SUSPENDATI IN TELECABINE…TRISTA REALITATE SI FALSA DESCRIERE IN MEDIA

Cred ca dupa acest incident a inceput sa se ia mici pozitii, sa apara acele intrebari pe care ar trebui sa le punem celor de la Telefericul!

Unul dupa altul, au preluat stirea cu turistii blocati mai multi reprezentanti media, mare parte dintre ei fiind in continuare partinitori. In continuare se sutine ca au fost o mana de turisti blocati, doar vreo 20 care au fost salvati rapid, in circa o ora!

Daca stam putin sa socotim reiese ca de fapt a fost un timp ceva mai mare!Din momentul anuntarii intamplarii si pana la concentrarea fortelor de salvare si apoi pana la salvarea propriu-zisa a turistilor este cu siguranta mai mult de o ora! Trebuie sa tinem cont ca erau doua telecabine blocate si in ambele erau turisti!

Sa efectuam o cautare pe net dupa cuvintele „suspendati in telecabine”. Se va observa diverse variante de relatare a subiectului. Astfel ca propun sa comparam doua surse media: ziarul Cancan si site-ul ziare.com, intrucat pe ambele se detaliaza intr-o oarecare masura acest incident cu telecabinele sinaiene!

Autoarea articolului din Cancan spune cate ceva de turistii blocati, -ca daca toata lumea a dat stirea trebuie sa nu ramana nimeni mai prejos-, pentru ca in incheiere sa adauge ca a doua zi telecabina a fost luata cu asalt de turisti.

Duduia in cauza nu stie ca pe usa statiei din Sinaia era instalat un afis pe care scria mare REVIZIE TEHNICA, chiar a doua zi dupa acel incident. Si ca pana in orele 13-14 nu era inregistrat niciun „asalt” pentru simplul motiv ca angajatii Telefericului, studiau problema! Dar ca sa nu superi pe nimeni mai bagi si cate o informatie de felul acesta!

In articolul acesteia se spune despre un barbat ce nu a dorit sa coboare in sac la sol, si ca a fost dus in siguranta cu telecabina ceva mai tarziu, pana la statie. Pe ziare.com turistul ce nu vroia sa coboare era de fapt o femeie!

Oricum intorci foaia reiese un incident minor, de vina este un fenomen meteorologic, de vina va fi mereu natura sau vreun element al acesteia. In rest, totul e perfect, „instalatia supermoderna dintre Sinaia si Cota 1400 functioneaza in conditii deosebite”!

Intrebarea este: are vreun reporter curaj sa-i ia un interviu sefului de la Teleferic, si sa-l intrebe pe acesta daca este capabil sa si asume responsabilitatea ca instalatia este sigura? Asa nu mai poate pune nimeni intrebari devreme ce chiar marele sef garanteaza acest lucru!

Poate se aranjeaza ca interviul sa fie luat la „Vizuina Lupilor” un loc unde mai apar si diverse persoane pentru felurite intalniri! Poate mai sunt invitati si alti obisnuiti ai casei…

Dupa un timp vom realiza aici o galerie de poze cu personaje cunoscute surprinse anul acesta pe la acel obiectiv…sau mocangii cum le spun altii, tot de-ai casei!

P.S. IN CURAND PE ACEST BLOG SE VA DETALIA INITIATIVA PRIMARIEI SINAIA SI INDEOSEBI A EDILULUI SEF, DE REALIZARE A UNUI LAC DE 15000 METRI PATRATI IN PARCUL NATURAL BUCEGI. CUM SE INCEARCA DISTRUGEREA ARIEI PROTEJATE CU PROIECTE DE MARE ANVERGURA…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.