Angajatii Parcului Natural Bucegi au trecut la deblocarea traseelor turistice…de unii singuri

Aduceam in atentie saptamana trecuta doua trasee turistice ce pornesc din Busteni si Poiana Tapului spre Cascada Urlatoarea. Respectivele trasee erau blocate de numerosi arbori.

Sperantele mele de a vedea echipe mixte la deblocarea acestor trasee s-au naruit rapid. Ma gandeam ca vor fi salvamontisti, agenti ai parcului natural, silvicultori, poate si jandarmi…

Speram, fiind vorba de cel mai frecventat traseu turistic din Bucegi, Busteni-Cascada Urlatoarea.

Probabil nu s-au pus de acord factorii responsabili, unii poate nu au dorit sa participe, desi era in interesul tuturor.

Am ajuns azi pe acele trasee stiind ca este cineva la indepartat arborii. Daca ar fi fost dupa mine as fi luat doi prieteni cu drujbele si am fi indepartat noi copacii, dar evident am fi fost amendati.

Pe trasee am intalnit trei angajati ai Parcului Natural si un padurar, care eliberau potecile de acces, de ore bune.

Cand este vorba de turism se spun atatea vorbe, cand trebuie sa mai faci si ceva concret mai raman in linie cativa oameni, restul…

Deblocarea traseelor turistice trebuia initiata si de cei responsabili in domeniul turismului, dar deja intru pe taramul normalitatii, si multi din zona noastra se vor inchina cand aud de asa ceva…

Trebuie sa salut 😉 un silvicultor ce instiga pe oamenii ce lucrau la padure impotriva mea, aseara, si sa-l intreb daca el si cel caruia i inlesneste afacerile realizeaza dimensiunile actiunilor lor? 🙂

In timpul actiunii de deblocare

Traseul din Busteni spre Cascada Urlatoarea

Si traseul ce vine din Poiana Tapului

Trebuie sa multumesc, cu siguranta in asentimentul tuturor turistilor care vor veni pe aceste trasee, celor care au indepartat arborii cazuti intelegand prin aceasta ca turismul trebuie sa se desfasoare intre anumiti parametri…normali evident.

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. oanaclara spune:

    Comentariul e cam pe langa subiect, dar nu pot sa nu remarc frumusetea padurii iarna. 🙂 Esti un norocos pentru ca traiesti acolo!

    Apreciază

    1. Lasa ca nu e nimic pe langa subiect 🙂 Cred ca norocosi sunt unii care lucreaza in domeniul mediului, fara mine ar face nu mai prostii, asa cu mine i ajut sa mai revina la calea cea buna :))

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.