Mai intai sa incep cu vremea…va dati seama ca si in acest week-end vremea va fi superba pe munte. Ca sa nu va pacaliti, uitati-va pe camera live de pe site-ul Jurnalului National, aceea de la Cota 2000. Si veti vedea cum plafonul noros este imens iar pe munte soare.
De altfel, acum 2 zile, pe la ora 17, ma uitam pe respectiva camera…si pe munte era soare, pe cand in Valea Prahovei era aprins iluminatul public. Plafonul asta ce sta de vreo saptamana pe aici face sa vina intunericul mai repede 🙂
Sa va arat si imagini de prin Busteni, unde si aici se reabiliteaza centrul orasului. Oricum arăta bine si inainte…iar modificarile, „noutatile” nu reprezinta ceva iesit din comun. Adica si fara ele si cu ele, acelasi lucru. Nu este ceva sa iasa in evidenta.
Sunt doua lucruri care nu-mi plac…mai nou 🙂 Primul ca se reface pavajul, adica el era in stare buna anterior, acum se pune piatra cubica. O fi ea, piatra noua, dar arata urat…si al doilea, vad ca au plantat copaci, arbusti. Pai s-or prinde pe frigul asta? Nu orice specie se planteaza in noiembrie, mai ales la munte…unde de obicei nu plantezi ceva in noiembrie.
Te duci cu tot nisipul acela pe incaltaminte prin Primarie…trotuarul are un tip de pavaj, in jurul Primariei este altul.
La Sinaia…tot reabilitarea centrului. In timp ce ei scot piatra cubica si o arunca, la Busteni se cumpara piatra cubica. Macar daca o luau pe aceea de la Sinaia…o luau probabil pe degeaba. Nepotrivita decizie sa pui…piatra cubica, asta se pune prin comune, pe langa cetati medievale…in Busteni, nu gasesti piatra cubica in alta parte. Ideea nu are continuitate…daca trotuarele orasului erau cu un astfel de pavaj mai ziceam… O fi vreo smecherie la mijloc…in urma cu cativa ani se scotea de zor piatra cubica comunista ca sa se puna pavele noi. Acum ne place iar piatra cubica 🙂
Asta este o poza antologica, ce va ramane in istoria orasului. Cum o fi sa te cheme USL si sa ai ditamai balonul electoral in fata Primariei unui oras unde circa 70% din cetateni sunt PDL? In fata Primariei PDL sa ai un urias balon USL…Este geniala ideea 🙂 De aceea, nici nu am scris de actualul deputat Cristian Burlacu, candidat si dansul la alegerile parlamentare. Pai daca primariile PDL care trebuie sa-l sustina ii fac campanie candidatului USL, invingatorul se cunoaste de dinainte. Ma gandeam ca va fi o lupta echilibrata, deocamdata am vazut ca este o campanie decenta…dar desi eu simpatizez cu USL si nu as dori sa mai vad vreodata PDL la guvernare, mi se pare deosebit de josnic sa-ti tradezi prietenii la nevoie. Primarii din Busteni si Comarnic, ambii PDL, ii fac mai degraba campanie candidatului USL decat lui Cristian Burlacu. Mai poate fi spus altceva decat invingatorul? Zi de zi, candidatul USL este pe teren, in diferite orase, cu primari dupa dumnealui…
Era de asteptat sa fie favorit candidatul USL, pentru ca lumea nu mai vrea sa auda de portocalii, indiferent cum s-ar cosmetiza acest partid anti-national. Sper ca acesti primari PDL, promotori ai unor lozinci mincinoase, ca de exemplu „la bine si la greu”, sa fie mereu folositi de actuala si de viitoarea guvernare. Este normal ca Mircea Rosca sa castige un mandat de deputat, acesta este trend-ul, vointa oamenilor, dupa cum normal era ca primarii PDL sa-si sustina colegul. Se confirma ca in politica nu esti prieten cu nimeni cu adevarat, ci doar pe moment.
Recent, Consiliul Judetean Prahova a acordat oraselor Comarnic, Sinaia, Busteni, Azuga sume de bani pentru plata arieratelor, exclusiv destinate platilor catre furnizorii de servicii, bunuri, lucrari, astfel: Comarnic=100.24 mii lei, Sinaia=568.29, Busteni=122.06, Azuga=30.19 mii lei.
Indicator din lemn, de acum peste 20 ani…spre Economat, Peles
Alt tip de directii, apolitice
Ciocanitoarea verde (Picus viridis) sau ghionoaia verde. Desi destul de raspandita in fauna tarii, este foarte rara in zona de munte. Nu am mai vazut-o din 2010. Figureaza in Directiva 2009/147/CE a Parlamentului si Consiliului European, in Anexa II, fiind o specie protejata de interes comunitar…ieri dimineata am fotografiat-o.
Daca mergi asa un timp prin ceata aceasta, pe haina se vor depune picaturi de apa
Fantana de la Castelul Peles…nu stiu inca daca este cuprinsa in programul de reabilitare al fantanilor de pe raza orasului, desfasurat de Primaria Sinaia si Clubul Rotary Valea Prahovei, arhitecti…
Un week-end placut! Aveti grija insa la intersectia DJ 713 cu drumul inchis spre Babele 😉 …accesul auto este interzis, si in week-end iar va fi monitorizata zona. Pe langa jandarmi ar trebui sa apara si Administratia Parcului sau Garda Nationala de Mediu.
Nici mie nu-mi place piatra cubică, mai ales pe trotuare, am mai văzut locuri în care s-a înlocuit drumul drept cu linia întreruptă 🙂 E și incomod la mers în ce mă privește, mai ales cind porți tocuri. Poate se sesisează, totuși, cineva…
Îmi place cum se percepe ceața, mai ales în penultima fotografie. O zi minunată! 🙂
ApreciazăApreciază
:)) Pai doamnele din Primarie vor fi primele care vor fi nemultumite, apoi alti cetateni. Dar, nu se poate face nimic. Daca dl. primar spune intr-un fel, asa se face…el stie cel mai bine :)) In acea zi, ceata parea de culoare albastra…este si poza cum este, dar in realitate ai fi vrut sa mergi sa atingi ceata. Bine, este impropriu spus 🙂 Multumesc asemenea! :0
ApreciazăApreciază
Foarte misto acel balon, vreau si eu unul dar fara inscriptii pe el 🙂 O sa-l leg de un bolovan, sa nu zboare din floare in floare 🙂 🙂
ApreciazăApreciază
Cand a fost Padina Fest, peste munte, aveau si acolo un balon si mai mare…Stai ca acum vin de acasa :))) Eleganta exprimarea ta :))) Neaparat sa nu aiba inscriptii pe el, si daca mai este si ancorat de un bolovan cu certitudine va fi foarte stabil :))
ApreciazăApreciază
MARE SI DEOSEBITA SURPRIZA ACEST BLOG! MULȚUMESC!
Bușteni = stațiunea mea de suflet (nu ca SINAIA ar avea mai puțin, dar la Bușteni e UN ANUME CEVA SPECIAL) Sinaia a devenit de multa vreme un spatiu (prea) monden – din pacate. Si ESTE un loc de MARE ISTORIE NATIONALA -doar trebuie sa VREI SA VEZI
(si pe Valea Oltului => Călimănești-Caciulata = alt tandem de PERLE dar cam departe de Bucuresti.:-((( )
Poate reusesc sa mai dau o fuga-mica anul asta si sa ajung la Parintele Gherontie. Sincer sa fiu am o anume reținere fata de clerul obișnuit – dar fata de astfel de OAMENI in care PUTEREA DUHULUI SFANT ni se arata trebuie sa avem toata consideratia si ASCULTAREA
PS pentru titularul blogului – am si eu poze pe picasa (aveam si pe webshots, dar de la 01-12-2012 cer bani ….) SI mai am de pus acolo poze din Busteni.
ApreciazăApreciază
Va multumesc si eu si Bine Ati Venit pe Buceginatura2000! O altfel de lume a Bucegilor 🙂
Busteniul este un oras frumos, care nu este pus in valoare suficient. Zilele acestea este si un forum de turism montan pe aici…vorbarie goala si intalniri in van. Singurul lucru interesant este un targ cu bunatati dar nici la acela nu am timp sau interes sa ajung. Eu apreciez profesionistii in diferite domenii, oameni care stiu ce sa faca si cum sa faca. Sinaia il are pe dl. Paul Popa si Busteniul pe dl. Cristian Achim. Fara oamenii acestia nu poti face turism real, asa cum este definit si acceptat unanim. Din pacate, la Busteni, dl. Achim a fost dat deoparte si tot ce se face nu este ridicat pe ceva stabil. Pe vorbe nimeni nu a facut nimic si nici investitorii nu apar.
In conditiile in care administratia locala condusa de dl. Primar Savin nu este in stare sa inlocuiasca indicatoarele turistice din zona turistico-montana a orasului, cata vreme nu este preocupata de atitudinea aberanta a unor salvamontisti fata de turisti, si cat timp nu este in stare sa intocmeasca o harta buna a Bucegilor, sau macar a traseelor turistice din zona, este cel putin deplasat sa organizezi un forum de turism montan. Cand nu te preocupi de domeniul turismului montan este suprema aroganta sa vorbesti pe asemenea subiect!
Busteniul, poate fi o perla a Bucegilor, a turismului montan, dar nu exista viziune. Pentru ca proiectele ca sa fie aplicate trebuie sa coste. Cu cat mai mult cu atat mai bine! Din pacate, plecand de la premisa aceasta dl. Primar nu face altceva decat sa tina pe loc turismul montan.
Nu stiu daca l-ati cunoscut pe parintele Ioanichie, de la schitul Sf. Ana. Dumnezeu sa-l odihneasca! Un om extraordinar.
Ma bucur ca promovati orasul. Cand oamenii, independent unul de altul, vorbesc despre frumusetile unui oras, atunci acest lucru reprezinta un succes. Ca fapt divers, sunt sigur ca pozele dv au strans mai multe vizualizari si comentarii decat acel forum de turism montan ce are loc in aceste zile la Busteni. In timp ce ei isi strang mainile si fac poze impreuna, crezand ca dezvolta turismul montan, oameni ca dv, nu asa de „importanti” ca ei, promoveaza orasul de o maniera mult mai utila si mai putin costisitoare 🙂
Sa ne auzim cu bine, pe mai departe!
ApreciazăApreciază
Mulțumesc!
Pozele mele INCA pot fi vazute aici:
http://www.webshots.com – user mncro, DAR pana pe 01-12-2012 (am cerut si obținut un download complet si cum spuneam, vor fi repuse- dar pe spațiul virtual oferit de GOOGLE adică PICASA – sunt deja câteva albume) – v. mncro1
Re. „autorități” care „promovează” MASIV EXCROCHERIILE IMOBILIARE …iaca le fac FIX acele urari din finalul Scrisorii III a lui Eminescu:
Cum nu vii tu ȚEPEȘ-DOAMNE ca PUNÂND MANA PE EI
SA-I ÎMPARȚI IN DOUA CETE, IN SMINTIȚI SI IN MISEI
Si in DOUA LARGI PALATE TU CU SILA SA-I ADUNI
SA DAI FOC LA PUȘCĂRIE SI LA CASA DE NEBUNI.
De stat in Busteni am stat pe la pensiuni mici/medii unde am gasit conditii net mai bune ca pe la „hoteluri” de bani grei. SI LINISTE.
Sunt cateva astfel de pensiuni in spatele acelei pasarele peste calea ferata – chiar cu BUN-GUST si BUN SIMT construite.
W-E placut !
ApreciazăApreciază
Bine ca ati pus un link, multumesc! Poate ii aduna cineva odata…dupa aptitudini 🙂 S-au facut si lucruri frumoase la Busteni, unii au construit cu cap, estetic.
Multumesc asemenea! 🙂
ApreciazăApreciază
Salut!
….Cum s-a construit pe TOATA Valea Prahovei, a Oltului unde mai au putin si or sa-si traga vile in curtea Manastirii COZIA
Cf principiului „banu’ & obrazu’ gros” etc.
In Busteni in zona unde are primaria asa-zisa gospodarie comunala (~ inainte si la stg de pod acces spre Palat Cantacuzino) inca sunt cateva case traditionale; la fel si spre munte pe strazile vechi.
Multe sunt vai-de-ele … dar si unele care asa vechi cum sunt,SPUN o istorie discreta si SERIOASA. La 56 de ani „simti” altfel..
Am „facut publicitate” pt Busteni unor cunostiinte din…SYDNEY (NSW-Australia) care….au reluat pe la ei. Dupa ce li s-a dat link-ul de mai sus am avut (in 2009) in mai putin de zile cca 1500 de accesari ale contului (nu urmaresc performanta „sportiva” pe tema)
A venit cineva de acolo si a spus CLAR ca zona nu e cu nimic mai „prejos” fata de similare din Alpi (Au, CH,etc). Ba a ramas interzis cand la coborare din tren l-am rugat sa se uite SUS la CRUCE
I-am spus ce si cum si a vrut sa mergem DIRECT acolo ..
Surpiza…..telecabina in „revizie” etc..
Numai ca am fost eu jenat de lipsa de jena a adm. locale re. curatenie… etc.
In Bucuresti locuiesc in Balta Alba dar langa parcul CUZA.
Asa ca AM NATURA – nu ca la Busteni, dar .PARC, AER CURAT, LAC la < 100 m. O sa pun poze pe picasa.
Re poze – sunt facute cu ap CANON
Sper ca saptamana ce vine sa mut pozele (majoritatea) pe picasa.
Toate cele bune!
ApreciazăApreciază
Au rama putine case traditionale, s-a mers pe o arhitectura nespecifica, fiecare a ridicat ce a vrut. Am sa fie si eu printre aceia ce vor vedea albumele de pe picasa. Multumesc si o zi cat mai buna!
ApreciazăApreciază
Multumesc, as vrea o adresa de e-mail sa trimit invitatia pt picasa.
ApreciazăApreciază
Pe bucegimuntii@yahoo.com 🙂
ApreciazăApreciază
Acum am trimis invitația pt albumele de pe Picasa.
Mai sunt MULTE inca……
ApreciazăApreciază
Multumesc mult! 🙂
ApreciazăApreciază
Salut!
am mai postat ceva poze pe picasa- nu sunt de la Busteni, dar sper sa va placa, in fond locul are ISTORIE……..
Insa arhitectura acelui han parca „fura” gandul spre vechile case din zona asa-zis rurala (cate or mai fi ramas 😦 )
ApreciazăApreciază
Am inteles, multumesc!
ApreciazăApreciază
O rugaminte mai „ciudata” : in afara de Manastirea Caraiman, sunt prin zona si alte biserici dar vechi? (si in general zone cu case vechi, am o anume predilectie pentru foto pe tema asta) – de betoane sunt SATUL…
Cam pe unde ? DOAR daca nu e deranj mare, desigur.
A-propos de statuia Ultima grenada din fata Garii Busteni .
Se pare ca un strabunic de-al meu a fost bun prieten cu sculptorul.
O sa intreb o verisoara, stiam ca are si macheta de cca 25 cm pe o mica placa de marmura alba.
Multumesc anticipat, un w-e placut!
ApreciazăApreciază
In Sinaia sunt multe case vechi,la telecabina din Sinaia este si o capela paraginita, denumita Stirbey sau Emanoil Florescu. Sunt de vazut multe in Sinaia. In Busteni, nu prea sunt. Poate-i faceti o poza si acelei machete 🙂
La fel si dv, un week-end linistit!
ApreciazăApreciază
Îmi doresc să treacă mai repede perioada asta de campanie electorală şi alegerile, poate se mai apucă şi de treabă, în sensul bun al cuvântului, aceşti politicieni ai noştri. Peste tot văd o invazie de afişe electorale, mă gândesc doar la câţi bani s-au cheltuit şi se cheltuiesc până la final, bani care apoi se vor a fi recuperaţi…
Nu mai cred în democraţie… La conducere ajung doar cei care au bani şi relaţii… Democraţia se vrea un regim politic bazat pe voinţa poporului, naţiunea îşi alege reprezentanţii, democraţia înseamnă respectarea drepturilor omului, egalitatea tuturor în faţa legii, separarea puterilor în stat, dreptul la opinie. La noi cred că democraţia a devenit imposibilă… Poate ar trebui recitite, reînvăţate instrucţiunile ei de folosire…
Sunt frumoase fotografiile cu pădurea, cu ceaţa, cu drumuri pierdute în ceaţă, cu ciocănitoarea verde. Îmi place pădurea de larice din fotografia 7. Lemnul de larice este un lemn preţios, este rezistent, tare, greu, elastic, durabil, chiar şi în apă. Se foloseşte în construcţii civile, navale, pentru mobilă fină şi scumpă.
ApreciazăApreciază
Cred ca este greu sa asociem politicieni=treaba 🙂 Asa este Mariana, totul este dinainte calculat, unii care stau in umbra nu-si permit sa bage bani si sa piarda. Suntem manipulati…
Ma bucur ca iti plac. Odata am mutat niste obiecte facute din larice, este greu ca si stejarul 🙂
ApreciazăApreciază
Caleidoscop centrat pe…dl.Primar! Miscarea politica din Busteni nu e singulara;asta e tendinta multora dintre cei care n-au niciun fel de convingeri doctrinare si incearca sa-si salveze interesele! Tot interesele,in tandem cu incompetenta dicteaza de la piatra cubica si plantarile intr-o perioada nepotrivita,pana la nondezvoltarea turistica! Norocul e in generozitatea Naturii!
ApreciazăApreciază
In mintea mea este ideea ca primarul poate imprima directia comunitatii. De multe ori avem noroc…ar trebui sa fie si ceva seriozitate!
ApreciazăApreciază
NU ESTE FRUMOS…
ApreciazăApreciază
Da, nici nu ma asteptam sa crezi altceva. Daca v-ati obisnuit sa lucrati fara acte si sa incalcati legislatia de mediu si nimeni nu v-a atras atentia, ati luat aceste lucruri ca firesti, normale. Nu este frumos, spui. Cand v-am spus ca exista cai legale de a va desfasura activitatea, ati inceput sa faceti galagie, sa amenintati. Nu ati dorit sa ascultati. Imi pare rau ca vezi astfel lucrurile, dar eu nu pot fi intimidat sau constrans. Cat timp eu am acte si acoperire legala pentru ceea ce fac si voi nu, este o oarecare diferenta.
Singurul lucru pe care voi trebuie sa-l faceti este sa va intrebati: „Cum putem desfasura activitate legala, mai departe?”. Voi faceti exact contrariul. Pe cine sa sunati si pe cine sa determinati ca sa continuati in acelasi mod.
Atentie doar ca legea se misca mai greu, dar dupa aceea nu o poti opri. Si daca azi nu se mai poate ajunge la Babele, nu inseamna mare lucru. Poti lucra mai departe, asta conteaza. Trebuie sa stii sau sa stiti un lucru. Ca se poate ramane total fara obiectul muncii. Si iti vei lua adio de la accesul pe DJ 713 si la Podu cu Florile…dupa cum se pot face multe alte lucruri. Atunci sa spui ca „nu este frumos”. Voi nu sunteti in postura de a face amenintari. Nu eu, ci voi ganditi si procedati ilegal. Deci nu plecam dupa aceleasi pozitii. Si da, eu chiar vreau sa le transmiti acelora ca doresc o „plimbare” cu jeepul…doar sa-mi spuna unde si cand, si vin eu 😉 O zi buna! Si astept!
ApreciazăApreciază
Ca la noi, la români. Avem un stil de-a fi, de nu mai poţi să zici nimic! În orice colţ al ţării ai merge, chiar şi acolo unde crezi că civilizaţia a prins mai bine rădăcini, trebuie să fie şi ceva cu iz mioritic, care să-ţi amintească faptul că trăim în România, păi nu?
Superbe pozele cu muntele. Avem o natură atât de frumoasă! Trebuie neapărat să o păstrăm!
ApreciazăApreciază
Ne facem rau singuri. Iar cand ni se atrage atentia, unii dintre noi sunt prea prinsi de unele aspecte ca sa doreasca sa revina la drumul bun. Multumesc Alex. De natura ca de altfel de multe alte lucruri de prin tara asta se cam alege praful. Asa ca trebuie depus eforturi sa mai ramanem cu ceva 🙂
ApreciazăApreciază