conotatie istorica, insa acestea mai trebuie si remarcate, poate o data cineva va avea intentia sa realizeze un proiect de restaurare a tuturor urmelor ce fac parte nu numai din patrimoniul cultural al Vaii Prahovei, proiect la care noi vom contribui cu toate informatiile pe care le avem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.