Evaluarea Nationala, emotii si sperante de viitori liceeni

Astazi, elevii care au reusit sa incheie clasa a VIII-a au sustinut primul lor examen serios 🙂 Adica una este testul, teza, olimpiada si altceva cand 4 ani de gimnaziu sunt cuprinsi in subiecte ce trebuie rezolvate in… doua ore!

Da, am vazut priviri serioase, lucide… pasul spre liceu ramane totusi unul serios!

As spune ca aceasta generatie a avut timp mai mult sa pregateasca examenele decat precedentele. Acum, depinde si cum a folosit fiecare timpul… cam din 11 martie pana azi 15 iunie. Nu s-a dat la examen materia din semestrul II, au fost vreo 3 luni de zile sa te pregatesti in liniste acasa… cred ca notele trebuie sa fie de la 7-8 in sus.

Calendarul Evaluarii Nationale

Evident, azi am facut si eu parte dintr-o astfel de comisie, de Evaluare, pentru prima data… O experienta interesanta care te poarta in trecut, prin amintiri;  e clar ca fara studiu individual, fara ambitie, fara seriozitate, nu faci nimic…

Toata lumea, adica elevi, profesori, jandarmi au fost trecuti prin acel vestit triaj epidemiologic, un nr mic de elevi intr-o clasa, distanta de  doi metri intre ei, multe reguli stricte, culoare de deplasare, organizare ca la carte…

Insa nimic nu e greu cand faci acel lucru cu pasiune, cu interes. Asa si cu viata de elev…

Azi a fost proba la Limba si Literatura Romana, miercuri va fi la Matematica. Daca nu iti place matematica, te faci profesor de alta materie si iti iei revansa facand parte dintr-o comisie a examenului la Matematica :)))

Asa cum se vede si mai sus, rezultatele finale vor fi disponibile abia pe 27 iunie.

Daca la Romana este cat citesti, atat scrii… la Matematica nu stiu cum e 🙂

Gara din Predeal

Liceul Teoretic „Mihail Saulescu” din Predeal

Istoria, Geografia… raman totusi in contextul examenelor, niste discipline atat de frumoase 🙂 Cand la Bacalaureat mi s-a oferit sansa sa sustin doua probe la Istorie, una la Istorie Universala in locul Matematicii, am fost cel mai fericit :)))

Ne vedem miercuri! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.