Investigatie Recorder: Operatiunea Balastul

Iar au facut cei din presa reala un reportaj superb. Stiti ca la noi sanatos este sa nu te mai uiti la stirile TV sau la tot felul de emisiuni unde sunt invitati politicieni si alti insuficienti… chemati doar pentru spectacol si minciuna. Pentru ca realitatea este foarte simpla: statul este cel mai mare risipitor al banilor cetatenilor si totodata cel mai mare hot.

Foarte rar ma uit la TV, nu cred ca adun nicio ora pe luna :)) Citesc doar articole pe site-uri de calitate, obiective mai mereu… Ex. G4media, Hotnews, Republica, Contributors, Deutsche Welle Romania… s.a… mai sunt si site-uri locale…

Dar Recorder-ul e cel care face  la acest moment in Romania adevaratul jurnalism de investigatie, cel in slujba adevarului.

Ceea ce ma mira este doar un singur lucru: cum de astfel de jurnalisti experimentati ca Alex Nedea si altii ca el, nu inteleg ca aproape orice lucru ilegal din tara asta are in spate institutii ale statului?!

Reportajul facut de Recorder, faza pe balastiere, arata exact dimensiunile hotiei pusa in scena de autoritati locale, politicieni si institutii de mediu. Este un cerc in care toata lumea fura. Fura resurse si dau mai departe. Fara ce fura ei, nu se pot fura alti bani, de exemplu din lucrarile de infrastructura. Daca nu dai drumul la asfaltari, largiri etc nu poti fura banii oamenilor. Toate se leaga si este exact ca in Cosa Nostra. Evident ca avem si autoritati care trebuie sa combata furtul dar nimeni nu se complica cu chestii periculoase, sa nu isi piarda functia sau viitoarea pensie speciala. Sau daca sunt oameni seriosi, actiunile lor sunt numai niste picaturi in ocean…

Iata reportajul:

Nu trebuie ratate nici comentariile. Unele sunt exemplare si arata ca mai sunt oameni seriosi si normali la cap in tara asta. Nu pusi doar pe furat.

Si in reportajul acesta apare o harta facuta de Recorder cu zone in care ar fi trebuit sa fie iazuri sau lacuri cu peste… numai ca in loc de asa ceva s-a exploatat doar balastul. Atrage atentia, pentru mine in special, Prahova. Dar e clar mult mai rau in alte judete.

Sunt cateva care par pe langa raul Prahova. Trebuie sa fie una cam pe undeva spre Floresti unde este o exploatare gigantica.

Albia Prahovei intre Bobolia si Floresti e devastata de la Revolutie incoace. Cam la toate podurile de la Bobolia in aval pana la Tinosu sunt exploatari…

Cu proxima ocazie o sa ma uit pe acolo, mai ales ca se leaga cu o informatie incredibila. Un consiliu local a votat sa vina un exploatator si sa scoata din peisaj un imens deal si apoi sa mai si sape zeci de metri in adancime. Cica ar fi pietris acolo pentru 5 ani, lucru zi de zi. 

Incercari sau ce naiba sunt ca nu mai stiu stadiul, mai sunt prin Prahova:

Investigatia Recorder nu dovedeste nimic altceva decat ca statul fura prin tot felul de interpusi si avand legea o foloseste cum doreste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.