S-A INTREBAT CINEVA CATA APA SE PIERDE PRIN CONDUCTELE SPARTE?

Dupa anul 1989 investitiile de reabilitare a conductelor de apa de prin padurile ce inconjoara Valea Prahovei nu au demarat cu toate ca se faceau multe pronosticuri pe aceasta tema.

Timpul si-a spus cuvantul si mare parte din conducte ce aduc apa de la poalele muntilor catre statiuni au cedat si pierd uriase cantitati de apa. Sunt situatii in care apa pierduta reprezinta si 50% din totalul ce curge pe o conducta.

Raportandu-ne la multitudinea de paraie din zona noastra se poate trage concluzia ca apa este suficienta si pentru 100.000 de locuitori chiar daca intreaga zona nu atinge nici 50.000 de locuitori. Daca ar exista un management eficient atunci s-ar putea construi o conducta care sa aprovizioneze cu apa orasul mai din aval, si anume Comarnicul.

Pentru ca populatia in zona noastra creste constant datorita celor care isi ridica case de vacante si a turismului, operatorul de apa gaseste de cuviinta sa puna apometre in dorinta de facturare cat mai eficienta a consumului de apa. In loc sa ia la pas traseul fiecarei conducte si sa initieze actiuni de reparare pe cat posibil sunt mai preocupati sa ne ia banii.

Nici macar nu observa ca debitul scade pe un anumit traseu. Acest lucru se subintelege iarna dar acum primavara? Se prind foarte greu cand vine vorba de treaba si rapid cand trebuie sa ne ia banii!

Astfel ca noi platim iar apa din conductele sparte alcatuieste veritabile fantani arteziene prin padurile din vecinatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.