Episoade din „serialul” Identitatea Nationala: Regele Mihai vs. Armata Romana; Sa scoatem istoria din scoli

Nu ne-am nascut ieri si, cred eu, intelegem rapid prin ce se identifica majoritatea cetatenilor din aceasta tara si in ce institutii au incredere sau nu au incredere. In politicieni, clar, nu are nimeni incredere, pentru ca nu sunt perceputi ca oameni care sa tina cu tara, adica nu sunt patrioti. Si daca ar vrea sa dea o lege buna, oamenii tot vor crede ca au niste interese ascunse, meschine.

Intr-un top al increderii cetatenilor, pe primele doua locuri stau neclintinte: Armata si Biserica. Asa a fost si asa va fi! Vin mai apoi si alte institutii… servicii secrete, Politie, Jandarmerie, Casa Regala… nu neaparat in aceasta ordine, am facut doar o enumerare.

A trecut putin timp de la articolul in care spuneam ca reprezentantii Casei Regale cer terenuri si cladiri aflate pe raza unitatii de vanatori de munte din Predeal. Ce s-a intamplat apoi, dupa publicarea acelui articol?! Pai, l-au citit undeva pe la 7000 de persoane, undeva pe la vreo 2000 l-au apreciat (cei care aveau conturi de Facebook), mai multe ONG-uri sau societati de avocatura s-au oferit sa se intereseze, sa vada ce se poate face, astfel incat ce este al statului, al tuturor, sa ramana la fel.

In paralel, au fost si persoane care au zis ca este o dezinformare, acestia fiind ofiteri superiori pensionati, ofiteri carora Armata le-a acordat grade in rezerva, sa aiba si ei o pensie mai mare. Respectivul articol a fost inchis de comentariul pertinent al unui domn, colonel, un cadru militar in rezerva, un om inimos, patriot… dl. Aliosa. La Blogroll este si link catre site-ul dansului.

Altcineva a zis ca atac nejustificat Casa Regala, ca este jenant sa ma iau de unul dintre putinele repere… in care mai are societatea incredere. Pe undeva avea dreptate, nici eu nu am scris pana acum ceva de rau despre Casa Regala. Dar cand se intampla, zic eu ca nu trebuie sa ne mintim singuri.

Deci Casa Regala chiar asta a facut: A DAT ARMATA IN JUDECATA! Sa nu ne mai mintim  si sa incercam sa fim realisti. Terenurile de la Predeal valoreaza, cu cladiri cu tot, multe milioane de euro. Casa Regala, de cand a venit in Romania, a inceput sa-si ia felii si de colo si de dincolo. Eu nu stiu de ce le tot dam, din moment ce regele a semnat ca renunta la tot… Dar in fine, sa zicem ca i-au fost toate luate cu japca. Insa, nu stiu, cand faci cereri ce afecteaza un obiectiv de o asemenea importanta, ca unitatea din Predeal, te iei un pic de ganduri. Cat tupeu sa ai, cata lipsa de decenta? Daca spui ca iti pasa de Romania, cum se pupa chestia asta cu un proces cu Armata?

ps

Regele care se instruia pe la vanatori de munte, acum se bate prin procese cu ei. Bine, nu el direct, ci prin reprezentanti… ca doar Casa Regala e cineva, nu coboara nimeni de la o astfel de inaltime pentru a face procese. Cine este interfata Casei Regale, veti afla pe viitor, urmarind evolutia acestui proces.

Deci sa nu ne mai amagim ca vine Casa Regala si schimba viitorul tarii, ca este mai buna decat actuala clasa politica de care ne vaitam. Cand te legi de una din componentele romanismului, nu ai treaba cu tara asta. Una este sa iti iei Pelesul, dar sa fii totusi constient ca mai bine primesti o chirie lunara, ce tinde spre 60.000 lei, decat sa-l intretii, si alta sa mergi peste vanatorii de munte. Stai un pic, ca lucrurile sunt mult diferite!

In plus de asta, se cere ceva ce nu a apartinut niciodata regelui. Casa aceasta Regala nici macar nu cunoaste istoria nationala, pe langa faptul ca respectul regelui fata de Armata este vazut ca interpretabil inca din 1944, cand iesirea din alianta cu Germania a lasat circa 180.000 de soldati si ofiteri romani gratuit in bratele rusilor. Cand umbla regele in tinerete prin Predeal si intalnea vanatori de munte, astia stateau prin centrul localitatii si nu pe Valea Rasnoavei, ca acum. El cere cladirile batalionului 4 Vanatori de Munte situate in centrul Predealului, dar le cauta prin Valea Rasnoavei, la niste kilometri buni distanta, unde surpriza, acolo este cu totul altceva, alte cladiri, alt batalion.

Goana asta oarba dupa bani face orice din oameni. De asemenea, regele cerea si „cabanele Voievodului Mihai”, confundand totul. Singura cabana Marele Voievod Mihai a fost cea de pe Platoul Bucegilor, adica actuala Piatra Arsa… ridicata de vanatorii de munte din Sinaia, unde s-a instruit dumnealui ca militar. Acum ca vanatorii i-au pus cabanei numele acesta in cinstea lui… sau ca i-a apartinut, nu stiu, trebuie verificat. Dar in niciun caz cabanele acestea visate nu sunt acelea de pe muntele Diham… acolo sunt cladiri ridicate intre 1948-1954.

Astia viseaza tot felul!

Alta chestiune este legata de scoaterea Istoriei din scoli. Adica sa nu se mai predea materia aceasta elevilor. Vedeti cum se inscriu toate pe directia unui proiect de anulare a identitatii nationale? Daca scoti istoria din scoli, tinerii nu vor mai avea in timp la ce sa se raporteze, vor fi asa, un mare nimic, ce poate fi usor mutat de colo-colo.

Sunt zeci de milioane de romani ingropati in pamantul acestei tari, oameni care au luptat de-a lungul secolelor pentru noi, generatiile de azi, care am cunoscut linistea si nu razboiul. Deci, noi, fara a se intelege ca dau o nota tragica, trebuie sa uitam tot ce au facut acestia. Adica au murit si… mortii cu mortii, vii cu vii.

Aceasta este realitatea, vor sa uitam tot ce ne defineste. De Armata s-au tot luat, i-au redus capacitatile, o tot modernizeaza continuu si progresele se vad, altii ne apara spatiul aerian. Traditiile noastre nu sunt bune, sunt incompatibile cu ale altor europeni. Bogatiile ni le-au acaparat, milioane de romani au plecat din tara si totusi, inexplicabil, nu ne schimbam.

Ascultati cat de actuale sunt cuvintele marelui nostru istoric Nicolae Iorga:

Suntem prostiti permanent, manipulati, votam aceiasi tradatori care-si bat joc de noi, si tot asa ramanem. Prin urmare, sa scoatem istoria din scoala… ca poate cei care vin dupa noi uita cine sunt si, taindu-le radacinile, ii poti goni de colo-colo, straini in tara lor pe care nu o cunosc. Chestiile astea se intampla pentru ca suntem divizati, intorsi unii impotriva altora sau atrasi dupa imbogatirea rapida in detrimentul a orice.

Ca exemplu, ce exploatator de padure ati vazut ca, dupa ce isi incheie treaba in teren, mai trece pe acolo sa vada ce se intampla, sa planteze de buna voie niste puieti, in ideea de a ramane si pe viitor, acolo, tot o padure? Pe nimeni! Stiti de ce? Ca nu le pasa decat de castigul imediat, nu pun problema ca dupa ei, tara aceasta trebuie sa continue. Asta ne cam lipseste, gandirea aceasta responsabila…

Dupa cum vedeti, academicieni, profesori, orice om normal este socat de o astfel de initiativa cu scoaterea Istoriei din scoli. Sunt absolut convins ca UDMR-ul, daca ar fi condus tara asta, nu ar fi propus scoaterea Istoriei din scoli. Dar uite cum din cei crescuti la sanul acestei tari, se ridica sumedenie de romanasi tradatori…

„Orice incercare de a rupe solidaritatea nationala este un pacat fata de aceasta tara si acest neam!”- Nicolae Iorga

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. berberu spune:

  Presupunând ca e adevarata castigarea revendicarii casei regale asupra unitatii B21 de VM, aceasta s-a facut pe cai legale, prin hotarare judecatoreasca. Personal, nu cred ca le si trebuie terenul+cladirile respective; ei forteaza obtinerea de despagubiri ANRP. Cum credeti ca e mai bine : sa le dea bani cash din buget (adica din banii mei si ai D-voastra, din banii de pensie ai parintilor, nostrii, etc. ) sau sa la dea fizic proprietatile, fapt care produce indignare exclusiv pe plan local. UM unde eu am facut armata e de ani de zile proiect imobiliar ; am fost multumit de asta.
  Ca se scoate istoria din scoli, e numai un zvon. Oricum, personaje ca.., care ridica osanale la un monument dedicat bombardierelor americane, nu ar fi trebuit sa treaca clasa……..
  Si nici cei care tot repeta (ca sa ne intre in cap !) ca regele mihai a dus la pieire 180000 de soldati romani…..

  Apreciază

  1. Nu, nu au castigat inca nimic. Doar se vor umple de rusine cu aceste revendicari lipsite de bun simt. Deci de castigat nu au ce sa castige, pentru ca ei cer ceva ce nu le apartine.
   „Zvonul” asta cu istoria, poate acum cand s-a inflamat lumea, a devenit zvon. Sunt tot felul de intentii care lovesc in identitatea noastra.
   Legat de cei 180.000 de soldati… i se reproseaza regelui ca nu a negociat un armistitiu, o capitulare, ceva de genul acesta cu rusii, care ar fi scutit de prizonierat si de moarte acesti militari. Nu stiu cati au mai venit inapoi, parca vreo 10%…

   Apreciază

 2. fosile spune:

  Eu zic ca n-au nici un drept.
  Nu exista monarhie si deci nici casa regala.Tot ce este aici e a poporului, a tarii.
  Daca ar fi monarhie ar avea dreptul sa administreze unele, dar asa, ca simpli cetateni ca mine si ca tine n-au nici un drept in numele a ce a fost si nu mai este.
  Au venit cu mina in buzunar si acum sint printre milionarii din Romania.
  Cu ce drept niste judecatori impart avutul national unora si altora?

  Apreciază

  1. Din partea mea poate sa existe Casa Regala, dar asa ca o entitate separata, ceva onorific. Chestia aceasta, de a deschide procese impotriva Armatei mi se pare incompatibila cu ceea ce reprezinta Casa Regala. Buna intrebare, de ce se imparte in instanta avutul tarii?!

   Apreciază

 3. Mugur spune:

  Încep prin a spune că există titluri ce sunt purtate și după ce acea persoană nu mai îndeplinește efectiv acea funcție, cum sunt cele de ministru, prim-ministru, președinte și… rege.
  N-aș discuta despre cererea de retrocedare făcută de Casa Regală, pentru că nu am date concrete și pertinente despre acest subiect. Dar, am citit pe o altă sursă că cererea este făcută pentru terenul aflat în preajma Predealului, ceea ce schimbă, zic eu, datele problemei, chiar dacă nu integral. Iar sursa cita chiar un răspuns dat de biroul de presă al MAPN.
  Nu aș discuta nici documentul de renunțare la drepturi, semnat de Regele Mihai, deoarece exista destule controverse cu privire la acesta și la condițiile în care s-a făcut semnarea. Nu știu dacă istoria reală a acelor vremuri va fi scoasă la lumină prea curând, deocamdată fiind scoase la lumină doar variantele „oficiale”, agreate de puterile lumii, zic eu.

  Dar aș spune despre scoaterea istoriei din școli că este un adevărat atac la siguranța națională. Iar problema aceasta nu poate fi considerată doar o glumă proastă, căci se vede clar în jurul nostru câte atacuri, mai mult sau mai puțin mascate, se fac asupra tării noastre, pe diferite teme, în diferite moduri de influențare a conștiinței oamenilor.Urmărind „evoluția” școlii din ultimii ani, este clar că se dorește să devenim o simplă populație, niște analfabeți funcționali, care să nu mai știm de unde ne tragem și ce reprezentăm în acest colț de lume.

  Apreciază

  1. Buna seara, d-le Mugur
   O sa va dau o sursa mai buna, un site al unor militari adevarati, care si la pensie tot fac ceva pentru tara lor. Unul dintre acestia, dl. Marin Neacsu, binecunoscut in presa de profil, a cerut MApN un punct de vedere fata de articolul publicat de mine. MApN-ul i-a raspuns si veti observa in acel raspuns ca intr-adevar obiectul disputei sunt terenurile si cladirile unitatii din Predeal:
   http://www.in-cuiul-catarii.info/2016/02/11/atac-jaf-la-bunurile-armatei-raspuns-de-la-mapn-10688
   Cu orice pret, din ce vad eu, se doresc acele bunuri ale Armatei… ceea ce, in opinia mea, spune multe despre ce a devenit Casa Regala.
   Cu istoria, perfect de acord cu dvs. Doar ne uitam un pic in societate si ne dam seama ce produce sistemul educational, intuind ce vine dupa noi…

   Apreciază

   1. Mugur spune:

    Nu-mi amintesc exact cum, dar am ajuns pe exact pagina recomandată de dumneavoastră. Fiind vorba despre solicitarea terenului, nu înțeleg de ce vorbim despre clădiri, căci acestea nu fac obiectul cererii. Simțul meu îmi spune că se dorește în fapt uzufructul pentru acele terenuri, eventual o suprafață aflată în alt loc, drept compensare. Dar nu pot fi considerat deținătorul adevărului, ci doar cel care-și exprimă o părere.
    În legătură cu Casa Regală, se pot discuta multe. Aș aminti doar de numitul prinț Paul, care și-a obținut așazisul titlu în instanțe, deși cred că nici o Casă Regală nu i l-ar accepta. Despre corectitudinea acestei persoane cred că am putut să ne dăm seama și din presa noastră. Eu i-am considerat acțiunile drept o încercare de denigrare a Casei Regale și nu cred să fiu departe de adevăr.

    Apreciază

    1. Pe mine m-a deranjat aceasta lipsa de decenta, de a actiona in instanta Armata, de a cere terenurile si cladirile unei unitati militare. Nu cred ca pe undeva prin lumea asta, o Casa Regala ar depune o astfel de solicitare. Mi-e foarte clar ca acesti oameni de sub umbrela asa-zis regala, nu au nicio treaba cu Romania, cu cetatenii ei si doresc doar bunuri si bani. Uitati aici unde se spune de cladiri:
     „notificarea viza două terenuri din Predeal, aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în suprafaţă totală de 18,23 ha şi mai multe pavilioane dintr-o cazarmă din Predeal în care funcţionează o unitate de vânători de munte.”
     Daca nu ma insel, acel „print Paul” este in arest la domiciliu. Ce sa mai spunem, d-le Mugur? Sunt atatea actiuni fatise impotriva locuitorilor de drept ai acestei tari incat ma intreb… cand ne vom destepta, cand vom fi uniti si cand tara aceasta va fi condusa de oameni constienti, responsabili? Nu zic ca nu sunt multumit de guvernul lui Dacian Ciolos, era cea mai buna solutie si este deocamdata cea mai buna solutie. Ma uit la astia de prin Parlament, hienele acelea care deja isi impart electoral orase, sate, si ma gandesc ce bine ar fi sa mai votam si pe altii, ca astia au acaparat scena politica prea mult si ar fi timpul sa dispara din peisaj.

     Apreciază

     1. Mugur spune:

      Nu cred că Șeful Casei Regale și-a dat acordul pentru așa ceva. Nu cred că Șeful Casei Regale mai este lăsat să-și spună cuvântul cu-adevărat. Ceva nu se mai potrivește cu ceea ce se întâmpla cu ceva vreme în urmă. Se spune că Regele Mihai ar fi ținut într-o izolare aproape forțată, deși poate fi doar vârsta și oboseala vremurilor.

      Am încetat să mai urmăresc scena politică. Prea am fost deziluzionat. Personal, am acceptat ideea a 300 de parlamentari, dar se pare că au devenit aproape 600. Chiar crezi că mai ține cineva cont de vrerile sau voturile românilor? Să votăm pe alții? Dar cine întocmește listele de vot? Cine face propunerile? Aceleași partide de prea mulți ani, chiar dacă și-au cosmetizat numele formațiunilor și și-au ales, de fațadă, o anumită coloratură politică. Dacă privești atent, este același grup de oameni, dar în sânul căruia s-a procedat la predări de stafetă către cadre ceva mai tinere.

      Apreciază

      1. Citind comentariul dvs. mi-a venit o idee nemaipomenita. Nu am timp sa detaliez, o sa revin. Multumesc mult! 🙂

       Apreciază

       1. Mugur spune:

        Aștept cu interes. 🙂

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.