Mai aveam doua parti de prezentat, din expeditia cu copiii prin Dobrogea. Din Jurilovca am ajuns cu un microbuz in Constanta. De acolo, am ajuns relativ repede la Navodari, unde am facut aprovizionarea, era undeva in jurul orei 18. Stiam ca la ora 19 este un autobuz spre comuna Corbu, in zile de week-end si de sarbatori circula din ora in ora.
Ne-am plimbat un pic si prin Navodari
Din comuna Corbu se face un drum de 4 km spre plaja. Cum este un du-te vino de masini, nu am asteptat mult si cineva ne-a dus pana pe plaja, unde avea si el cortul. Initial, am vrut sa instalam cortul tot acolo, dar cam sufla vantul si vedeam cum zgaltaia corturile. Si sa-ti faca in cap toata noaptea, parca nu e fain 🙂
Ma orientez un pic si gasesc un loc langa o salcie inalta de vreo 2,50 metri. Asa cortul nu mai era miscat de vant si aveam si umbra ziua. Dupa ce am instalat repede cortul, am mancat si ne-am culcat.
Dimineata pe plaja, de pe la ora 7
Am vazut mai tarziu si intreaga zona cu corturi:
Eu nu stiu la ce plaja se refera astia la stiri, ca se intra cu masinile pe nisip, ca aici la Corbu este un sant lung, vedeti gramezile acelea de nisip… care impiedica acest lucru.
Drumul a fost facut de soldatii in termen
Tot vorbesc unii de plajele salbatice de la Corbu si Vadu. Nu prea e chiar asa. Adica Plaja Corbu este un fel de Valea Cerbului pentru Busteni. Doar ca e mai multa civilizatie pe Valea Cerbului.
Apoi, la sud de plaja Corbu este plaja Midia, cred ca acolo se ajunge cu masina pana la marginea apei. Mai la sud este Rafinaria Petromidia, deci nu cred ca poti ajunge pe Plaja Navodari. Uneori, noaptea, venea un miros puternic de produse petroliere. Nu stiu ce eliberau aia pe acolo. Ulterior, la cateva zile a si fost o explozie la rafinarie. Am vazut acasa, la stiri.
La nord de plaja Corbu este poligonul militar Capul Midia. Nu ai cum sa treci spre Vadu, pana la care ar fi vreo 7 km. Cei de la Armata au montat bariere si panouri pe care citesti: „Obiectiv Militar. Pericol de electrocutare si radiatii”. Chestiile acestea nu apar pe net, eu nu le-am vazut pe site-uri cu subiecte de genul „Corbu, Vadu”.
A doua zi am si fost sa vad cat de lung este poligonul. Mergi o ora intreaga pe langa gardul unitatii 🙂
Pe aici se trageau barcile spre apa
Celebra cazemata… cica le-ar fi facut nemtii in ultimul razboi. Bine, intre Corbu si Vadu, pe campuri, mai sunt destule.
Drumul din comuna Corbu si plaja are o singura banda. Sunt facute tot felul de refugii ca sa-l lasi pe cel din fata sa treaca.
La Corbu este superb, mult peste alte plaje romanesti. Insa parerea mea este ca aceasta plaja nici nu are ce cauta in Top 100. Unii au dat-o ca fiind in primele 10 din lume 🙂 Sunt sute de plaje cu mult mai frumoase decat aceasta, sa fim realisti. Probabil este o chestie de promovare, sa mintim un pic. Este tipic, asa intelegem sa facem turism!
Spre rafinaria de la Capul Midia
Dimineata se vedea cel mai bine
Pe langa unitatea militara se mai impusca si pasari din ce se vede.
Intrare intr-o cazemata din zona Vadu
Dincolo de acest complex dezafectat este plaja Vadu
Tantarii stateau disperati pe la usa…
Ca in Triunghiul Bermudelor, filmul 🙂
Patria rapanelor sau rapanilor, cum se mai numesc melcii astia
Cormoranul mare… odihnindu-se pe plaja.
Nu stiu ce naiba era chestia asta ce plutea in larg… din care ieseau stalpi, si pe care stateau pasarile.
Dacă v-aţi scăldat în Marea cea Mare (unde aţi făcut frumoase fotografii!) eu în schimb am fost în locuri cunoscute de dumnevoastră, la munte. Am zis să iau ceva brânză pentru iarnă. La nea’ Niculaie la stâna de pe Padina nu am găsit, La Eugen pe Doamnele ioc, la Catălin în Coteanu deloc…Noroc cu Toni, cabanierul de la Padina care a dat un telefon la un cioban tocmai pe Piatra Arsă ce avea o tonetă la intersecţia traseului ce venea din Laptici şi de la care am luat ultimele şase kg de burduf în băşică, nemaiavând la coşuleţ. Poate cu altă ocazie, că acum am luat telefoanele la toţi şi îi voi suna în prealabil…
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Inseamna ca si dvs. ati avut niste zile perfecte 🙂 Ciobanii nu mai vor sa vanda branza si ce au, pastreaza, pentru ca anul acesta nu prea a fost bun pentru pastorit. Din ce am auzit, unii ciobani au si coborat oile. Stiam ca de regula, cel de la Padina avea branza permanent… si ca in parcarea aceea mare de pe drumul asfaltat, la limita dintre judete, mai statea cate un cioban si vindea branza. De asemenea si langa cabana Dichiu. E bine sa-i sunati dar oricum sunteti de doua ori avantajat: va si plimbati, va alegeti si cu branza de la „mama ei” 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Super relatarile! Mi-ar placea sa plecam si noi intr-o astfel de aventura, dar… trebuie sa mai crestem putin!
Chestiile alea pe care stateau pasarile sunt stalpi pentru taliane, navoade mari pentru pesti migratori.
ApreciazăApreciat de 2 persoane
Multumesc! 🙂 Sunt cativa care mi-au zis ca „mare curaj” am avut, de parca as fi traversat jungla, ceva de genul 🙂 Evident, barbati. Neaparat trebuie sa faci asa ceva, cand vine timpul. Ii schimba, ii uneste.
Aha, asta erau, navoade, multumesc. Ca am urmarit cum dimineata erau intr-o parte si dupa amiaza ajunsesera mai aproape 🙂
ApreciazăApreciat de 3 persoane
Reblogged this on annadinut and commented:
!!!
ApreciazăApreciază
Eu am fost la Vadu, în vara aceasta. Dar am simţit marea ca pe o fiinţă foarte puternică şi vie, acolo. Poate că în asta constă frumuseţea. Altfel, gunoaie erau, bubuit muzical era… toată noaptea vibra în capetele noastre…
Frumos mod de a creşte copiii. Ai toată admiraţia mea pentru asta!
ApreciazăApreciază
Saru-mana, Lili. Trebuie sa povestim despre Vadu. La Corbu a fost mai bine, chiar era liniste. Ma bucur ca iti place 🙂 ideea este sa-i scoti din limitele zilnice. Cu cat fac mai multe, cu atat gandesc mai bine si au o viziune mai apropiata de realitate.
ApreciazăApreciat de 1 persoană