Predealul de Ziua Eroilor si filmul de la Valea Uzului

Printre multe treburi si deplasari in doua municipii, am reusit sa ajung si la Predeal la momentul specific dedicat eroilor. Moment ce avea loc in Piata Garii, la Monumentul „Grupul Statuar Aparatorii Predealului”.

Ati vazut ce s-a intamplat si in Valea Uzului… Invrajbire, manipulare, haos, de altfel, cam ce se intampla in tara aceasta de cand Revolutia din 1989 a fost insusita de esaloanele secundare ale Partidului Comunist.

Partidele politice PNL si PSD. Fiecare lider a venit cu cate 20-30 de sustinatori.

Preotii si d-l profesor Ioan Campan… dar si elevii care depun flori la monument.

Defilare pe o ploaie care nu se mai oprea.

Iata si filmul realizat ieri de Hotnews la Valea Uzului:

„Nu e nimic pierdut in tara aceasta”!

4 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Zamoreanu' spune:

  Numai fauna din Consiliu (plătiți din bani publici), dacă ar fi renunțat la o bere pe an, s-ar fi putut strânge bani pentru o coroană de flori!…
  Cât despre consolidarea Monumentului nici vorbă… Probabil că se așteptă să cadă Crucea și s-o vândă la fier vechi?… La cât dezinteres zace în autoritățile locale, nimic nu-i exclus!
  Cu siguranță că se vor găsi mulți „opăriți” să mă contrazică.., asta e, adevărul doare!…

  Apreciază

  1. S-ar putea sa fi depus, nu stiu. Iar de Monument s-au apucat de anul trecut. Celelalte comentarii cu referire la alte persoane nu le public pentru ca nu e ok.

   Apreciat de 1 persoană

   1. Zamoreanu' spune:

    Subiectul Monumentului este mai delicat de cât o înțeleg unii.., mai ales dacă nu cunosc dedesubturile „împărțirii” Platoului Bucegi revendicat de Dâmbovița, la inițiativa…..
    În 2016 pe vremea managerului….. s-au făcut niște demersuri finalizate cu înstrăinarea Monumentului către MApN.., mediere s-a făcut prin intermediul….
    Tu ești mai mereu pe „dealuri” și poate îți faci tim să ajungi și pe la Cruce ca să vezi cu ochii tăi stadiul lucrărilor de restaurare.., nu de alta dat mi-e că ne trezim cu Monumentul peste oraș până termină „băieții” restaurarea și când spun asta, nu zic cu răutate, ci doar ținând cont de semnalele de alarmă a specialiștilor privind starea de degradare avansată a soclului.
    Într-o altă ordine de idei.., având un monument simbol deasupra orasului, consider că este cel puțin rușinos ca o autoritate locală să nu organizeze o manifestare cu depunere de coroane de flori, în cinstea Eroilor.
    Indiferent de situație, din respect pentru Eroi autoritatea locală putea apela la un popă și putea să rupă din buget 100 le pentru o coroană de flori.., astfel de greșeli sunt impardonabile atât din partea autorităților, cât și din partea popilor care nu ezită să umble „cu colindul” sub pretextul sfințirii gospodăriilor (știind că au de primit lovele), dar să țină o slujbă la un monument, ba.., ce ce pentru că n-au nimic de câștigat!…
    În ce te privește constat că ai rămas la fel de imparțial, ba mai mult îmi pari mai rezervat pe cum erai acum 6-7, în condițiile în care buștenarii nu mai sunt la fel de pasivi și sper că în cele din urmă vom reuși să ne unim pentru un bine comun al orașului.
    Cu stimă.

    Apreciază

    1. In ziua cand tu ai scris comentariul, am fost si la Cruce. O sa postez poze azi sau maine. Biserica a tinut dupa slujba de Inaltare si o mica slujba pentru pomenirea eroilor.
     Da, imi place dreptatea, imi place ca lucrurile sa se intample corect. Dar, daca se ajunge la ce e corect trecand peste oricine apare in cale sau prin preajma, fara nicio masura, urmarindu-se numai indeplinirea acelui obiectiv, prefer sa stau in banca mea, convins ca deja este o abatere serioasa de la logica adevarului. Si daca este o abatare e posibil ca binele sa nu se mai intample. E adevarat, adesea, raportul dintre bine si rau este disproportionat insa sunt si alte cai de urmat.

     Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.