TOP 20 ZONA VALEA PRAHOVEI – PARCUL NATURAL BUCEGI PE ANUL 2009

TOP 20:

–         Cea mai inutila investitie care nu se preteaza la functia de refugiu salvamont ci seamana mai degraba cu o vila de vacanta, a fost ridicata in apropierea statiei de telecabina de la Cota 1400!

 

–         Cel mai mare dezastru din Parcul Natural Bucegi a avut loc sub ochii indiferenti ai autoritatilor de mediu pe muntele Furnica. S-a intervenit abuziv in mediu si multi au facut ce au dorit fiind trasi oarecum la raspundere numai dupa sesizarile mele! Cea mai mare parte dintre  aceste actiuni au fost descrise pe acest blog.

–         Cel mai bun sofer din toata zona montana este fara indoiala Nicolae Cojanu, seful Salvamontului din Sinaia, indiferent ca zona in care intra este arie protejata sau nu!?

–         Cea mai utila investitie care se si incadreaza in peisaj este refugiul de la Baba Mare al echipei Salvamont din Busteni!

–         Cel mai bun angajat al statului cu atributii in domeniul mediului este Clementin Negutescu, inspector la Administratia Parcului Natural Bucegi, initiatorul a multor actiuni de ecologizare!

–         Cea mai slaba “institutie” din domeniul protectiei mediului este Garda de Mediu Prahova, instrumentul de control al ministerului mediului fiind doar o simpla “sperietoare”… pentru cei care rup cate o floare!

–         Cel mai slab om al mediului, dezamagirea montaniarzilor, este Mihai Buzea, director coordonator al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova. Acesta a votat in Consiliul Local Sinaia pentru ridicarea unei stane turistice…doar ca la data cand dansul isi exercita dreptul de vot, stana era in mare parte edificata! Si dumnealui ca “mare sef al mediului” ar fi trebuit sa aiba habar de ce se intampla in Parcul Natural Bucegi!

–         Cei mai “periculosi” oameni ai muntelui, conform unor mesaje primite sau postate pe blog sunt din punctul meu de vedere:  Ghita Petre de la cabana Miorita si Sorin Batcu de la cabana Babele!

–         Cea mai netransparenta institutie este Administratia Parcului Natural Bucegi. Pentru conducerea acestei institutii, legi ca accesul liber la informatiile de interes public sau la informatia de mediu sunt simple povesti!

–         Cel mai mare poluator al Parcului Natural Bucegi este Directia Silvica Targoviste. In preajma unor cabane de vanatoare ale acestei directii zaceau mormane de gunoaie!

–         Cel mai neprofesionist om al legii este un angajat recent al Politiei Busteni. Acesta intra strigand prin baruri “in control”,…noaptea pe strada opreste unii cetateni, “suspecti” din punctul lui de vedere, si mi s-a spus ca are si tentative de a lovi atunci cand “se comenteaza”!

–         Cei mai profesionisti oameni ai legii, sunt cadrele jandarmeriei de la Centrul Montan din Sinaia!

–         Cel mai competent si mai responsabil om al statului din Valea Prahovei este col.dr. Dumitru Chirita, comandantul Centrului de Pregatire si Perfectionare a Jandarmilor Montani din Sinaia, o persoana cu multiple calitati!

–         Cele mai putin recomandate locatii turistice din Bucegi sunt cabanele: Babele, Caraiman si Poiana Izvoarelor!

–         Cele mai bune cabane din Bucegi, din punctul de vedere al montaniarzilor sunt: Padina si Diham Phoenix!

–         Cea mai linistita cabana din Bucegi, cu servicii calitative este Stana Regala!

–         Cea mai interpretabila actiune din Bucegi a apartinut Primariei Sinaia, actiune prin care s-a insamantat si s-a cosit iarba in unele zone ale muntelui Furnica!

–         Cea mai buna initiativa pentru montaniarzi a apartinut Primariei Sinaia, si a constat in remarcarea traseului turistic de sub Coltii lui Barbes. Eu am venit cu ideea, ei cu vopseaua si mana de lucru!

–         Cel mai mare sustinator al actiunilor de ecologizare din Parcul Natural Bucegi a fost Samoila Gheorghe, patronul terasei “La Sami” de la Cota 1400!

–         Cel mai reprezentativ exponent al vietii monahale din zona enuntata este parintele Gherasim de la manastirea Caraiman din Busteni, o persoana deosebita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.