Dosar penal pentru o impadurire care nu s-a realizat; Stafeta Veteranilor; Proces pierdut de Jandarmeria Brasov; Legea 164/2019

Azi dimineata, s-au desfasurat perchezitii in judetele Brasov si Prahova, pe „tema” unor bani alocati pentru impadurire. Mai concret, s-au platit 1.000.000 lei pentru actiuni de impadurire.  Din pacate, a fost impadurita cam 60% din acea suprafata in cauza… desi au fost dati toti banii 🙂 Deci, au luat banii si au facut cam jumatate de treaba. Acum, lucrurile puteau ramane la acest stadiu, se putea chiar spune ca arbustii nu s-au prins, s-au uscat… numai ca dosarul a fost dat mai departe chiar de catre reprezentanti ai Ministerului  de resort care… au mers in teren si au observat ca nu exista arbusti plantati pe restul de 40% din suprafata 🙂

Politia si Parchetul au intrat pe fir pentru ca era evident ca receptia lucrarii a fost cel putin dubioasa. Asa ca, s-au derulat azi doua perchezitii in Prahova si una in Brasov, la sediul Garzii Forestiere.

Adica, in opinia mea, astia implicati si-au facut-o cu mana lor… pentru ca au fost lenesi. Cum este oare sa-ti faci un ONG si sa obtii astfel de lucrari? 🙂 De impadurire… Sa-ti dea si banii inainte 🙂 „Ia ma’, si fa tu!” :)) Si tu sa nu reusesti sa-ti faci treaba. Este mult de dezvoltat pe tema aceasta… chiar daca este una dintre cele mai simple metode de a castiga legal niste bani si nu putini.

Vineri, 18 octombrie, vor sosi in Valea Prahovei alergatorii care participa la deja renumita „Stafeta a Veteranilor”. Mai jos, mesajul Primariei din Comarnic:

Am postat „decupajul” pentru a afla si alte autoritati ca sosesc pe aici oamenii acestia 😉 Bine. monumentul de la gara Comarnic arata destul de rau si este realizat in memoria celor cazuti in anul 1989. Un monument mai bine intretinut si destinat eroilor se afla, ceva mai sus, langa biserica Sf. Nicolae.

Apropo de „decupaje”, retine atentia o stire pentru cei multi. Vorbim de oameni din presa, oameni animati de niste principii, oameni care nu renunta cu una, cu doua, in fata unor abuzuri sau a unor masuri de forta, ceva de genu’ 🙂 Sunt totusi oameni pe lumea aceasta care au curaj sa schimbe lucruri si mentalitati, indiferent de timp, costuri sau presiuni. Si chiar le vor schimba 😉

Cuprinsi de „nebunia” puterii, a banilor… ori a mentalitatii comuniste, unii au uitat ca lumea inca se invarte in jurul Soarelui si nu dupa ei. Dar, logica lucrurilor si normalitatea, ii aduce mai devreme sau mai tarziu, pe toti acestia cu picioarele pe pamant, separati de scenariile si lumea fictiva in care traiesc. Sa revin la stire:

Foarte frumos mesajul d-nei Gabriela de la o cunoscuta televiziune 🙂

Putini au auzit, in acest context, al motiunii de cenzura si al desemnarii unui nou premier, despre Legea 164/2019, publicata in Monitorul Oficial acum circa o saptamana. Niste articole din lege atrag foarte mult atentia, fiind cu bataie lunga… pentru cine este atent si la altceva decat la circul politic.

Ideea este ca in cazul instituirii unei stari de asediu sau de urgenta, pot aparea niste surprize cum ar fi:

– se pot rechizitiona anumite bunuri

– institutiile cu atributii in domeniile apararii, ordinii publice si securitatii nationale… pot mobiliza rezervisti sau pot chema pentru diferite activitati persoane apte fizic.

In traducere… doar aceste chestiuni ar insemna in principal… poate tu ai fabrica de haine si eu nu am caciuli si manusi pentru cei mobilizati. Iau si de la tine, si de la altul, tot asa…

Sau, am nevoie de inca 10 oameni care sa patruleze pe strada, ii aleg, ei sunt obligati sa vina…

Poate unii au experienta militara, ii chem si pe ei, sa zicem pentru niste misiuni de interes public. Denumirea fiind atat de generica, orice poate fi o misiune de interes public intr-o astfel de conjunctura 🙂

Toate acestea s-ar intelege si explica intr-o tara normala, intr-o societate cu adevarat democratica. Pentru ca fiecare, intr-un fel, avem o datorie fata de acest spatiu in care ne-am nascut si format. Problema nu este ca romanii nu ar respecta legi sau ar fugi de responsabilitati. Problema rezida in faptul ca populatia, in procent covarsitor, posibil peste 95%, masoara textele legii cu unitatea de masura a realitatii cotidiene. Si ce sa vezi? Realitatea nu face casa buna cu astfel de texte. Deoarece, Romania a fost pradata timp de 30 de ani, jefuita de o clica de factura comunista si nu numai, un trib care sta strecurat intr-un fel sau altul la butoanele societatii. Prin urmare, in virtutea normalitatii, intai prinzi si condamni banditii care au jefuit tara, le confisti averile nejustificate, instaurezi domnia legii si asezi lucrurile in niste domenii vitale… in asa fel incat sa vada oricine ca orizontul este credibil.

Abia apoi, poti sa vii in fata societatii cu texte despre rechizitii si mobilizari; pentru ca oamenii evident, vor sa apere o tara care este a tuturor. Fiind doar a unora, care fura si nu platesc pentru acest lucru, ea nu poate fi a tuturor.

Acum, in afara de cei angajati in uniforma statului, nu vad cine ar pleca chiar si pe mii de euro, in anumite actiuni 🙂 Acum, cand toata lumea a invatat jocul: „cei care ne conduc, mint si se rotesc la furat”.

Du-te oriunde in tara asta si ai sa descoperi intr-un substrat… o atitudine de non-combat. Oamenii au trait tot felul de minciuni timp de 30 de ani… asa ca, inainte de texte de lege, normale pentru societatea care atinge un anumit nivel, trebuie realizata o profunda reforma sau revolutie morala, fiecare cum vrea sa-i spuna. Populatia a ajuns la un asemenea nivel de neincredere si de saturatie incat… tot ceea ce o va incanta vor fi imaginile cu coloane de hoti in drum spre puscarie si liste cu averi confiscate. Dorinta cea mai mare a populatiei este ca toate acele personaje controversate, binecunoscute pentru tot felul de smecherii cu banul public, sa ajunga dupa gratii. Este maxima dorinta a romanului contemporan. Ca promiti ca faci, ca vrei tu sa schimbi nu stiu ce, nu suna deloc convingator. Se uita cu un ochi, asculta cu o ureche. Oamenii vor puscarie pentru hoti si corupti si confiscarea averilor acestora. Acest lucru ori il va face o noua clasa politica, ori il va face un viitor razboi… care se cam aseaza pe la granitele Romaniei. Este logica viitorului ca si continuitate a logicii trecutului. Intr-un fel, acest lucru chiar se va intampla.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.