Prin abrupturile Jepilor Mari si Mici

A fost o zi superba astazi in Parcul Natural Bucegi, super, frumoasa, de exceptie 🙂

Inainte de a trece la subiect, as vrea sa fac o introducere, eu mereu amestec lucrurile, adica se poate uita si la poze, citi si altceva, asculta si muzica…ciudatenii personale 🙂 Mi-a gasit cineva acum vreo 2-3 zile alta problema, daca grupa mea de sange reprezinta o specie extraterestra, am mai aflat si ca am ceva incrucisat la corp, la creier. Bine, asta stiam ca este ceva in neregula 😉 dar pe asta chiar nu o stiam. Daca scriu cu mana dreapta si mereu piciorul de baza este stangul, nu prea este bine…ca emisfera dreapta a creierului se ocupa de piciorul stang, si cea stanga de mana dreapta…boala curata! Eu nu stiu unde aud unii toate prostiile acestea :))

4

Introducerea:

Sunt putin uimit de arestarea superpolitistului de la Alba Iulia, seful Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate…mi se pare ceva demn de „Caracatita”. Nu stiu de ce tot am impresia ca este o inscenare, ca acest om a deranjat niste politicieni, care l-au aranjat.

Deci eu vad asa lucrurile, omul acesta a fost ani la randul poate cel mai bun din tara, sa sara el in barca infractorilor pe care-i prindea, este greu de crezut. A fost acuzat ca a acoperit un sef de clan mafiot si ca de la o firma lua bani pentru activitatile de serviciu. Daca ai 10 mafioti si unul dintre ei te ajuta sa pui mana pe cei 9, ce faci? Il bagi si pe el la puscarie? Eu zic ca nu, dimpotriva, ai grija de el, pentru ca omul te scuteste de o groaza de resurse, nu mai dai bani sa afli informatii, nu mai pierzi timp, nu mai dispersezi personalul…chiar este bine sa reusesti sa ai un astfel de om printre mafioti. Logic ca il protejezi.

A luat bani, nu pentru el ci pentru ca biroul lui sa fie cat mai operativ. I-a luat de la alti infractori. Acum, la cata hotie este in tara asta, ar trebui sa arestezi pe foarte multi, unul din trei. Iar dintr-o mie de pesti prinsi in plasa, poti sa eliberezi unul…

Statul nu are bani de alocat, ca oamenii legii sa fie in pas cu infractorii. Faptul ca omul acesta s-a descurcat, mai mult sau mai putin legal, mie imi place. Pe sleau, politistul era adaptat la realitate. Băga 9 mafioti la puscarie si il scapa pe al 10-lea pentru ca i-a dat dovezi solide, il mai si ajuta din cand in cand. Lua bani de la o firma, nu pentru el, ci pentru a finanta activitatile serviciului….pai nu este un tip foarte destept? In societatea noastra nu prinzi infractori altfel, doar priviti cate dosare stau in instanta nesolutionate de ani de zile. A luat bani de la o firma…daca nu avea cu ce sa-si desfasoare activitatea? Mie mi se pare ca i-a batut pe infractori cu propriile arme.

Multi vor zice ca fiind om al legii, trebuia sa fie vertical, sa aplice legea…pai, in conditiile de azi, daca procedezi astfel, cam bati pasul pe loc. Politistul nu a nedreptatit pe cineva, nu si-a luat case si nu si-a facut conturi pe afara…s-a adaptat situatiei. Din ce am aflat, a deranjat o grupare infractionala, sprijinita politic… La Piovra.

Iar acum este la puscarie, acolo unde el ii trimitea pe altii…ce mai, l-au terminat. Presa aservita si controlata politic a dat cu el de pamant, a aparut incatusat peste tot. Tinand cont de renumele sau, de impactul asupra populatiei, care este din ce in ce mai dezamagita de ce se intampla prin tara, de oamenii legii care vor fi si mai atenti la ce fac, ce spun…trebuia trecut in rezerva discret, sa i se spuna ca trebuie sa demisioneze. Nu trebuia prezentat ca un infractor…de aici si convingerea mea ca este asa cum a spus el: „O marsavie!” Doar daca te uiti putin la acuzatiile ce i se aduc: „a luat bani de la infractori si si-a dotat birourile cu calculatoare”, „a bagat la puscarie o multime de mafioti si a lasat unul in libertate pe care-l mai folosea si proteja la nevoie”, iti dai seama ca nu prea este logica in tot ce se spune. Noi nu suntem Germania sau mai stiu eu ce stat puternic economic, stabil democratic, ca sa bagam un superpolitist la puscarie pentru ca s-a folosit de infractori…

….

1Masina Jandarmeriei din Sinaia, la panoul ce interzice accesul motorizat mai sus de Cota 1400. Ieri a fost o comisie pe Platoul Bucegilor, daca au cativa jandarmi curaj sa spuna anumite lucruri, multe se vor schimba in acest Parc Natural.

2Bravo lor, isi fac serviciul

3

5Urme de zapada ici-colo

6Unicornul, Sfinx

7

8

9Cat de frumoase sunt acele mici ochiuri de apa

11Sfinxul Pietrei Arse

12O mandibula in lacul de mai sus

13Sa vedeti ce straniu se vede aceasta cruce, pe ceata

14Punct panoramic

15

16

17

18

19

20Cu mare greutate…am reusit sa nu merg pana acolo, sa vad ce este inauntru

21

22

23

24

25

26Se observa ca fiind mutate periodic tarcurile cu animale, iarba a crescut din nou

27Jeepul Jandarmeriei Dambovita la bariera dinspre Babele. De aceea este acea coloana de masini parcate…altfel erau insirate mai sus, in dreapta, care pe unde nimerea

28Cine a scris pe zidul acesta merita felicitari 🙂 Multi turisti ajungeau in acest loc, unde este o intersectie, si nu stiau in ce parte este traseul pe Jepii Mari

29„Plaja” si pe munte

30Jnepeni, de o parte si de alta a traseului turistic spre Babele

Sa luam si o pauza muzicala:

Mai departe,

31

32Pe acestea au uitat sa le inlocuiasca

33Ma astepta sa-l ating

34

35

36

37

38

39

40Turisti pe Braul lui Raducu…si se mai mira unii de ce nu mai stau animalele prin padure. Nu este voie sa te abati de la traseele turistice, dar numai pe „nemarcate” se merge…problema consta in faptul ca oricine merge pe unde doreste, pentru ca nimeni nu te intreaba ce cauti pe acolo…desi exista prevedere legala ca nu ai voie sa umbli asa, de capul tau prin aria protejata…exceptand persoanele autorizate. Eu sunt una dintre acele persoane autorizate, am fost mereu si o sa fiu, asta ca sa scutesc pe unii de comentarii stupide. Apropo de acest lucru, intr-o sala de judecata, am fost intrebat in ce calitate eram printr-o zona montana…dobitocii crezusera ca eu merg asa, ca nu am ce face si… asa au pierdut proces dupa proces…

41Nimeni nu isi mai aminteste al cui era acest mormant, sau ce reprezenta monumentul…cineva a tras de el si i-a luat tablita, astfel l-a rupt. Cred ca pe timpul comunistilor, pentru ca am impresia ca era o reprezentare bisericeasca pe placa de marmura. Cu ce mare greutate au transportat aceasta placa de marmura, cred ca este o poveste pe care nu o vom sti niciodata. Este destul de departe de orice drum de acces…poate erau militari, sunt destule transee prin acea zona…

42O groapa este chiar langa monument, tot de prin timpul razboiului

43

44

45

46Poteca pe Jepii Mari

47Stalpii funicularului de acum circa 100 de ani, ridicat de fratii Schiel

48

49Punctul acela era unul dintre fratii Schiel 🙂

51

52Claia Mare…varful si peretele

53

54Cateva raze tot se mai vedeau, chiar daca „trecuse” dupa munte 🙂

15 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. un.bolovan spune:

  Adrian, sa inteleg ca mai nou sta jandarmeria la bariera? Ar insemna ca a avut ceva efect supararea noastra….

  Apreciază

  1. Acele filmari deranjeaza pe orice om civilizat! Normal ca s-au sesizat 🙂 Ati fost la timpul si la locul potrivit!

   Apreciază

 2. Camelia spune:

  Aşadar, nişte cevauri amestecate; îţi voi spune mai întâi despre unul, şi anume că există dreptaci totali şi parţial, aidoma despre stângaci. Acum, dacă ai amintiri din vremea copilărimii spuse de ai tăi, ai şti că foloseai ambele mâini în primii ani de viaţă, apoi ai devenit treptat dreptaci sau stângaci, folosirea cu predilecţie a uneia dintre mâni transmiţându-se pe cale genetică, din familie, şi aici ţi-aş putea scrie multe legate de acest subiect, unul pe care îl stăpânesc preabine, dar nu vreau să mă lungesc în cuvinte. Ideea este că mulţi părinţi de copii stângaci, născuţi sau înăscuţi ai acestui „obicei”, îi obligă pe aceştia să folosească mâna dreaptă, să „devină” dreptaci, lucru din cale-afară pentru creier, bietul de el, care este obişnuit să lucreze după o cu totul altfel de schemă.
  Preferinţa pentru o mână sau alta se aplică şi în cazul picioarelor şi a ochilor.
  Noi suntem stângaci, însă pe cei doi copii, ăştia fiind fratele meu şi cu mine, i-a obligat la şcoală doamna să scrie cu mâna dreaptă, lucru pe care îl consider ca pe o mutilare. Ale a prins alte vremuri, dar şi ea a avut o căpăţânoasă de învăţătoare care însă a avut ghinionul de a avea vâltori grele cu a mea cumnată.

  Despre grupa de sânge şi haosul unor tălmăciri care le-ar cuprinde pe toate, la tine e lesne de băgat de seamă şi făr’ de ele că eşti o anomalie, că faci parte dintr-o cu totul altfel de specie, şi ce bine ar fi dacă aparţinătorii ei s’ar mai înmulţi.

  Apreciază

  1. Despre anomaliile acestea, le mai scriu ca sa nu le uit, ca sa rad si peste un timp 🙂 Ei, sa nu fie chiar asa de multi 🙂

   Apreciază

 3. Camelia spune:

  Aşadar, nu te-ai încumetat să ajungi până la acea intrare săpată în stâncă, ceva ai simţit că te-ar opri, aşa ai auzit când ţi-ai ascultat daimonul?
  Mirare mare să citesc asta, dar deh, sunt fiinţa cu mirările; nu aş fi avut oprelişti, dacă aş fi fost în locul tău, dar dacă tu nu ai făcut-o, trebuie că ai şi ştiut de ce să nu.

  Apreciază

  1. Nu am fost, pentru ca nu trebuia sa calc acolo, sa las urma/miros de om, acesta era motivul. De la distanta nu tulburi anumite specii, altele decat eu 🙂

   Apreciază

 4. Camelia spune:

  Acum, despre acea poveste a arestării, nu am habar de mai nimic despre, dar din ce ai scris tu, cred că aşa s-au cam întâmplat lucrurile, că povestea e una cusută cu aţă, şi că ceva cam plesneşte pe firul cusăturii.

  Apreciază

  1. Asa mi se pare si mie, este destul de dubios acest caz.

   Apreciază

 5. Camelia spune:

  Multe taine acolo, în munţii tăi, multe lucru rostitoare care tac, asta pentru că pomeneai de acea placă de marmură, încremenite în închis de mister, de fapt însă chiar asta însemnând misterul, a închide, myein.
  Dar mai ştiu că eşti un scormonitor, un căutător, şi nu dintr-acela fără ochi, aşa că tot ceea ce alţi nu ştiu, tu cândva o vei afla.

  Mulţumim pentru ceea ce am privit prin ochii tăi, muntele bătrân în frumuseţea lui nemuritoare.

  Apreciază

  1. Sa vezi ce traseu am facut duminica, sper sa public spre seara, prin zone deosebit de frumoase…multe poze am facut. Deseori, misterul ma gaseste el pe mine, cum a fost ieri, adica duminica…
   Multumesc si eu, Camelia!

   Apreciază

 6. Camelia spune:

  Şi nişte muzică, fireşte…

  Apreciază

 7. Camelia spune:

  Şi ceva pentru fiinţele suave de pe aici…

  Apreciază

  1. Multumim, mi-au placut 🙂

   Apreciază

 8. mariana spune:

  Sunt foarte frumoase fotografiile, sunt aşa…luminoase, atmosfera este limpede, este clară. Se vede că a fost o zi superbă, cu un cer atât de albastru, reflectat perfect în acele mici ochiuri de apă.
  Astfel de zile însorite de toamnă sunt un adevărat dar pentru sănătatea noastră fizică şi psihică, sunt atât de tonice, e un mare păcat să nu ieşi la aer într-o astfel de zi, să nu profiţi din plin de frumuseţea ei, cu atât mai mult dacă se poate pe munte.
  Îmi plac mult efectele din imaginea cu „fraţii Schiell”, cum se desface lumina în atâtea culori…şi stâlpii aceia ce vin din alte timpuri…
  În plus, iată că în unele fotografii apar lucruri pe care nu le vedem cu ochiul liber… cum e şi cercul acela de lumini colorate din imaginea de la 14:51.

  Apreciază

  1. Multumesc! Asa au iesit si cele de ieri. Din pacate, nu stiu daca am timp, mai am mult de lucru pentru job, sa le postez in aceasta seara. Dar o sa vezi ca si acestea au iesit la fel de frumoase. Au fost niste zile splendide, benefice pentru sanatate, totul era sa nu stai acasa. Camelia a descris exact starea din acea vale 🙂 Alegerea traseului spre Bran, prin Valea Gaura, a fost o alegere foarte buna. Cat despre acele efecte, nu sunt facute de mine, asa ies pozele uneori cand soarele este pozitionat intr-o parte a aparatului foto.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.