Sa vedem cat mai multe, sa nu fie nici prea mult de mers, sa fie si vremea buna, sa mergem si cu masina… un traseu de genu’. Cam cum gandesc unele doamne 🙂
Pana la urma a ramas sa ne auzim dimineata devreme, sa ne uitam la vreme. Acum, sa ma bag un pic in seama… pai daca te iei mereu dupa vreme nu mai faci nimic. Citeam ca si Radu-UnBolovan a fost cu altii ca el, pasionati de foto, si au prins o vreme capricioasa, postase poze faine. La un moment dat intervenise unul care merge si el pe munte si-i trasese un pic de maneca, adica ei cand pleaca pe munte nu se uita si la meteo? Cam cum vine asta? 🙂 Ce oameni de munte sunt? :))
Eu zic ca daca stai mereu stresat de vreme faci un traseu propus din alte 5. La vreme te uiti cand ai de gand sa strabati trasee de creasta, sa ramai pe undeva cateva zile, nu cand te duci cateva ore si mai ai si masina prin apropiere. Iar vara pe munte, in afara de trasnet pe creasta nu prea vad alte pericole 🙂 In rest, daca ai tot ce-ti trebuie la tine, cunosti zona, aia este, pleci la drum. Acestea sunt reguli cand pleci cu alti oameni care au experienta montana, gen cei care participa la Marathon 7500, stiu sa se orienteze… cand pleci cu familie, copii, persoane mai putin experimentate te uiti si la vreme si la traseu, iei in calcul mai multe.
Plecam si noi, luni, pe la 8 dimineata, urcam pe Dichiu, trecem de cabana, ziua se anunta foarte buna… ajungem in spatele a doua masini, una de IF alta de OT. Primul il sicana pe cel de-al doilea, nu-l lasa sa-l depaseasca, si mergea fix pe mijlocul drumului. Noi la fel stateam dupa ei, asistand la spectacol. Niste claxoane dar degeaba, ca boul din fata era absent. Nu voia sa stea pe banda lui ci pe mijlocul drumului. Probabil mai studia si peisajul, il enerva si pe ala din spatele lui… Prindem insa un culoar si viteza pe langa ei, cu claxoane si cuvinte frumoase. Eu propusesem sa le dam niste suturi la Piatra Arsa acestor „tarani”. Bine, ramasesem asa, intr-o aripa, dupa duminica Rusaliilor.
La Piatra Arsa, din masina de IF coboara un nene la vreo 50 de ani, niste copii, o femeie, inca o baba, din masina de Olt niste pustani, fete si baieti, cam de liceu. Oricum astia ultimii, daca ascultau manele nu puteau fi la facultate. De cand e drumul asfaltat, oricine poate ajunge pe munte, adica e si rau si bine.
Ne luam rucsacii si pornim de la intersectia drumului auto spre Piatra Arsa cu cel de pamant spre Babele… spre inaltimile Bucegilor, spre Omu 🙂
Spre Babele, privind la stalpul de telecabina si la Cruce
Cu acoperis verde cabana Babele, mai la dreapta statia de telecabina, telecabina oprita in dreptul… releului Costila 🙂 Zic sa fac o poza cand „se ciocnesc”. Este o iluzie evident.
George pe un petec de zapada, mai incolo era si mai multa…
Gentiene… superb amestecul de alb si albastru
Stanca de la Omu, statia meteo, cabana la adapostul stancii…
Am stat vreo ora la Omu, pe un vant cum rar am intalnit 🙂 Sufla vantul din toate directiile.
Gandacel in catarare pe stanca de la Omu… voia sa ajunga in varf, mda 🙂
Pe varful Bucura… si aici un vant din povesti
Echilibristica… din cauza vantului. Insa era foarte frumos varful inconjurat de flori. Bine, in folclorul unora vf. Bucura sau vf. Ocolit cum se mai numeste, mai inseamna ca orice vietate il ocoleste din cauza energiilor, ca nu creste nimic, basme din acestea. Se numeste varful Ocolit ca e mai simplu sa urmaresti curba de nivel decat sa urci pe el, de-a dreptul. Deci poteca ocoleste varful… si din acest motiv varful se numeste si Ocolit.
La varful Gavanu situat la o aruncatura de bat distanta de vf. Bucura
„Chipul din Mecetul Turcesc”… poza pe cand coboram in Valea Ialomitei
Pe aici se duce apa Ialomitei pentru a se pravali in renumita sa cascada… eu si Hogas ce ne mai tragem de sireturi cu astfel de exprimari 🙂
Pare un volum mic de apa, dar nu e chiar asa… e destul de adanca
Acum si cateva din pozele prietenilor… am stat vreo ora si jumatate pe la cascada. Nu mai era vant, era perfect… turisti urcau si coborau.
Cu Lucica
Cu Cezar… impotriva vantului 🙂
Dupa aproape 19 ani… din nou cu George la cascada Obarsiei Ialomitei. Ultima oara am fost amandoi cand eram la liceu… pe 21 iulie 1997. De regula, retin destule, unele zile se tin minte. Atunci urcasem pe valea Cerbului la Omu, coborasem pe valea Ialomitei, urcasem spre Piatra Arsa prin padurea Cocora, ne prinsese o ploaie zdravana, ne-am intalnit cu ursul mai sus de cascada Urlatoare…
Unii uita si cand este ziua de nastere a apropiatilor, nu tin minte nicio excursie, uita orice moment frumos… pentru ca sunt prinsi prea mult in realitate, inainte de orice le este foame, daca nu le da nimeni nimic, nu stiu cu cine sa voteze. Cu cine naiba sa votez daca nu mi-a dat nimeni nimic??? Cand auzi asa ceva, mai le dai dreptate si celor care spun ca ne meritam soarta. Mi se pare important sa marchezi, sa tii minte anumite zile, momente, sa ai un portofoliu sufletesc, adica o anumita sensibilitate, sa-ti pese un pic… Bine, nu ai ce sa ceri de la multi. Chiar ieri ii spuneam cuiva, ce avea liceul si i se parea ca are un handicap ca nu a urmat o facultate, ca bunul simt face cat zece facultati. Si, apoi, chiar era excelent vazuta la locul de munca si fara nu stiu ce facultate, din cauza acestui bun simt.
Stiu persoane sclipitoare, cu multa scoala, perfecte in domeniile care lucreaza… dar ca oameni sunt praf, sunt de o golanie, si de o nesimtire aidoma alora din cartiere rau-famate. Deci incap in anumiti oameni si multa scoala si multa nesimtire. Asta pentru ca invatand mecanic nu inteleg trairile din spate, exemplele, si raman niste roboti idioti, in stare doar de operatii matematice. Totul se invarte in jurul cifrelor, al sabloanelor, daca apare unul la tv care vorbeste mult si spune ceva care ei nu ar putea gandi, memoreaza repede ce spun aia si citeaza si ei, cand si cand, sa dea impresia ca sunt oameni cititi. Fac doar ce fac si altii, nu au identitate, originalitate, iar cand ajung in fata unor situatii de genul… a fi in sala unui concert simfonic, nu stiu cum sa se poarte, se apuca sa manance, fac ce nu trebuie. Pentru ca mai poti copia comportamente, gesturi, dar pana la urma cade cortina si se vede ca nu faci casa buna cu bunul simt.
De aceea, merg doar cu persoane cu o anumita educatie, oameni dincolo de invelis, nu neaparat cu studii la Oxford 🙂 La Buzau am fost cu niste oameni minunati, pe traseul acesta la fel. Este important sa mergi cu oameni ca si tine, care nu iti vaneaza greselile, vorbele, pentru a le folosi apoi impotriva ta. Care ce spun, aia si gandesc! Oamenii educati au o anumita toleranta la ceilalti, vad altfel viata. Chiar se arata surprins un prieten, ca mai ramasesem cu niste accese de furie si el nu ma stia asa… am sucit-o un pic, ca nu avea rost sa-i zic ca am cunoscut pe cineva de cea mai ordinara nesimtire, fiindca m-as fi incurcat in injuraturi, ca nu e posibil asa ceva… sa constati ca ditamai geniul, ca stiu un astfel de om perfect din multe puncte de vedere, este ca om, ceva de cea mai joasa speta.
Prin padurea Cocora, acolo unde mai multi molizi blocheaza poteca turistica. Ia sa dau un mesaj la Salvamont Dambovita, ca ar trebui eliberata poteca…
Prin padure… o caldura… iar cand am iesit in poteca de la golul alpin, din Plaiul lui Pacala era si mai si… Am ajuns la drumul asfaltat, in masina si asa s-a terminat excursia. Treaba este ca nu am vazut rododendron inflorit, pe Vanturis si Varful cu Dor, ca in alti ani. Ori l-au terminat ploile, ori nu a inflorit. Pe la cascada Obarsiei era inflorit.
Adrian, duminica era rododendron inflorit pe Vanturis, sus, dar incepea sa se treaca. Acum o saptamana era de poveste din cate am inteles 🙂
ApreciazăApreciază
Pai de la ploile acestea s-a trecut. Am vazut azi ca mai este inca destul prin locuri mai adapostite, chiar si pe Furnica 🙂
ApreciazăApreciază
Da, asa este, daca reusesti sa cauti bine, mai gasesti 🙂
ApreciazăApreciază
Spre Valea Pelesului, Radu, mai sunt franturi intinse de poveste. Dar eram obisnuit cum veneam dinspre Babele spre Dichiu sa vad cele 3 pante in roz: versantul nordic al Furnicii, Varful cu Dor si Vanturis. De data aceasta parea totul uscat. Cu siguranta, la altitudinea asta florile au fost distruse de ploaie. Frumos era si prin imprejurimile cascadei Obarsia…
ApreciazăApreciază
Ai dreptate, eu am fost pe fuga, ai vazut pozele… As vrea sa vin si in weekend, dar Sinaia sambata este iarasi inchisa…Nu poti ajunge nici macar pe Furnica din pacate. Apreciez aceste evenimente, Sinaia e campioana pe Valea Prahovei dar totusi, intr-o zi de weekend sa paralizezi orasul e cam mult, trebuia macar o cale de acces lasata libera.
ApreciazăApreciază
Oricum, nu ajung in Sinaia in week-end ca merg pana langa Ploiesti, am vazut azi o biserica faina si veche cu semilune. Apoi sigur merg pe munte, cel mai probabil pe Valea Gaura. Ti-am vazut masina parcata luni 🙂 Chiar nu stiu ce eveniment este…
ApreciazăApreciază
Frumos traseu! Imi place poza cu Micutzu’…tare
ApreciazăApreciază
Lasa ca si tu te-ai plimbat pe un traseu la fel de frumos 🙂 Micutul… cat poti sa razi cu el… 🙂 Urmatorul traseu este pe Valea Gaura-Simon sau pe Valea Horoabei… mai sunt locuri 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Frumos traseu, la fel si pozele. Mi-a facut dimineata mai frumoasa. 🙂 Multumim. Toate cele bune si un weekend perfect.
ApreciazăApreciază
Salut, Vali 🙂 Ma bucur ca ti-a placut. Mai am un traseu de postat la fel de frumos. Si tie numai bine! Multumesc 🙂
ApreciazăApreciază
Il astept cu interes. 🙂
ApreciazăApreciază
Cred ca mai pe seara sau dimineata o sa-l postez. Multumesc 🙂
ApreciazăApreciază
deasupra fotografiei cu ”Chipul din Mecetul Turcesc” ai postat o fotografie cu un cerc având un ”x” în interior, reprezintă ceva anume acolo sus pe munte ?
Mulţumesc !
ApreciazăApreciază
Acolo este micul platou de pe varful Gavanu. Deseori aici, din pietre se alcatuiesc diferite simboluri. In cazul de fata este o cruce intr-un cerc. Din cerc pleaca un fir din pietre catre o inima. Probabil semnifica faptul ca, credinta se afla in sufletele noastre…
ApreciazăApreciază