O toamna, un imn, o clasare si un comentariu sportiv

Ieri s-a aflat care este si de unde este… cea mai buna grupa pe anul 2019 din Fortele Terestre ale Romaniei. Intrecerea militara s-a derulat prin Bucegi si imprejurimi. La concurs au luat startul loturi de militari din marile unitati de infanterie ale Armatei. Evident, pe Bucegi a fost doar etapa finala, pentru ca pana la acel moment au fost si alte etape eliminatorii. In cele din urma pe terenul muntilor Bucegi au ajuns cele mai bune grupe de infanterie din cadrul trupelor de uscat.

Pe primul loc, cum era de asteptat 🙂 s-a situat echipa Brigazii 2 Vanatori de Munte.

Locul doi a revenit echipei Brigazii 18 Cercetare-Supraveghere iar locul trei echipei Brigazii 81 Mecanizate.

Nu sunt un fan al fotbalului, cred ca nici nu am vazut vreun meci al nationalei in acest an, dar cineva s-a gandit ca la meciul Romania-Norvegia sa umple stadionul cu copii 🙂 Super idee!!! Intrucat, Romania nu avea voie sa joace cu spectatori pentru ca nu stiu ce chestii rasiste se strigasera la meciul anterior, in tribune au fost adusi circa 30.000 de copiii :)))

Se pare ca acesti copii minunati i-au deranjat intr-atat pe norvegieni incat acestia au sesizat forurile europene :)) Norvegienii se asteptau sa fie tribunele goale numai ca….

Tot cu aceasta ocazie am gasit si un rezumat al meciului, intr-o postare pe Facebook. Cel care l-a scris este sinaianul Ovidiu Slavu… eu cred ca si-a gresit meseria. Era bun de comentator, de redactor pe teme sportive. Reiau mai jos o parte din rezumatul sau:

„Agonia
Naționala României a terminat, din păcate, cu 1-1, meciul susținut cu Norvegia, în această seară. Ea mai păstrează șanse matematice de a ocupa locul 2 în grupa de calificare la EURO 2020, poziție care asigură promovarea directă. În celălalt meci important, Suedia a condus 40 de minute Spania, din minutul 50 până în minutul 90, pentru a încheia meciul cu același scor 1-1.

În acest moment, Spania este calificată, ea ocupă primul loc, cu 20 p. Lupta pentru locul 2 se dă numai între Suedia, treapta a doua cu 15 p, și România, care stă pe ultima strapontină a podiumului, cu 14 p. Practic, echipa noastră a intrat într-o ruletă rusească din care nu se știe dacă va supraviețui. Deocamdată, primul foc n-a răpus-o.

Despre jocul nostru cu Norvegia, câteva considerații, partea de calcule pare mai importantă. Contra a gândit o strategie a maximei prudențe, axându-se pe titulari experimentați. deși alegerea lui Anton, în detrimentul lui Cicâldău putea să pară mai puțin inspirată. Contrabalansată de alegerea lui Bancu, în dauna lui Toșca, ea a echilibrat formula de start.

De fapt, în lipsa unei concepții de joc ofensive, rulată cu un 11 de bază, nu mai reiau tema, căci am tot menționat-o, Contra a avut un an la dispoziție și n-a exersat nimic în aceste două direcții, Guriță și-a luat ca reper meciul nostru cu Serbia, de acasă din Liga Națiunilor, de anul trecut: cum am fi jucat atunci dacă Tamaș nu ar fi fost eliminat. Comanda din vestiar trebuie să fi fost rezistăm în apărare și contraatacăm periculos, trebuie să iasă ceva. Așa că Norvegia a avut posesia și noi am stat la cutie, apărându-ne cu succes.

Această tactică a micii ciupeli părea să-i surâdă antrenorului echipei noastre. Căci Norvegia nu este Serbia și noi am putut s-o domolim mai ușor. Ca urmare, echipa adversă nu a avut în prima repriză decât o mare ocazie de gol, rezolvată de Tătărușanu. Iar în startul reprizei secunde am avut noroc. Mai întâi cu un penalty, generos acordat de arbitru și ratat de Pușcaș. Apoi cu golul de autor al lui Mitriță, cel mai bun jucător român: recuperare, acțiune personală, finalizare de excepție.

Din nefericire, Norvegia nu a măcinat în gol defensiva noastră: în minutul 92, bine găsit în mijlocul careului nostru, profitând și de o eroare de marcaj, înaltul Sorloth a egalat cu un cap imparabil. În fond, un egal echitabil, după un meci de luptă la mijlocul terenului, unde Norvegia a înclinat, de puțin, balanța în favoarea ei, cu permisiunea echipei noastre și având în Odegaard un vârf de lance neobosit. Poate că starul norvegian ar fi trebuit marcat mai strâns, nu cum a spus Contra, înainte de partidă, că nu-i va rezerva solistului nordic o atenție specială, ci doar o supraveghere în zonă, cu primul om disponibil apropiat de jucătorul care nu degeaba aparține de Real Madrid. Dar deja discuția pe acest subiect este inutilă, pentru că e caducă, meciul s-a jucat…” Ovidiu Slavu – Facebook

In fiecare dimineata, vedem cum toamna tot lucreaza la tabloul cu Bucegii… pe care-i picteaza ca un artist pasionat 🙂 Zilnic mai face cate ceva, pe ici, pe colo. Cand se va supara, ca orice artist, va sterge tabloul, isi va arunca pensulele si… va veni iarna 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.