Proiect pentru piste de biciclete la Busteni si oprirea vanatorii la cocos de munte

Iata 2 subiecte care intereseaza.

In urma cu cateva zile primarul Busteniului, d-l Mircea Corbu anunta public depunerea unui proiect in vederea obtinerii de finantare pentru realizarea unor piste de biciclete la Busteni.

Primarul a atasat si dovada depunerii 🙂

Nici nu stiu ce as mai putea adauga. Se intelege din tot ce posteaza ca incearca sa schimbe ceva in orasul Busteni. Se zbate, depune, alearga, incearca, dupa 4 ani se va trage linie si atunci vom vedea clar ce a facut.

Pana atunci, asteptam, ne uitam, constatam, ajutam daca putem.

Apropo de biciclete…

Mai departe, ma opresc la un subiect sensibil tratat la modul copy-paste de majoritatea presei. Pentru ca foarte putini mai fac azi jurnalism, se copiaza mai bine unii pe altii, executa ordine politice… nici presa nu mai serveste prea mult intereselor cetatenilor, a decazut mult de tot.

La un asemenea subiect sensibil cu vanatoarea la cocos de munte trebuia venit cu articole documentate, cu opinii ale specialistilor, ale celor din domeniul mediului, ale vanatorilor, ecologistilor, turistilor. Daca veti cauta, mare parte din articole nu mentioneaza nici macar numarul dosarului care a facut obiectul procesului…

E greu sa cauti, sa te documentezi, probabil sunt platiti la numarul de afisari. Ca daca pui un titlu ales mai bine, poti avea multe-multe afisari, chiar daca nu spui nimic mai jos :)) Ai pacalit cititorul dar ti-ai luat niste bani.

Ma mai uitam, apropo de calitate si pacaleli la un studiu despre cum si-ar apara romanii tara. Adica nu prea… 🙂 Plus ca se mai adauga bila neagra recent acordata de militarii francezi aflati la Cincu 🙂

Pai daca tu nu ai unde tine niste militari profesionisti, aliati, aflati in vizita la tine, si aia fac frigul si foamea, cum naiba sa vina tinerii romani sa se angajeze soldat sau nu stiu mai ce? Sau sa fie incorporati :)) Pai la astia, romanii, inseamna ca nu le dai nimic ca nu ai ce, vin cu pachet si haine de acasa… daca pentru francezi nu ai avut!

Dar sa revin la vanatoarea de cocos de munte…

Prin Ordinul cu nr. 2482/2022 al ministrului Apelor, Padurilor si Mediului se aprobase recoltarea/impuscarea a 239 de cocosi de munte. Nu o sa stau acum sa zic ca e bine, ca nu stiu daca e bine si nici cum s-a determinat numarul acesta. Dupa cum nici nu o sa spun ca ce or fi avut cu bietul cocos care zboara frumos si nu deranjeaza pe nimeni.

Ideea este ca se impusca un monument al naturii. Ideea mai este ca e gresit sa crezi ca detinatorul unui fond cinegetic are ca prioritate sa impuste tot ce misca pe raza fondului. Nu ar fi logic. De fapt, daca fondul este al statului e posibil si dispare orice apel la logica. Institutiile statului practica deseori minciuna, furtul si dezinformarea cetatenilor.

Ordinul respectiv a fost publicat in Monitorul Oficial pe 3 octombrie 2022.

Astazi, Curtea de Apel Brasov a suspendat ordinul, deci nu se mai pot vana cocosii de munte, care nu se mai vanasera de vreo 10 ani. „Toata lumea” spune asta dar putini spre nimeni prezinta si dovada:

Numarul dosarului este 553/64/2022.

Am pus pe capturile de mai sus si „arhiva buceginatura2000” doar asa, ca m-am obosit un pic sa caut. E mai bine sa vedem sursa reala.

E de urmarit daca ministerul va face recurs.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Sorin Neagu spune:

  Buna ziua,

  Va apreciez foarte mult implicarea si dorinta de acuratete.
  In cazul aluziei la conditiile de la Cincu insa, pentru pastrarea obiectivitatii si acuratetei informatiei, v-as ruga sa aveti in vedere ca partea franceza si-a asumat integral camparea, hrănirea efectivelor și asigurarea serviciilor conexe în Cincu , conform statutului bazei.
  http://presamil.ro/mapn-camparea-hranirea-efectivelor-si-asigurarea-serviciilor-conexe-in-cincu-au-fost-asumate-integral-de-partea-franceza/.
  Cu toate pacatele sale, statului roman nu i se poate reprosa nimic in acest caz.
  Va doresc toate cele bune, spor si energie.

  Cu stima,
  Sorin Neagu

  Apreciază

  1. Corect, multumesc d-le Sorin!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.