Predeal: Ziua Unirii Principatelor Romane si un concurs; Oferta de Paste la Busteni – Vila Leonida

Mica Unire…

24 ianuarie 1859 a fost ziua in care interesele nationale le-au invins pe cele straine. Pentru ca si atunci, ca si acum, multi din Adunarile Elective (un fel de Parlamente de altadata in Moldova si Tara Romaneasca) serveau alte interese. Unii erau cu austriecii, altii cu rusii sau cu turcii… Totusi nu la aceeasi scara ca si acum, cand e la moda tradarea intereselor cetatenilor care te-au ales si upgrade-ul la tradarea de tara.

Modernizarea tarii, educatia de calitate, trimiterea in functii a oamenilor seriosi, cu un anumit profil, ne va scoate din mocirla; candva!

Alexandru Ioan Cuza a invins atunci boierimea dar, tinand cu tara, a devenit dusmanul bogatilor, ciocoilor, care l-au inlaturat. Uitati-va in genealogia celor care au furat tara dupa 1989, la parlamentarii care nu au facut nimic pentru tara, o sa vedeti la multi niste similitudini. La o scara mai mica sau mai mare, cei din familiile lor au facut exact la fel la timpul lor.

Adevarata unitate este aceea cand pentru un obiectiv, ne zbatem mai multi. Daca te pierzi in „sa mai vedem”, „oricum nu se schimba nimic”, chiar nu se va intampla nimic bun.

Trebuie sa nu stai in banca ta niciodata. Trebuie sa te intereseze ce se intampla in jurul tau, sa te implici dupa posibilitati.

Sabia lui Cuza aflata la Muzeul National Cotroceni

Azi, la Predeal:

O zi frumoasa…

La final, participantii s-au prins de maini intr-o hora a unirii…

Foto – Facebook: Visit Predeal

Un alt concurs in Predeal:

Si o oferta la Busteni:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.