Mafia din Busteni vs. Statul Roman: 3-0! Vandalii au smuls cu jeepul bariera ce inchide drumul spre Babele! Autorii morali? Doi politicieni iresponsabili!

„DACA ERAM IN ALTA TARA, NOI TOTI, ASTIA CU JEEPURILE, ERAM LUATI TOTI LA POLITIE, PANA ACUM, PENTRU ASA CEVA!” – un sofer de jeep privind bariera smulsa in cursul noptii 21/22 august 2013.

B5

Da, aceasta este realitatea, asa este viata in orasul Busteni si in Parcul Natural Bucegi. Asa se prezinta unii politicienii din judetul Prahova. Bariera ce inchidea drumul spre Babele, a fost smulsa din beton. Ca si cum nu ar exista lege, ca si cum fiecare face ce doreste. Multi, probabil nu ati avut rabdare sa cititi sau nu ati crezut de cate ori v-am spus ca aici la Busteni, totul are o singura coordonata: fentarea legii.

Nimeni nu are ce sa-i faca primarului, el face orice doreste. Desi va fi greu de dovedit, el este acela care a dat ordinul sa fie smulsa bariera. Nimeni nu are autoritate asupra soferilor de jeep, decat el!

Impulsionat de Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, ce doreste sa inaugureze DJ 713 pe 31 august, considerat si numit „prietenul meu” de catre vicepremierul Gabriel Oprea , acest politician iresponsabil, fin al ministrului Liviu Dragnea, ajuns prin tot felul de tertipuri Primar al orasului Busteni, jongleaza cum vrea el cu institutiile statului.

In filmare se vad masini, toata lumea a parcat in afara barierei smulse, se vad turisti , soferi de jeep, se aude vocea unui prieten, ma intreba daca l-am sunat pe inspectorul Clementin de la Administratia Parcului. Nu l-am sunat, pentru ca nimeni in afara de Parchet, nu poate face nimic. Si tinand cont ca prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Sinaia este prieten foarte bun cu primarul…

Pentru ca DJ 713 recent asfaltat se termina la intersectia cu Babele si Piatra Arsa, institutia ce administreaza Bucegii, pentru a stavili afluxul masiv de masini, a gasit oportun sa monteze o bariera acolo unde se termina drumul asfaltat. Potrivit legislatiei de mediu, mai departe, spre Babele, accesul motorizat este interzis, acela nefiind un drum public. Cu toate acestea, in lipsa unei bariere, cele mai multe masini urcau pana unde se putea…degradand zona de conservare speciala a ariei protejate. Deja masinile ajungeau pana deasupra Crucii de pe Caraiman…se impunea o astfel de masura.

DJ 713 este un drum care se termina la o intersectie, si pe care intr-o saptamana de vara circula mii de masini, acestea umbla necontrolat printr-un Parc Natural, sit Natura 2000 din anul 2007. Au dorit doar sa ia bani din asfaltari si sa accesibilizeze terenurile din preajma drumului…o lovitura imobiliara. Cine ajunge la capat de drum nu are ce sa faca, nu stie unde sa mearga, nu exista un panou informativ, vreun obiectiv turistic. Nimic! Au asfaltat muntele, le trebuia pretext sa cheltuiasca banii statului!

B3

Dupa cum stiti, pe 22 august trebuia sa se faca o repetitie la Crucea de pe muntele Caraiman. Sa lanseze noaptea artificii Mircea Cosma, sa vada el cum iese. Smecherul de la Busteni, a pus oameni sa elibereze drumul, adica lor,  sa le vorbesti de lege? Ei care conduc mii de oameni, sa se impiedice de o bariera? Ei sa respecte legile cand ei fac legea, a lor lege??

Nu pot sa cred ca au smuls acea bariera, fiecare stalp era rasucit, scos din pamant si beton. Oare ce trebuie sa mai faca acest nenorocit ca legea, legea adevarata, sa-l ia la intrebari?!

Nu pot sa cred, si mi-au dat lacrimile atunci cand nu m-a vazut nimeni, ca poti sa calci in picioare cu atata grosolanie si marsavie, autoritatea statului, orice lege, orice institutie. Ma chinui de ore bune sa insailez acest articol, sunt socat, cuvintele imi vin greu, pentru ca stiu ca nimeni nu le va pune o intrebare, nimeni nu va misca un deget. Ei sunt legea!

B6

Am muncit la bariera aceea, alaturi de reprezentantii Administratiei Parcului Natural Bucegi, din dorinta de a pastra cat mai bine aceasta arie protejata. Cu gandul ca autoritatea statului primeaza in fata actelor de tip infractional. Impreuna cu Jandarmeria s-au luat masuri de stopare a accesului cu jeepul spre Babele. Au stat jandarmii in ploaie, vant, au risipit combustibil. Politia Rutiera pe de alta parte, a dat un aer de legalitate pe Dj 713. Totul in zadar!

bJandarmeria Montana oprind traficul ilegal spre Babele

IIIAdministratia Parcului Natural Bucegi lucrand la montarea barierei…din dorinta de a mai ramane ceva din acest munte

Vine azi 22 august, Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova si promite ca face parcari, drumuri nu stiu de care, fara sa-si dea sema ce spune. Platoul Bucegilor nu are acelasi statut ca si lanul de porumb de la periferia Ploiestiului. Fara sa ia in seama ca nu exista baza legala pentru asa ceva, fara sa-i pese ca incalca legislatia de mediu. Pentru a-i netezi accesul, acolitii sai din Busteni au trecut la smulgerea barierei de la capatul lui DJ 713. Sa poata sa fie distrus si ce a mai ramas din acest Parc Natural. Este limpede, mafia a invins statul la scor de neprezentare. Parchetului, Politiei, Jandarmeriei, le este teama sa se atinga de persoane de un asemenea calibru. Legea nu este pentru ei.

B7

IVUnii au muncit, altii au ordonat ca legea sa fie scoasa din Bucegi

cToate aceste masini, o sa le vedeti prin preajma Babelor, a Sfinxului…nu pentru a dezvolta vreun turism, ci pentru a da drumul la lucrari de asfaltare, sa mai faca si altii un ban, adica tot ei, initiatorii.

Poate ca nu intelegeti ce insemna acea bariera in Parcul Natural Bucegi. Era limita, era legea sau daca vreti era „linia frontului”. Pana unde ai voie sa mergi, pana unde ai voie sa faci  ce vrei. Era acel ceva ce arata ca in acest munte se doreste pastrarea patrimoniului natural. Niciun sofer de jeep, nu a desconsiderat acel simbol al legii. O mai luau prin jnepenii de la Piatra Arsa, mai treceau dupa ora 17 pe dupa bariera, dar nimeni nu a indraznit sa o smulga.

Acesti doi politicieni iresponsabili, situati deasupra legii, au subminat printr-un gest tot ceea ce alte institutii ale statului au creat. Si nimeni nu-i va trage la raspundere in vreun fel. Am fost surprins si de atitudinea soferilor de jeepuri. Foarte putini, cativa, izolati, au trecut de bariera smulsa. Pana si ei, desi acum drumul este liber pana la Babele, erau socati de un asemenea abuz. Nu poti sa dispretuiesti legea de o asemenea maniera. Sa le ceri unor soferi sa traga cu cablul stalpii barierei. Nu stiu cati realizati dimensiunea unui astfel de gest, de o mare gravitate.

Cei de la Parcul Natural, jandarmii, padurarii, comisari de mediu, toti sunt socati. Nu poti face asa ceva intr-o tara considerata civilizata. Cat de infractor sa fii, sa smulgi o bariera ce reprezenta legea in Parcul Natural Bucegi?

VIPriviti ingineri silvici manuind lopata. Pentru ca si altii sa se bucure de frumusetile muntelui, nu sa le distrugem urcandu-ne pe ele, cu masinile. Munca unor oameni cu studii superioare distrusa de niste inculti..

Statul este evident ca nu functioneaza. Peste noapte un grup de infractori au schimbat statutul unui munte si nu li se intampla nimic. Nu pot accepta asta, stiu ca nu vor pati ceva. Deja acest mincinos, Mircea Cosma, a declarat azi ca drumul este asfaltat pana la Babele. Asa a spus si acum o saptamana, ca se deschide drumul din Valea Doftanei la Busteni si ca Politia va pune curand semne de circulatie…insa acel drum nu este practicabil, nu exista ca drum, am scris in 12 august despre acest lucru. Mai toate site-urile de stiri, au preluat poze si parti din articolul publicat de mine, realizand dezmintiri. Acest personaj, presedinte de Consiliu Judetean, nu a fost tras la raspundere pentru aceasta dezinformare. Nici nu va fi, pentru ca incet-incet puterea va fi acaparata de astfel de persoane si vom trai intr-un stat mafiot.

Mi-am asumat in timp orice risc, am fost urmarit de zeci de soferi de jeepuri, s-au facut felurite planuri cum sa fiu batut si aruncat prin prapastii, impuscat sau spanzurat, ingropat pe nu stiu unde. Am avut nenumarate sicane si eu si cei apropiati mie. Nu mi-a fost teama si nici nu imi este. Daca imi era, faceam altceva. Cred intr-o societate normala, unde oricine poate face orice, cat timp respecta legile si nu-l deranjeaza pe celalalt. Am mers mai departe pe munte, singur de multe ori. Cred in Dumnezeu, cred in ce fac, cred in mine…nu mi-a fost teama o secunda pentru viata mea. Nici atunci cand ma asteptau cu masina prin jnepenii de la Piatra Arsa. Am refuzat tot felul de avantaje materiale, as fi putut sa fac altceva, sa obtin multi bani…

Pentru mine, alte lucruri sunt importante. Nu ma astept sa ma inteleaga, sa ma creada cineva. O clipa nu mi-am inchipuit ca sistemul mafiot poate surclasa atat de evident legea. Daca poti calca legea in picioare, de o asemenea maniera, nu mai are rost altceva. Deja nu mai tine de mine, de Administratia Parcului, de Ministerul Mediului…oamenii acestia ar trebui imediat arestati preventiv.

B8

Am o singura bucurie…ca ploua! In aceasta seara ploua. Banditii nu au reusit sa faca o repetitie la Crucea de pe Caraiman, sa lanseze artificii…

Si o intrebare pentru autoritatile statului:

ISI MAI FACE CINEVA DATORIA PRIN TARA ASTA????

Au legat cabluri de bariera si au tras cu jeepul, pana au smuls-o din pamant si beton. Gravitatea faptei i-a socat pana si pe soferii de jeepuri. Bariera era la pamant, data in laturi si totusi cei mai multi nu treceau. Se uitau socati! Va dati seama ce se intampla? Nu am de unde sa stiu in ce masura, va dati seama! Astazi, 22 august, legea si reprezentantii sai au fost scosi din Parcul Natural Bucegi. De fapt, nici arie protejata nu mai este, este un teren la dispozitia unora. O mana de delicventi aplica de azi inainte, in Bucegi, legea…legea lor. Prin forta, amenintari si presiuni, orice reprezentant al statului a fost determinat la inactiune. Mafiotii pot face orice…se poate intampla orice.

Comentariile sunt libere, nu mai sunt in asteptare. Poate mai scriu, poate nu, poate sterg din comentarii sau nu, nu stiu ce voi face, probabil astept, voi mai vedea. Am auzit in seara aceasta, oameni care au facut puscarie, comentand subiectul. Unul nu a spus ca se bucura de smulgerea barierei. Toti care aud si care realizeaza dimensiunile unui astfel de gest, sunt consternati…pentru ca toti isi dau seama ce inseamna acest lucru…absenta legii, instaurarea unui regim personal, tehnici mafiote. Iti dai seama, ca orice ai fi, om cinstit sau hot, nu mai esti liber, legea pe aici, fiind…cate unii.

B10Deja este trecut de ora 2 noaptea, am scris in multe ore…suntem deja in 23 august!

COMPLETARE 24 AUGUST 2013:

NU MA ASTEPTAM SA EXISTE ATAT DE MULTI OAMENI CARORA SA LE PESE DE PARCUL NATURAL BUCEGI. VA MULTUMESC PENTRU FIECARE CUVANT, PENTRU FIECARE SECUNDA PETRECUTA PE ACEST BLOG AL BUCEGILOR. IERI, ACEST ARTICOL A FOST VIZUALIZAT DE PESTE 5000 ORI. INSEAMNA CEVA, INSEAMNA CA PUTEM AVEA UN CUVANT DE SPUS, CA NU-I PUTEM LASA SA IA PRIN FORTA ZONELE PROTEJATE DIN BUCEGI.

PRINTRE ACEIA CARE DE-A LUNGUL TIMPULUI AU PUS GAND RAU BUCEGILOR, NU-MI AMINTESC SA FI FOST UNUL CA ACEST MIRCEA COSMA, PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN PRAHOVA. INCONSTIENTUL, VORBESTE CU O NONSALANTA CUTREMURATOARE DESPRE ASFALTAREA DRUMULUI INCHIS PRIN LEGE, SPRE BABELE. SINGURUL LUI INTERES ESTE SA ASFALTEZE ACEL DRUM, NU ALTCEVA. PRIN TOT JUDETUL S-A OCUPAT DE ASTFEL DE CHESTII. SUB ACOPERIREA CA IUBESTE ISTORIA, CA ESTE UN OM DE CULTURA, NU ESTE DECAT UN ALT PERSONAJ POLITIC AHTIAT DUPA BANI SI PUTERE. ACESTA TREBUIE IMPIEDICAT CU ORICE PRET, SA CALCE LEGEA IN PICIOARE. EL PE ASTA MIZEAZA CA ESTE PSD LA GUVERNARE SI CA ARE SUFICIENTE RELATII SA INFLUENTEZE LUCRURILE. IN TANDEM CU PRIMARUL DIN BUSTENI, BINECUNOSCUT PENTRU RELATIILE SALE CU LUMEA INTERLOPA, VOR FI FOARTE GREU DE OPRIT…DAR II VOM OPRI.

SA VEDEM LA INCEPUTUL SAPTAMANII VIITOARE CE VOR FACE INSTITUTIILE STATULUI FATA DE ACEASTA EVIDENTA INCALCARE A LEGII. TOT CE DECLARA INCONSTIENTUL DE COSMA, INSEAMNA PRESIUNE PE INSTITUTIILE STATULUI. CE JANDARM, CE OM AL MEDIULUI, CE POLITIST, CREDETI CA MAI ARE CURAJUL SA STEA LA ACEA INTERSECTIE, DUPA CE GIBONII AU SMULS BARIERA SI DUPA CE ZAPACITUL ACELA DECLARA CA ASFALTEAZA EL DRUMUL PANA LA BABELE? DESI NU ARE NICIO BAZA LEGALA, NICIUN TEMEI PE CARE SA-SI SPRIJINE AFIRMATIILE, SA STITI CA OAMENII STATULUI NU AU TOTUSI CURAJ SA MAI TREACA PE ACOLO. O FI ZONA ACEEA PROTEJATA, O FI LEGE CE INCHIDE DRUMUL, CU TOATE ACESTEA, NIMENI NU MAI STA ACOLO, DE TEAMA ACESTUI EXALTAT.

NU AM PIERDUT ZIUA DE VINERI, ORICINE CU ATRIBUTII LEGALE IN BUCEGI A FOST ANUNTAT. NU AM LASAT SA TREACA WEEK-ENDUL SI SA VEDEM DE LUNI CE MAI FACEM. NU, DE LUNI ASTEPTAM SA VEDEM CE FACE POLITIA, JANDARMERIA, ALTE INSTITUTII.

DACA VRETI SA VA IMPLICATI, TRIMITETI PE ADRESELE DE CONTACT ALE POLITIEI ROMANE, LA BUCURESTI, PRAHOVA SI DAMBOVITA, INTREBAREA:

CE MASURI VETI DISPUNE IN CAZUL ACTULUI DE VANDALISM DESFASURAT LA INTERSECTIA DJ 713 CU DRUMUL INCHIS LEGAL SPRE BABELE?

O PETITIE NU ARE DEOCAMDATA ROST SA FACEM. TEORETIC, DACA TRAIAM INTR-O TARA NORMALA, NU TREBUIA SA NE FACEM NICIO GRIJA. EXISTA UN CADRU LEGAL, LEGISLATIE DE MEDIU CE GUVERNEAZA PARCUL NATURAL BUCEGI. INSA ACESTOR IRESPONSABILI, PRIMARUL DIN BUSTENI SI PRESEDINTELE CJPH NU LE PASA DE EA. UNUL A ORDONAT SMULGEREA BARIEREI, CELALALT L-A IMPULSIONAT CU TOT FELUL DE DECLARATII.

24 august 2013, ora 9:00

Am primit informatia ca postul de jandarmi montani al judetului Dambovita refuza sa trimita patrule la acea bariera smulsa. Le este teama! Iata ce fac declaratiile unor politicieni iresponsabili.

Cine doreste ii poate suna pe jandarmi si intreba de ce nu vin la acea bariera? Sau le poate scrie sefilor lor la: „contact@jandarmeriadambovita.ro”

Fiti siguri ca exista cineva care pozeaza intersectia periodic si nu vor putea minti, spunand ca au fost acolo.

De asemenea, va rog, daca ajungeti in zona acelui drum, filmati sau pozati masinile care intra. Daca aveti curaj si vedeti oamenii ai legii amendand, nu ezitati sa va puneti martori. Oamenii acestia si asa sunt timorati. Asta daca o fi cineva pe acolo…

95 de comentarii

 1. legendaru spune:

  Imi pare rau ca se ajunge sa se distruga muntii. Odata cu incadarea turistilor cu masinile pe platou, automat apar si gunoaiele, galagia, poluarea, afecteaza animalele, etc.
  Din pacate suntem prea „mici” pentru a face ceva si poate si prea nepasatori ca sa schimbam ceva. Probabil daca ne-am strange in numar mare si am incerca sa facem ceva, ar fi altceva dar ma gandesc ca majoritatea se gandesc ca este bine sa fie asfaltat pana la Babele, ca ei sa ajunga acolo. Sa vada ce?! De fapt sa nu vada nimic ! Sa mearga cativa metri, sa scuipe seminte, sa manance ceva(gratare) , sa asculte manele si apoi sa coboare si sa se laude ca au fost la munte.
  Ma bucur ca suntem o tara „civilizata” !

  Apreciază

  1. Camelia spune:

   Dacă tot o să credem că suntem mici, chiar aşa o să şi fie, şi ne vom tot mici până când nu va mai rămânea ceva din noi, va rămâne nimic. Şi nu va fi acel nimic cu chip proteic.

   Apreciază

  2. Cip spune:

   Nu suntem mici deloc, suntem doar dezbinati si noi ne complacem in situatia asta!

   Apreciază

  3. Silviu Munteanu spune:

   Suntem rezultatul tiganizarii, asta suntem. Astia vor ajunge sa ne domine in curand, pentru ca nu avem tupeul necesar sa-i infruntam. Suntem prea lasi. Astfel de gunoaie ale societatii trebuie inlaturate din posturile publice si de pretutindeni de pe teritoriul acestei tari, cu revolta din partea populatiei afectate. Dar ne este prea frica sa mai facem ceva. DE CE? De ce dormim in loc sa deschidem ochii pentru a vedea realitatea, adevarata realitate, NU cea de la ora 5 din televizoare.
   Offfff, imi pare rau de natia asta. Macar de dragul stramosilor nostri DACII, o natiune darza, ar trebui sa facem ceva sa nu mai fim calcati in picioare de leprele astea.

   Apreciază

 2. legendaru spune:

  *invadarea

  Apreciază

 3. un.bolovan spune:

  In ultimele luni unii au dorit scoaterea barierei, altii pastrarea ei, cert este ca acum toti sunt de acord ca NU asa se procedeaza. Si cei ce-o vroiau scoasa, si cei ce nu vroiau, sunt de acord ca este un act de vandalism. Indiferent cine a smuls bariera, a facut un act incalificabil si ar trebui sa raspunda in fata legii. Soferii de jeep care o doreau scoasa condamna probabil, in marea lor majoritate, acest act pentru ca realizeaza ca urmarile acestei actiuni s-ar putea rasfrange si asupra lor. Nici macar nu cred ca este important cine a vandalizat bariera, important mi se pare faptul ca in anul 2013 ASTFEL DE ACTIUNI SUNT POSIBILE, VANDALISN IN PARCUL NATURAL BUCEGI, FARA FRICA DE NIMENI SI NIMIC. Eu personal, asa cum am scris aseara, astept cu interes reactia autoritatilor in acest caz fara precedent.

  Apreciază

 4. un.bolovan spune:

  Si inca ceva, ce mi se pare mie foarte important, este disparitia, furtul, INDICATORULUI RUTIER DE DRUM INTERZIS, montat langa bariera. A ramas doar stalpul pe care era montat, indoit si acesta, la fel ca barera.

  Apreciază

 5. mary spune:

  PUSCA CU LUNETA !!!

  Apreciază

  1. Mary spune:

   deci…cine apasa?

   Apreciază

   1. Daca ai una, stii unde ma gasesti!

    Apreciază

 6. Ion spune:

  Ca prim pas trebuie facute plangeri catre toate autoritatile abilitate din zona respectiva. Al doilea pas ar fi sunatul la 112 si denuntarea tuturor celor care trec de acel punct unde era bariera montata cu detalii despre modelul masinii, numar de inmatriculare etc. Al treilea, este probabil un pic mai costisitor si mai extrem, ar fi blocarea drumului cu bolovani cat mai mari.

  Apreciază

  1. Corect! Primele etape au fost parcurse, sa vedem rezultatul acestora!

   Apreciază

 7. cezar partheniu spune:

  După cum știm în Românica (Bușteni în cazul de față!) reclamațiile și bunul simț nu își au locul. Șmecherii trec peste bariere sau mai nou le distrug. Soluția cea mai radicală e cea sugerată de Vadim mai demult: duși toți pe un stadion/câmp deschis și acolo pornit Kalașnikovul spre ei :D! Glumesc, evident! Ca o paranteză, bariera de la intrarea din Prăpăstiile Zărneștilor era deschisă și controlată în data de 28 iulie de doi șmecheri care „permiteau accesul”.

  Lăudăm Elveția, Austria, țările scandinave pentru respectul pentru natură. Ei dacă au o barieră sau o interdicție chiar o respectă, nu o șterg ca astfel să poată profita unul sau altul!

  Eu zic că o soluție ar fi o altă barieră mai rezistentă („podul de piatră” ca-n cântecul copilăresc 😉 ). Și de ce nu un post de jandarmi lângă barieră (cu ordine de sus de la Minister, nu din „rețeaua locală”)? Dacă nu se respectă natura de bună voie, atunci să se respecte cu forța! Mai e și varianta ca cei care ajung cu mașina în zona Babele să primească o amendă uriașă sau să li se suspende dreptul de conducere pentru un an cel puțin. Bine că soluția asta nu poate fi concretizată fiindcă șoferii vor găsi metode să evite asta parcând înainte de zona vizibilă de la Babele.

  Divaghez un pic acum. Cum se poate ca în zona de protecție științifică din PN Retezat să nu ai acces decât cu acceptul Academiei Române? Am uitat că în PN Bucegi nu e nici o zonă cu regim de protecție științifică strictă!

  Apreciază

 8. Vlad spune:

  Pro si contra barierei, clar contra smecherasilor! Gesturile clasei politice de 2 bani de la noi sunt arhi cunoscute, nicio mirare. Si cand unul din asta e luat de DNA sau de Parchet multi spun ca sunt jocuri politice?! Intr-un fel sau in altul, noi suntem cei care i-am pus acolo si am ales sa nu ne implicam in politica pt ca este prea murdar. Ce sa zic, atunci, taci si sapa, de aceea 95% din politicieni sunt rebuturi umane. Lasand politicienii in spate, acolo unde le e locul, sa discutam un pic si despre bariera. Jeep-uri sau non-jeep-uri, in Austria, Germania, Elvetia, Spania, etc., exista drumuri asfaltate pana la peste 2000m altitudine, cateodata chiar peste 3000. Pe de alta parte, nu mi se pare ok deloc ca Babele sa devina un urias parcaj. Poate o taxa mare pentru accesul acolo ar aduce si bani pentru rezervatie si ar si limita accesul celor care lasa in urma pet-uri sau doze de bere, aruncate pe unde da Dumnezeu.

  Apreciază

 9. Marius spune:

  Cateva kilograme de cuie imprastiate pe drumul de la bariera pana la Babele, cu insistare pe bucata de inceput e o solutie buna pana la reconstructia barierei.

  Apreciază

  1. tudor spune:

   o solutie care am vazut-o in padurile din jurul Iasului (probabil si in alte zone) este santul „de aparare” impotriva grataristilor motorizati. de asemenea apare prezent pe A1 in dreptul unei parcari ilegale de tiruri, undeva intre kilometrii 90 si 60, nu imi aduc aminte exact. bolovanii sunt iar o solutie buna, imprastiati pe drum astfel ca bicicletele sa treaca, dar nu si jeepurile de strada, zise normale, gen Q7, X1 la 6 si altele ML-uri detinute de diversi simpatici. numai bine!

   Apreciază

 10. legendaru spune:

  @Marius: Si eu daca vreau sa cobor cu bicicleta prin zona aia, ce fac ?

  Apreciază

 11. Simona S. spune:

  ce abuz incredibil !!!

  Apreciază

 12. rigos spune:

  ….in tara in care hotia si prostia merg impreuna in parlament, sigur nu s-a „gandit” nimeni ca ar fi fost mai simplu si mai ieftin sa mai faca o gondola moderna langa matusalemica telecabina din Busteni,construita in …..atentie…1977!!!!!!!!!….dar asa cum si-ar mai fi etalat cocalarii BMW-urile in fata Sfinxului??????….culmea este ca exista institutii cu broscoi platiti bine care ar trebui sa aiba grija de parcul national- viitoare groapa de gunoi.

  Apreciază

 13. Camelia spune:

  Suflete, multă tristeţe şi durere se aude din tine, iar când am ajuns în dreptul cuvintelor care spuneau despre singura ta bucurie, cum că a plouat iar asta le-a curmat vrutul unei întâmplări acelora cu dezmăţul, mi-au dat lacrimile.
  E singura dată când te simt deznădăjduit, când crezi că nimic nu va fi cu putinţă din tot cee ce pare într-adevăr imposibil, dar totuşi real, pentru că citeşti şi nu îţi vine să crezi că se pot petrece astfel de lucruri într-un loc ce pare desprins din al răului fără hotare…aşa că, nimic nu l-ar opri, nu nişte amărâte de bariere.

  E un rău canceros care pare a-şi lipsi pe cel care vrea să îl stârpească, să caute leacul, de orice şansă.
  E un proces lung şi va fi unul extenuant, Adrian, şi pentru a nu fi unul pierdut pentru cei care luptă să înfrângă mori de vânt, înfipţi în vertebrele ei, trebuie să îl susţii, tu şi cei care îţi sunt alături, cu o egală intensitate ca cea a lui.

  Tu, în substanţa ta de erou, nu vei fi niciodată epuizat, ştiu asta.

  Apreciază

  1. Ai dreptate Camelia, multumesc! Ni se mai intampla sa cadem, invinsi nu vom fi niciodata. Nu am fost de ani de zile, nu vom fi nici acum! Toti care au avut ganduri cu distrugerea Bucegilor s-au impiedicat de noi. Va fi la fel si acum. Acum suntem multi, foarte multi.

   Apreciază

 14. Camelia spune:

  Cei cărora Adrian le-a stârnit măcar un ceva cu rândurile astea scrise cu sufletul însângerat…dacă tot aţi dat „like”, poate aveţi măcar şi câteva cuvinte de spus, măcar vreunul, două.

  Asta dacă aţi auzit într-adevăr cu sufletul ce răzbate din trupul literelor lui.

  Apreciază

 15. dreamer spune:

  Bariera era doar un accesoriu. In legislatie este specificat ca accesul auto ” in afara drumurilor publice” – deci oriunde dupa acea bariera- este sanctionat cu amenda. Mai trebuie , doar, aplicata legea!

  Apreciază

  1. Asa este Dreamer. Dar tu stii cate au trebuit facute, sa existe acel curaj sa se aplice legea? Cand nemernici de politicieni ii suna sa nu acorde amenzi, ca-i muta disciplinar nu stiu pe unde? Da, poate oameni ca tine, ca mine, nu au niciun stres sa dea amenda dupa amenda. Unii in hainele statului, au din pacate!

   Apreciază

 16. Mountain bike spune:

  Corect comentariul lui Dreamer, bariera era doar un accesoriu… Mai important este sa stim cate amenzi a dat pana in acest moment administratia parcului natural Bucegi si jandarmeria??? Ar fi mult mai usor sa scrie niste procese verbale, decat sa dea la sapa (in scop publicitar) :))

  Apreciază

  1. Sunt mii de oameni, de aceea au sapat sa puna bariera. Si 95% sunt oameni civilizati, parcau langa acea bariera. Pentru ca o vedeau. Cand nu era bariera, intrau jeepurile si oamenii civilizati nu mai stiau ce sa creada si plecau si ei mai departe, dupa ei. Se mai economisea si timp, fiind bariera, timp in care erau acoperite alte zone din Bucegi. Administratia are cred 10-12 agenti de teren.

   Apreciază

 17. Stefan Bacau spune:

  incercati sa bagati tzeava de sonda , inca se mai gaseste in zona Bacaului , o bariera din tzevi de sonda nu le mai rupe nimeni , le raman masina acolo , aveti nevoie de 3 tzevi … in alea o sa isi rupa masina si tot , captele bagate calumea in pamant cu o freza cam 75 % din tzeva bagat in pamant si una de legatura …numai prin forta bruta se poate face lega in Romania…curaj …

  Apreciază

 18. dan spune:

  nu se pot numi oameni

  Apreciază

 19. Silviu Cosma spune:

  Fa stirea asta publica in toata tara. Iti dau un pont contacteaza-i pe ei.

  http://romaniateiubesc.stirileprotv.ro/trimite_un_pont/

  Apreciază

  1. Camelia spune:

   Fă-o, Adrian!

   Apreciază

  2. Dan spune:

   O idee foarte buna.Ar mai fi si o petitie impotriva accesului auto-moto pe platoul Bucegilor,dar cred ca este inutila!

   Apreciază

  3. Multumesc Silviu. Trebuie facuta si chestia asta. Dar i-am trimis totusi un mail personal, Ancai Nastasi, joi noaptea.

   Apreciază

   1. Silviu Cosma spune:

    Astept cu nerabdare rezultatul acelui mail. Povestea asta trebuie facuta publica.

    Apreciază

 20. eugen roman spune:

  „Poate ca nu intelegeti ce insemna acea bariera in Parcul Natural Bucegi. Era limita, era legea sau daca vreti era “linia frontului”. Pana unde ai voie sa mergi, pana unde ai voie sa faci ce vrei.”

  De fapt, nu ar trebui sa ai voie sa faci ce vrei niciunde. Libertatea nu inseamna sa calci in picioare bunul simt si libertatea celorlati.
  Cu atat mai mult intr-o arie protejata. Mi se pare atat de clare lucrurile, ca nici nu stiu ce sa zic. Pot doar sa ma solidarizez cu toata sinceritatea cu autorul acestui articol si cu oricine care gandeste la fel. Si mai ales cu cei care si actioneaza intr-un fel sau altul.
  Apropo, si bariera de la Carnic (acces Pietrele-Retezat) a disparut. Daca n-u s-o fi pus alta intre timp. Atata doar ca si cu jeep-ul nu ajungi prea departe in Retezat.

  Apreciază

 21. R1970 spune:

  Voi nu stiti ce scandal a fost azi la Bucuresti.

  Apreciază

  1. Camelia spune:

   Spune-ne, te rugăm, ca să ştim neştiutul, dacă îl putem afla de la tine. Măcar aşa, nişte detalii.

   Apreciază

 22. alina spune:

  Inca mai cred in institutiile statului, chiar asa cum sunt ele, pline de lichele. Camelia are dreptate, e un proces lung si epuizant, dar tu esti atat de puternic, hotarat si motivat in ceea ce faci, incat trebuie
  sa mai ai putina rabdare.

  Apreciază

  1. Multumesc Alina!

   Apreciază

 23. unu spune:

  prietene, scoabe! si o sa vezi cine intra, pentru ca 5 pene face.

  Apreciază

  1. Am retinut ideea!

   Apreciază

  1. viesparul spune:

   lipsa de … cvorum. cu doar trei motociclete nu poti sa aprinzi lumina in sat. 🙂

   ne vom revedea cu bine, cu alt prilej; cine stie? poate chiar pe 31 august, la marea inaugurare si „manifestare culturala”… iar stimatilor telespectatori le cer scuze si le urez o vizionare placuta in continuare.

   Apreciază

 24. jumatateopal spune:

  Ce bine înţelegi tu, Justin, lumea aia strâmtă în care trăieşti se pare comod şi de care nu te-ai putea lipsi, atâta timp cât îţi vine. La altele nu te înhăma, ar fi drumuri pierdute sau de pomană, aşa cum niciodată nu va fi în van ceea ce face Adrian, şi nici alţii cărora nu le lipseşte vigoarea răzvrătiţilor.
  Nu cred că ştii nici măcar părţi din acele lucruri pe care el le face şi despre care poate că nu vorbeşte.

  Adrian, porneşte o cruciadă!

  Apreciază

 25. Ciprian G. spune:

  …, cand baiatul acesta incepea |miscarea| prin 2009, mataluta unde erai? Te jucai pe calculator ca orice bustenar …? Te-ai trezit si tu in 2013, sa-l inveti ce sa faca.

  Apreciază

 26. dolly spune:

  Suntem alaturi de tine !Toate gandurile bune,alaturi de tine suntem.Numai sa ne dai un semn.La noi,daca treci de bariera,capul si picioarele-ti raman acolo!Sa mergi la Cotu Donului,inPoiana,laTunele, Poiana soarelui,Rasnov,etc…Noua ne pare tare rau pt.dezastrul acesta!Dar esti un om deosebit,cu idei pe masura,suntem alaturi de tine,te sustinem!Toate bune tie si familiei tale.

  Apreciază

 27. mugur spune:

  Te rog sa continui sa scri despre ce se intampla prin Bucegi. Pentru mine este important. Am fost si eu de curand acolo la Piatra Arsa. Nu imi gasesc cuvintele sa spun ce am simtit.

  Apreciază

  1. Srek spune:

   Stai linistit domnule. Nu au cum sa scape de Adrian. Natia aceasta de muntean nu poate fi supusa. L-au enervat oleaca.Sa nu uitam aspectul cel mai important. Au jignit politia si jandarmeria. I-au facut sa para niste prosti. Si vor fi urmari.

   Apreciază

 28. eugen spune:

  Asta-seara, la stiri, m-am lamurit. Presedintele CJ PH a spus explicit ca lucrarile VOR CONTINUA cu asfaltarea pana la Babele si in cursul anului viitor, acest NOU drum urmand sa fie numit: DJ 713B. A zis-o omul raspicat..
  (Si un reply @Justin Valceanu: Singurul motiv pentru care autorul a facut o greseala scriind acest articol este ca astfel ai avut si tu ocazia sa te bagi singur in seama, ratand ocazia nobila sa taci. Daca scrisul „este de pomana”, tu de ce te-ai mai obosit?)
  @Adrian, nu te lasa intimidat, continua sa scrii. Noi o sa avem grija, in prima faza, macar sa dam stirea mai departe, incluziv in presa centrala si la tv, iar pe principiul bulgarelui de zapada, in timp, impactul ne va da si putere (ca sa nu-l mai dezamagim pe Justin 😉 )

  Apreciază

  1. Da, omul acesta, Cosma, nu-si mai da seama ce vorbeste. El si primarul din Busteni, printr-un gest si prin declaratii iresponsabile, au prabusit tot sistemul legal din acea parte a Bucegilor.

   Apreciază

 29. eugen spune:

  ..Si inca un amanunt. Ceea ce mi se pare cel mai elocvent din toata povestea cu bariera este modul barbar prin care a fost inlaturata. Pai daca venea ditamai presedintele CJ, nu era mai elegant sa o deschida frumos, pentru ca panoul care interzice accesul auto a ramas in continuare acolo. Dar gibonii..

  Apreciază

  1. La origini, in pofida oricarei cosmetizari, raman niste mafioti.

   Apreciază

 30. Din intimplare, am ajuns la acest articol si pot sa spun ca nu regret ca l-am citit. Sunt ingrozit de ignoranta, lipsa de scrupule si aviditatea de care dau dovada acesti oameni pentr a atinge scopurile lor banesti. Dar nu pot sa spun ca sunt mirat. Din pacate, foarte multi oameni dau dovada de acelasi comportament la o scara mai mica. Daca unul nu respecta cele mai mici reguli de bun simt, cum poate respecta un munte? Felicitariile mele pentru curajul de care dati dovada! Si nu va lasati impresionat de aceste animale inculte.

  Apreciază

 31. De cateva zile tot ma abtin sa scriu un comentariu pentru ca am numai cuvinte urate de spus fata de cei care au distrus bariera.
  E de c.. ce se intampla Adriane!
  Ma opresc aici.

  Apreciază

 32. vasile spune:

  …si eu sunt consternat de ceea ce se intampla in Bucegi din greseala m-am nimerit chiar acolo cand reprez.. parcului cred.. un domn cu barba discuta cu acei taximetristi daca le pot spune asa sau distrugatori ai muntelui si aproape ca erau sa-i linsezi pe saraci oameni…de fata cu politia care le tinea parte tot lor.. bineinteles ca acel politai are si el gip…cu care face transport si de aceea cred…din cate stiu acelui drum ii trebuie un HG.. ca sa poata fi preluat in domeniul public al judetului pina atunci el nu exista DECI NU SE POATE CIRCULA PE ELLLLL…..iar cei care trec ar trebui sanctionati…practic de fata cu politia care nu facea nimic si cu parcul acei taximetristi treceau nestingheriti CU AJUTORUL ACELUI POLITAI DE BINE CARE LE FACILITA INTRAREA FARA SA IA MASURI..CRED CA TREBUIE INTRBATI SEFII…DUMNEALUI DACA ESTE LEGAL CEEA CE A FACUT SI CE MASURI S-A LUAT IMPOTRIVA LUI SI A CELOR DISTRUGATORI CARE AU TRECUT DINCOLO DE ACEEA BARIERA RUPTA TOT DE EI…

  Apreciază

  1. Exact, acel politist este unul dintre coordonatori! Multumesc foarte mult pentru curajul tau de a spune si altora adevarul. Ca sa fie asfaltat acel drum, trebuie ca el sa existe. Este o intreaga procedura, de la o HG la studii…nu se face de pe o zi pe alta cum mint politicienii. Vreau sa te intreb, azi ai observat acest lucru?
   Pentru ca ieri, a coborat de la Babele un salvamontist, le-a spus 2 vorbe unor jandarmi damboviteni si acestia s-au suit in masina lor de teren, si dusi au fost.

   Apreciază

 33. vasile spune:

  …din vorbele taximet… am auzit ca se va ocupa un anume senator sau deputat Rosca care a participat la discuti la Piatra Arsa chiar l-a certat pe direc.. parcului pe tema asta si le-a promis ca va rezolva el problema cu sefii de la romsilva….si cu subordonatiii PNL de la dimbovita…ca doar el este seful nu……

  Apreciază

  1. Unii dintre soferi, nu stiu sa vorbeasca, nu au un comportament decent. In aceste momente, de dupa distrugerea barierei, s-au facut presiuni incredibile asupra sefului Administratiei Parcului Natural Bucegi. Dl. Iuncu, directorul, a fost amenintat in fel si chip. Sa stii, ca daca acei soferi de jeep erau rationali, s-ar fi gasit o solutie. L-au injurat in diferite moduri pe director, le vorbesc urat jandarmilor, pentru ca au sprijinul unor politicieni iresponsabili.
   Dl. Rosca, deputat de Valea Prahovei, nu are nicio autoritate asupra cuiva din Romsilva. Poate prin altii, tot politicieni, sa-i determine pe acei sefi, sa-l traga pe linie moarta pe dl. Iuncu.
   Din pacate, aici este treaba de Politie, mascati, Parchet, arestari. Oamenii acestia, agenti ai Parcului Natural, jandarmi, comisari de mediu, padurari, sunt speriati, nu mai au curajul sa-si faca meseria.
   Azi au incercat sa blocheze drumul, toti au fost intorsi din drum cu telefoane de amenintare. Toata aceasta problema, nu avantajeaza deloc pe nimeni. Politicienii au vorbit ca sa se afle in treaba, soferii de jeep vor intra in atentia tuturor, bariera va fi pusa la loc, vinovatii vor face probabil puscarie, autorii morali vor sta linistiti un timp, la anul e campanie si vor iesi atunci.

   Apreciază

   1. vasile spune:

    din cate stiu eu acel drum este pe teritoriul adminstr… al jud.Damb..ce cauta acesti politic.. de prahova sa vb.. despre acest drum care nu este al lor CRED CA LA DB EXISTA SI UN CONSILIU JUD.. CARE SIGUR NU SUNT DE ACORD CU PROMISIUNILDUPA CE AM VAZUTE ACELOR DEPUTATI CRED.. SAU NU…DIN CATE STIU EU DL. ADRIAN TUTUIANU ESTE UN OM CU CAPUL PE UMERI SI NU CRED CA VA FACE ACEST JOC IEFTIN AL POLITICIENILOR DIN PRAHOVA SI AL ACESTOR DISTRUGATORI AI MUNTELUI SI ARE MULTE LUCRURI DE FACUT PT.. VALEA IALOMITEI…CRED CA AR TREBUI SA SE IMPLICE MAI MULT SI PINA LA INTRAREA IN LEGALITATE A DRUMULUI SA RAMINA INCHIS SI SA PUNA AUTORITATILE STATULUI SA I-A MASURI GEN GARDA DE MEDIU PE CARE NU CRED CA I-A VAZUT CINEVA PRIN ZONA ,JANDARMI CARE STAU TOATA ZIUA LA GRATARE PRIN PADINA SI TE MIRI CE CARCIUMA SI BINEINTELES POLITIA CARE CHIAR NU FACE NIMIC DOAR DISTRUGE CE FAC ALTI PRIN ACEL POLITAI SAU MILITIAN CE O FII CARE AR TREBUI SCHIMBAT

    Apreciază

    1. Asta m-am intrebat si eu. Ce cauta acestia pe teritoriul judetului Dambovita? Cum pot aplica ei proiecte in alt judet?
     Unii jandarmi din Dambovita si acel politist ar trebui imediat demisi. Problema consta in faptul ca isi pacalesc sefii atat de bine, incat mereu sunt crezuti. Poate intr-o zi, se va sparge ulciorul.

     Apreciază

     1. vasile spune:

      apropo….acum cateva minute am dat un tel la un prieten si am aflat ca acesti distrugatori urca cu gip… in fosta cariera podul cu flori care este in mijlocul unei rezervatii inclusa in situl natura 2000 si circula dupa bunul plac distrugind flora protejata de acolo ar trebui pusa o bariera chiar la intrarea in cariera sa mearga pe jos daca vor sa vada peisajul si florile protejate…

      Apreciază

    2. Iubiti Natura spune:

     Ai dreptate Vasile, acel drum e pe teritoriul administrativ al jud. Dambovita, dar toti acei taximetristi ilegali sunt din Busteni, interesul lor e sa ajunga cu masinile pline cu tursti pana la Babele si sunt sustinuti de persoane politice importante. Ca sa nu-ti mai spun ca si baiatul politistului Catrina de la Padina are un jeep si poate ai intuit…face si el taximetrie ilegala. Faceti cercetari ca sa va convingeti ca nu vorbesc aiurea.

     Apreciază

     1. Felicitari si tie, pentru curajul de a scrie. Sper ca intr-o zi, toti acesti banditi sa ajunga unde le este locul! Multumesc!

      Apreciază

      1. un.bolovan spune:

       well, concluzia mea este ca aceasta afacere mai are de trait MAXIM un an. Am scris ieri despre asta, asa ca… Evident, vor fi in zona probabil alte afaceri profitabile…dar nu vreau sa cobesc. Probabil peste un an va fi un traseu de microbuz pana la Babele.

       Apreciază

       1. Sa postezi si un link catre tine, mi-a placut acel articol.
        Microbuz la Babele??? Decat 1000 de masini/zi mai bine o cursa Busteni-Babele! Asta daca se va face, daca am alege ca de obicei raul cel mai mic. Ca bine…

        Apreciază

        1. un.bolovan spune:

         Ce link vrei sa pun? Ma bucur ca ti-a placut 🙂 Pai da, ar fi mult mai bine un microbuz. Ieftin, civilizat, cu cateva statii…

         Apreciază

         1. Acela in care apare jeepul Jandarmeriei, cu imagini structurate de la o zi la alta. Parca l-ai publicat pe 26.08. Nu stiu, ar fi bine, alta chestie, legat de microbuz, dar nu vreau sa dau idei la nimeni.

          Apreciază

          1. un.bolovan spune:

           N-am inteles daca vroiai sa pun aici link-ul, uite-l, daca nu-l vroiai aici sterge-l. 🙂
           http://www.unbolovan.com/2013/08/26/efectele-vandalismului-din-bucegi-dj-713-autori-morali-mircea-cosma/

           Apreciază

          2. Ba da, aici voiam, sa fie un tot unitar. Cum am facut cu articolul la drumului iluzoriu prin Baiului. Am citat, eu sau altii, toate sursele. Multumesc!

           Apreciază

          3. un.bolovan spune:

           🙂 Da, asa am facut si eu, am adunat in acel articol tot ce se publicase legat de acest subiect.

           Apreciază

          4. Mult mai bine structurat 🙂 Al meu a fost mult sub impulsul momentului, cand am fost noi…

           Apreciază

 34. vasile spune:

  eu cred ca situatia s-ar putea rezolva doar printr-o scrisoare catre AUTORITATEA DE MEDIU DIN CADRUL COMISIEI EUROPENE SA-I CONTROLEZE CU ACESTE PROIECTE CA USOR USOR ACEST PARC ISI VA PIERDE SCOPUL PENTRU CARE A FOST CREAT.. SI SA NU UITAM CA ROMANIA NU ARE CONSTITUITA NICI JUMATATE DIN SUPRAFATA PENTRU CARE A SEMNAT ACORDURILE CU COMUN. EUROPEANA SA VEDEM CE PARERE AU SI EI.. SA VEDEM DACA MAI RISCA CINEVA SA INCALCE LEGEA IN BUCEGI CAND NE-O UMBLA AIA LA BUZUNAR SA NE BAGE UN PIC IN INFRIGIMENT ATUNCI SA-I VEDEM PE ACESTI POLITICIENI CUM VOR RASPUNDE IN FATA NOASTRA…..CAND COM EUROP..NE VA LUA BANI DIN PROSTIA LOR..

  Apreciază

  1. O idee foarte buna, saptamana viitoare o transpun intr-o cerere.

   Apreciază

 35. andrei dulama spune:

  uite o discutie interesanta

  Apreciază

  1. Multumesc! Aceia care vorbesc si tot insista pe un ton golanesc, sunt membrii formatiei SALVAMONT DIN BUSTENI. Astfel de oameni sunt sprijiniti de primarul orasului Busteni. Personajul blond se numeste Stefan Petrut. A fost concediat din cadrul Jandarmeriei si s-a regasit alaturi de un primar ce aplica in oras si pe munte doar masuri ce tin de lumea interlopa. Actualmente este -cum spuneam mai sus- salvator montan. Toti acesti soferi si tot ce fac ei, nu are nicio treaba cu legea. Problema s-a pus gresit. Nu accesul spre Babele trebuie sa intereseze, ci in baza carei legi este permisa activitatea lor? In afara de evaziune fiscala nu fac altceva.

   Apreciază

  2. Iubiti Natura spune:

   Baietii aia din filmarea asta care se cearta cu personalul Parcului Natural Bucegi sunt niste asa zisi „rechini”…adica niste taximetristi pirat…pe ei nu-i intereseaza natura si frumusetile muntilor, ci doar sa le iasa banu’…ganditi-va ca au numai masini de teren, au atasate inca 2 scaune si in portbagaj ca sa poata baga 6 persoane si tariful lor e de 80 lei/pers. ca sa plimbe turistii pe la munte…ca sa nu mai vorbim de faptul ca circula nebuneste cu masinile ca sa aiba timp sa faca 2 curse pe zi…legat de acest fapt, din punctul lor de vedere si ai oamenilor din spatele lor e normal sa distruga acea bariera pentru a duce turistii cu jeep-urile lor pana la Babele…sa nu mai fie turistii nevoiti sa mearga pe jos, castigand astfel timp ca sa faca si a doua cursa pe zi….asadar, in afara de faptul ca acesti oameni nu platesc taxe la stat si desfasoara activitati ilegale, banuiesc ca au pus mana de la mana si au strans ceva banuti care sa ajunga la cine trebuie, pentru ca frumusetile naturii sa fie distruse…nu se gandesc decat la bani nu si la frumusetea Bucegilor…problema e ca acesti pirati se inmultesc pe zi ce trece…deja sunt o putere si sunt sustinuti de oameni sus pusi carora nu vreau sa le scriu numele aici…nu as dori sa primesc si eu amenintari cu moartea. Asadar, pretuiti natura!

   Apreciază

 36. vasile spune:

  am inteles ca astazi a fost debandada totala pe acel drum din ce am vazut nu se poate ca JANDARMERIA SA FIE PREZENTA ACOLO SI SA NU I-A NICI O MASURA ESTE DE NECREZUT CE SE INTAMPLA SUNT PLATITI DIN BANI NOSTRI SI NU FAC NIMIC AR TREBUI CERCETATI DISCIPLINAR PENTRU CELE INTAMPLATE OARE IN CINE SA MAI AI INCREDERE AR TREBUI RECLAMATI LA MINISTERUL DE INTERNE CA LA NIVEL DE JUD…NU SE FACE NIMIC NICI IN CAZUL LOR NICI AL POLITAIULUI…IAR ACEI DERBEDEI CARE VORBEAU FF.. URIT CU CEI DE LA PARC CARE DE BINE DE RAU FAC CEVA PENTRU MUNTELE ASTA AR TREBUI CA DL..SAVIN DACA TOT SUNT OAMENI LUI SA LE SPUNA S-O LASE MAI USOR SAU CHIAR SA-I DEA AFARA DE LA SALVAMONT CA NU FAC CINSTE INSTITUTIEI..AM INCREDERE IN TINE SI TE SUSTIN ADRIAN IN ORICE DEMERS CARE IL VEI FACE PENTU STOPAREA ACESTUI MACEL CARE SE INTAMPLA IN BUCEGI TB.. FACUT CEVA NEAPARAT…MA MAI GINDESC SI EU SI POATE IMPREUNA VOM SCRIE INSTITUTIILOR STATULUI SI FORURILOR EUROPENE.. CRED CA AR TREBUI CA ONG…DE MEDIU SA SE IMPLICE SI IMPREUNA SA IESIM IN STRADA FRATE CA NU SE MAI POATE ASA….GEN..WWW..CA EI AU ALTA PUTERE..

  Apreciază

  1. Maine o sa revin iar pe la usile unor birouri…ale institutiilor statului. Trebuie trasi la raspundere, mai multi!
   Multumesc foarte mult. Bariera va fi montata la loc, probabil marti, de Administratia Parcului.

   Apreciază

 37. vasile spune:

  SI AI DREPTATE CEI DOI DIN IMAGINI SUNT CEI CARE VORBEAU URAT CU CEI DE LA PARC…CATA NESIMTIRE EI SUNT CEI CARE INSTIGA SI PE CEILALTI SI SE LAUDAU CU DL.ROSCA CA REZOLVA SI CRED CA SUNT SUSTINUTI SI DE DL.SAVIN…

  Apreciază

 38. criscar50 spune:

  In fata barbariei,bariera protejand muntele n-a rezistat decat trei luni! Despre accesul auto pana la Babele, prezentat ca un lucru pozitiv, a vorbit zilelele trecute The Money Channel,o televiziune pe care pana acum o consideram serioasa,dar care se dovedeste ori prost informata .ori in cardasie cu cei interesati de incalcarea legii!

  Apreciază

 39. Cristina spune:

  Este dureros ceea ce se intampla!Pretul pentru ceea ce fac aceste fiinte inumane il vor plati generatiile viitoare din care fac parte si copii lor!

  Apreciază

  1. Foarte adevarat, din pacate! Dar astfel de oameni se gandesc la clipele lor actuale, doar de ei, pe moment, le pasa. Restul, altceva, Dumnezeu cu mila!

   Apreciază

 40. zamoreanu` spune:

  Ohooo!… Revoluție nu glumă.., într-o bună zi o să vă treziți cu toții la realitate.., pe jos nu mai e nimic de furat, totul aparține PRIM-afiotului.., așa că a rămas „coclarurii” din Bucegi care vor avea soarta orașului.
  Sper să nu am dreptate.

  Apreciază

 41. turist spune:

  Din spusele unui sofer local am auzit ca drumul a fost asfaltat la comanda doamnei Udrea, prin firma fostului sot Cocos, deoarece ea este propietara cabanei aflate acolo sus la intersectie….

  Apreciază

  1. Zvonul acesta a circulat o vreme, dar cabana apartine Consiliului Judetean Dambovita.

   Apreciază

  1. Mai sunt si alte zone, mai au de lucru luni bune!

   Apreciază

  1. Multumesc 🙂

   Apreciază

   1. un.bolovan spune:

    N-ai pentru ce, din pacate subtire rau reportajul, dar macar e ceva… Chiar sunt curios daca se va repara bariera, azi e deja vineri.

    Apreciază

    1. Da, nu au dat tot ce au filmat. Nu se va repara bariera saptamana aceasta, poate dupa ce pleaca Mircea Cosma. Sa nu-i lezeze impresia acestuia despre sine. Maine vine in Bucegi sa inaugureze DJ 713, pseudo-drumul, si iti dai seama ca el crede ca tot ce se vede este al lui. Cum sa vada o bariera, in cale 😉

     Apreciază

     1. un.bolovan spune:

      Desi vremea se anunta buna, nu pot decat sa sper ca va ploua maine de va rupe la inaugurare. Macar atat, ca daca ar fi dupa dorinta mea as spera sa ploua cu bolovani. Sa-i sature.

      Apreciază

      1. La Cruce oricum nu vor mai trage artificii, a dat prefectul o dispozitie in acest sens, o veste foarte buna. Da-i incolo de salbatici, asta mai trebuia, in numele culturii. Mi-ar placea sa fie o inaugurare pe care sa nu o uite toata viata 🙂 Sa le ajute Dumnezeu, sa le dea dupa gandurile lor, cu Bucegii. Chiar vorbeam cu cineva prin mesaje, ca baza este turismul, la noi in zona si ca trebuie sa fim mai putin reticenti. Insa, cand o sa vad un proiect pe bune, cu specialisti si transparenta, cu date concrete, clare pentru orice om, atunci da, voi fi printre primii care vor sustine acel proiect. Pana atunci ce este aceasta prostie cu DJ 713? Intai torni asfalt apoi faci zid de sprijin, inaugurezi 2 km apoi iei asfaltul, acum il inaugurezi dar se prabuseste dincolo de Cuibul Dorului…nu este nimic serios, doar risipa de bani, pe langa altele.
       Poate va fi rau maine. Stii, este ca intr-o relatare de la o biserica: doi prieteni stateau smeriti. Unul zice: „Dă, Doamne!” iar celalalt ii trage o palma dupa ceafa si spune: „Ţine, drace!” 🙂

       Apreciază

 42. Cristi spune:

  Aceste nimicuri aciuite in partide trebuie scoase din birou si bagate in puscarie pentru ca nu respecta legea. Oameni buni mai votati in continuare USL, PSD si partidul televizor. Nu mai avem ce lasa copiilor nostri.

  Apreciază

Comentariile sunt închise