Traseu de week-end pe Bucegi, cu niste prieteni.
Anterior excursiei, la gara din Busteni ma salut cu un prieten si ma reintalnesc intamplator in Brasov cu el, ceva mai tarziu. Atunci mi-a spus ca va urca pe Jepii Mici in week-end. In tren, stau langa alt prieten care, la fel, voia sa urce a doua zi pe Jepii Mici.
La telefon stabilisem o urcare pe munte cu o a treia persoana, Jepii Mici fiind parte din traseu 🙂
Evident, a doua zi, am urcat Jepii Mici toti, si ne-am intalnit fie pe la jumatatea traseului, fie pe la Cruce. De la Cruce am continuat impreuna. Fiind Ziua Crucii, nu avea cum sa lipseasca de pe munte si persoana care si-a fixat un scop in viata cu reabilitarea Crucii, d-l Marian Ilie, fostul administrator public al Busteniului.
Pe munte, oameni oriunde intorceai privirea. Ai zice ca nu a plecat nimeni din tara si ca populatia a sporit considerabil…
Pe la 8:30 intram pe str. Telecabinei si la 10:15 eram la cabana Caraiman care era deschisa.
Pe Jepii Mici:
„Cascada” Caraiman, evident fara apa
Iesirea din vale si continuare pe punct albastru spre Cruce-Monumentul Eroilor
Fosta cabana Caraiman deschisa
Recunoasteti locul unde vor rasari niste constructii… acesta fiind si utilitatea reala a DJ 713, de accesibilizare a terenurilor aflate pe stanga si pe dreapta drumului. Drumul acesta nu a avut niciodata un scop normal, util. A fost un plan inteligent, intins pe o durata mai lunga de timp, doar cu timpul faci ce-ti propui, o mare afacere imobiliara.
Monumentul in proces de restaurare
Mai departe spre Cerdac-Omu:
Unii considerau cu mare spaima ca s-a ridicat o biserica in acel loc. De fapt, in jurul datei de 14.09. un schelet metalic este acoperit cu o copertina. Impotriva ridicarii unei biserici in zona aceea s-a facut acum niste ani o mare petitie, au fost tot felul de articole… Oare va fi la fel si cu proiectul imobiliar de langa Dj 713?!
Loc de servire a mesei 🙂 Frumos, nu-i asa…
Cabana Omu, Stanca, Statia meteo…
De la Omu coborare spre Malaiesti prin Horn, ca sa-l vada toata lumea :))
Indicatoare montate de Asociatia Carpati
Un traseu care nu poate inlocui niciodata poteca de vara, ca peisaj 🙂 Este de evitat din cauza pietrelor ce stau sa cada peste cei aflati mai jos de tine, a cablurilor ruginite de care daca incerci sa te sprijini, risti sa ramai cu niste gauri in maini, de la sutele de sarmulite iesite din acestea…
Deci, nu va agatati de vreun cablu prin acest horn.
Frumoasa este aceasta vale Malaiesti.
Pe acolo este Brana Caprelor, un alt traseu pitoresc.
Probabil, de la jumatatea lunii iunie si pana la 15 septembrie, nu a fost nicio zi fara minimum 100 de persoane pe zi la aceasta cabana… singura din Bucegi la care nu poti ajunge cu masina.
Pe la 17 eram la Gura Diham…
Stiu DJ-ul respectiv de cand era doar un drum forestier plin de denivelari. L-am parcurs pe jos, de la intersectia cu drumul Sinaia – Targoviste pana sus, la Piatra Arsa. Mi-a fost foarte clar ca, in momentul in care incepe asfaltarea, megaplanul era sa devina accesibile toate loturile de sus, din platou. Si ce scuza inventasera baietii, ca „accesibilizeaza” platoul si zona Padina, ca sa te poti bucura de acces facil pe munte.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cand nu era asfaltat imi placea mai mult 🙂 Bine, multe trasee, in special la Malaiesti, V. Gaura le faceam diferit, nici nu stiam cand trecea ziua, parca totul era perfect 🙂 Si apropo de asta, pe DJ 713 am fost si eu de multe ori, si de la Pestera pe jos pana la Sinaia…
Intr-o adresa primita de la primaria din Moroieni acum niste ani, se scria clar ca toate terenurilor din zona drumului sunt private. Deci toata aceasta pregatire cu dezvoltarea turistica si etc era/este doar o minciuna. Drumul are doar un singur rol…
ApreciazăApreciază
„Cand nu era asfaltat imi placea mai mult”. Da, era superb asa. Pe langa faptul ca puteai sa te bucuri in voie de natura si locuri, sa mergi la pas, sa te opresti unde vrei si cand vrei, fara sa fii deranjat de cutiile pe patru roti cu soferi care cred ca sunt stapanii drumului si numai ei au dreptul…. Sigur scandalul cu urbanizarea pe platou va fi foarte mare, nu cred insa ca sunt mari sorti de izbanda in a opri proiectul, mai ales ca loturile sunt private. Stii cumva ce e cu fosta cabana Cuibul Dorului, de a ajuns in halul ala?
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Era frumos cand era pustiu, acum esti in peisaj urbanizat… In mod sigur, daca nu in acest an, la anul va incepe constructia vilei. Nu are cine sa se opuna, mare parte sunt plangaciosi pe retele de socializare care fac actiuni de imagine. Daca era cineva dedicat muntelui se implica inca din faza incipienta, de cand era proiectul depus la APM DB. Eu nu mai am timp de cativa ani de asa ceva si se cam vede… Nu ca as fi fost total impotriva proiectului ci, as fi stiut clar ce se va construi, unde va deversa etc.
Cu DJ 713 o data realizat, este simpla chestie de timp pana se va modifica peisajul din zona Platoului, mai mult sau mai putin. De aceea a si fost facut.
Cabana Cuibul Dorului era la un pas sa fie vanduta ca si Miorita, dar s-a tinut la pret si au ramas asa. Au apartinut si poate mai apartin unei rude a unui politician fugit prin Serbia. Da, e trist ca sunt lasate de izbeliste, ar fi putut fi niste afaceri rentabile. Mai trebuie sa si sti sa faci turism, nu oricine stie cu ce se mananca. Daca asezi terasa in drum, nu inseamna ca va fi plin. Trebuie sa ai servicii de calitate, mancare buna, o echipa de angajati motivata etc.
Mai ales Cuibul Dorului ar fi duduit in vara aceasta…
ApreciazăApreciază
Frumos Adi !Am fost si eu la Omu si am coborit pe creasta ” la balaur „.Nu te mai saturi de privelisti.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si mai frumos 🙂 Tot in week-endul trecut?
ApreciazăApreciază
In cat tinp ati ajuns inapoi in busteni de la ora plecarii?
ApreciazăApreciază
Nu mai stiu, presupun ca ora 18.
ApreciazăApreciază