STANA DIN TARLE SI „MARTORII INCOMOZI”

Oricine a auzit de stana din Tarle stie ca avem de a face cu un act ce prejudiciaza mediul, fiind o actiune ilegala a primului om de pe meleagurile noastre, cel  care ar trebui sa dea dovada ca legea trebuie respectata!

Desi abia la data de 5 martie 2010 s-a depus documentatia pentru acea stana, primarul a coordonat ridicarea stanei cu mult timp inainte de acordarea vreunui act de reglementare de catre autoritatile de mediu. El este stapanul, face ce vrea pentru ca asa considera ca este bine!

STANA VECHE DIN TARLE. IN PREZENT NU MAI EXISTA. iN FATA EI A FOST RIDICATA NOUA STANA TARLE!

Daca dansul are dreptate atunci toti cei care au creat legislatia europeana de mediu au probleme, intrucat nu disting „binele”.

CELE DOUA STANE. NU S-A REABILITAT NICIODATA CEA VECHE, DUPA CUM SE SPUNEA IN HOTARAREA CONSILIULUI LOCAL SINAIA. A FOST CONSTRUITA O ALTA ILEGAL, PE UN ALT AMPLASAMENT!

Dupa cum se poate observa din poze, un utilaj greu caruia i se mai vad urmele pe zapada a pornit in zona acelei stane si a ras literalmente vechea stana. Astfel ca in prezent, in peisaj mai exista doar cea noua, ilegala, pe un alt amplasament. Si prin noiembrie se vorbea de reabilitarea celei vechi 🙂

Actiunea de demolare a stanei vechi, -in pofida avertismentului dat de autoritatile de mediu competente, de sistare a lucrarilor pana la intrarea in legalitate-, a mai avut si un alt scop: acoperirea cu pamant a urmelor stanei vechi si a amplasamentului acesteia.

 

Aceasta cosmetizare nu mai pacaleste pe nimeni devreme ce toate institutiile de mediu din aceasta tara au primit de luni bune imagini cu starea initiala a lucrurilor.

 

Cine urca spre Cota 2000 pe DrUmul de Vara va avea surpriza sa vada cum lucrarile „legale” ale primarului sinaian au dus ca in anumite zone sa se produca mici alunecari de teren. Dl. primar nu este de aratat cu degetul cu aceasta ocazie, poate omul a gandit ca se vor dezvolta sporturile de iarna, clasica poezie, insa nu stie cum sa initieze o actiune astfel incat sa nu aduca prejudicii mediului.

ASPECT LESNE DE PREVAZUT PE DRUMUL DE VARA!

In asteptarea verdictului autoritatilor statului asteptam ca dl. primar sa adopte o atitudine pozitiva si mai ales reala, in ceea ce priveste Parcul Natural Bucegi, sit de importanta europeana.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.