Cand Busteniul a functionat ca un intreg

De cateva zile cei din Busteni impartasesc pe Facebook o bucurie. Este o bucurie comuna, a multora, atat a celor care au participat direct cat si a celor care au auzit de ea mai recent.

Mai concret, o doamna in varsta traia in conditii incompatibile cu anul in care traim. Multe familii sau firme, au contribuit in ultima vreme la ridicarea nivelului de trai al acestei persoane, impulsionate unele dintre acestea si de oamenii Bisericii Ortodoxe din localitate. Peste toate insa, a intervenit administratia locala implicata cu toate structurile sale.

Au luat-o pe acea doamna din magazia in care vietuia si au mutat-o intr-o garsoniera noua. Asa cum se stie, Busteniul nu a mai dat dovada de unitate de foarte multi ani. Iata ca, in fata unei situatii de exceptie, orgoliile nu-si mai au rostul, certurile par stupide. O astfel de situatie a facut ca oamenii sa conlucreze si, de ce nu, sa salveze o viata de om. Bunurile se mai strang, banii se mai fac dar viata cand se pierde, e pierduta pentru totdeauna.

Da, e liniste la Busteni, pentru ca tot ceea ce a fost diferend personal sau general, s-a uitat pentru un timp. Intr-un oras ca Busteni, o statiune, un oras nu tocmai sarac, evident ca e loc si de mai bine, anumite cazuri sociale socheaza.

In sfarsit, dupa cine stie cati ani petrecuti in semi-salbaticitie, o fiinta umana isi recapata demnitatea ajutata de comunitate.

Povestea a fost cel mai bine relatata de d-l Radu Stanciu, coordonatorul sectiei de ski-alpinism din Busteni, implicat direct. Capturile de text si pozele de mai jos sunt preluate de pe contul lui de Facebook. I-am acoperit figura doamnei in cauza deoarece scopul nu este expunerea acesteia ci a concluziilor ce se desprind din actiunile altor oameni.

„Locuinta”

Patronul firmei Angedil, d-l Gainar Remus.

D-l Stanciu Radu

Evident sunt in noua locuinta.

Si textul:

Si Busteniul a aratat ca poate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.