Traseul turistic: Busteni – Babele – Varful Omu – Muntele Scara – Coltii Clincei – Saua Tiganesti – Muntele Clincea – Bran

Cum sa incep cel mai bine, oare?! 🙂 A fost cel mai frumos traseu pe care l-am parcurs anul acesta. A fost asa cum trebuia sa fie…

Mereu mi-a placut traseul pe muntele Clincea, pe care cobori de la Omu la Bran. Este pitoresc, cu multe de vazut. Suplimentar, au mai fost si altele de vazut.

Intrucat toate articolele-prezentari de trasee turistice, sunt vizualizate intens fiecare, zilnic, si aceasta postare va fi facuta in acelasi ton ca si cele anterioare: descriere, detalii, imagini, repere, recomandari.

Traseele spre Bran, ce pornesc de la Vf. Omu, pot fi realizate numai dupa ce te informezi in prealabil despre starea vremii. Parcurgand suprafete insemnate de gol alpin, devine riscant pe ploaie cu tunete si fulgere. Iarna, practic nu ai ce cauta pe aceste trasee.

Din Busteni am urcat cu telecabina la Babele, la ora 9 eram sus pe munte. Trebuie facuta o distinctie: pe munte mergi sa te antrenezi, sa vezi peisaje, sa te relaxezi, sa te simti bine, sa inveti unele lucruri. Nu poti si sa alergi si sa privesti…de aceea am si mers cu telecabina, ca sa fie timp sa vezi cam tot ce se poate vedea de pe un astfel de traseu.

In rucsac, cand mergi pe un asemenea traseu, trebuie sa ai tot ce trebuie, niciodata nu stii ce se va intampla. Ca o constatare, mergi ani de zile pe Bucegi, si este de ajuns un moment de neatentie si te poti accidenta. Pe munte, ca sa te simti bine, trebuie sa ai la tine tot ce iti trebuie. Ca fapt divers, eu pe traseele turistice, vara si toamna, nu port bocanci de munte. Explicatia mea este simpla: adidasul de munte este mult mai practic, nu-ti oboseste piciorul, nu iti tine fix piciorul, este bine sa ai glezna libera…acum, fiecare cum stie; unii vor sa-si tina glezna fixa. Cert este ca niciodata nu am facut vreo entorsa, scrantit piciorul, din acestea. Si merg de mic…

1Din telecabina, vedere spre Brana Caraimanului. Localnicii din zona telecabinei se uitau la munte si spuneau ca vine ploaia 🙂

2La Babele. Cum presupuneam, pe munte era destul de placut, plafonul jos de nori dadea impresia falsa ca va ploua

3Poteca sau drumul de pamant spre Sfinx, stanca mai mare ce se vede drept inainte

4Sfinxul

5Si un mic cort, langa o alta stanca renumita a Bucegilor

6In imagine, zona Babele, cu verde este acoperisul cabanei. Noi aici eram aproape de stanca Baba Mare.

7Baba Mare este unul dintre cele mai bune puncte de vizualizare a Bucegilor, dominand vecinatatile. In imagine Valea Ialomitei, o mica parte din aceasta. Sagetile verzi indica traseul turistic Pestera-Valea Doamnei-Saua Batrana-Poiana Gutanului-Moeciu de Sus, marcaj triunghi rosu. Sageata mov reprezinta stana din Piciorul Doamnei.

Sagetile galbene arata traseul Pestera-Obarsia Ialomitei-Vf. Omu, marcaj banda albastra. Sagetile rosii reprezinta un drum de caruta ce iese in Valea Horoabei, la o stana. Nu este un traseu turistic.

8Aspect spre Valea Ialomitei, zona Pestera. Cu sageata galbena, traseul ce coboara de la Babele la Pestera. Cu albastru-postul Jandarmeriei Montane, cu verde-statia de telecabina Pestera, cu rosu-refugiul salvamont, cu maro sageata dubla-Pestera Ialomitei, cu mov-hotelul Pestera. Constructiile mai de departe apartin zonei Padina.

9Sageata cea mai de sus reprezinta cel mai frumos punct panoramic al Bucegilor, Podu cu Florile. Cu sageata galbena-drumul asfaltat Bolboci Mal Stang, cu verde Cheile Tatarului, pe acolo trece vechiul drum Bolboci, neasfaltat. Cu rosu, barajul si lacul Bolboci.

10Desi un curent impingea ceata spre Platoul Bucegilor, un vant ce sufla pe Platou nu lasa ceata sa vina. Astfel, aceasta ramanea doar pe marginea abruptului prahovean, creand impresia de jos, din Valea Prahovei, ca pe munte este o vreme neprielnica drumetiilor.

11Sa-i dam Bolovanului, ce este al lui 🙂 Aici un mic aspect din patria Bolovanilor 🙂

12O turma de circa 1200 de oi. Nu am vazut niciun caine. Unul din ciobani, ne-a prins un miel sa-l mangaiem. Bietul de el se zbatea, dar am pus mana pe el 🙂 Frumoase oi!

13Asa se transporta pe la stane, la statia meteo, si la cabana Omu, anumite lucruri. Vin unii cu un Aro si altii cara cu un tractor cu senile

14Valea Cerbului si sus de tot, cabana de la varful Omu. Observati cate serpentine descrie poteca turistica marcata cu banda galbena. Este un traseu ce leaga Busteniul de acest varf.

15O multime de floricele la tot pasul

16Poteca noastra, marcaj banda galbena de la Babele si pana la Omu, trecea pe sub acest parapet natural stancos, denumit Cerdac. O sa va spun mai jos detalii despre acest loc.

17Mecetul Turcesc, o imensa stanca alcatuita din calcare jurasice, ce domina Valea Ialomitei. Scriu despre Valea Ialomitei pentru ca aceasta este perspectiva oferita de acest traseu Babele-Omu, in partea stanga a sensului de deplasare.

18Muntele Obarsiei. Cu rosu este un drum foarte rau de acces, pe care se deplaseaza acel tractor cu senile mentionat. Iarna, acea varianta de acces este mai sigura pentru turisti, ma refer la aceia ce incearca sa ajunga totusi la varful Omu, desi este interzis. Cu verde, este poteca de vara, pe care am venit si noi. Intre cele doua, poteca si drum este Cerdacul, meterezele naturale de stanca. Incorect, mai este denumit Ceardac sau Cerdacul Obarsiei Vaii Cerbului. Din muntele Obarsiei, nu ies decat izvoarele raului Ialomitei, care curg in alta directie. Asadar corecta este denumirea de Cerdacul Obarsiei, si atat.

19Poteca cu banda galbena, ultima parte spre Vf. Omu. In fata, in dreapta se vede Vf. Bucura

20Cabana si stancile de la Vf. Omu. Nu va luati dupa ce spun unii, ca la acest varf au fost mai multe stanci uriase si ca una nu mai este. Sunt toate cele trei, mari, in aceleasi locuri milenare. Este plin internetul cu tot felul de prostii.

21Statia meteo de la Omu

22Pe culmea din dreapta, se merge spre Bran

23Valea Gaura, cea mai pitoreasca vale din Parcul Natural Bucegi. Atentie, traseul nu incepe de-a dreptul ci din Curmatura Hornurilor, undeva in dreapta, la cam 20 de minute de mers, distanta de varful Omu

24Oile de la stana din Gaura (sunt 2 stane in aceasta vale, una in caldarea de sus, si alta jos, la limita de sus a padurii).

25Aici este Curmatura Hornurilor, intersectie de trasee. De unde venim noi este poteca spre Vf. Omu, inainte traseele spre Bran prin Valea Ciubotea si muntele Clincea. In dreapta este Hornul Mare, si se coboara spre Malaiesti, in stanga, traseul spre Bran prin Valea Gaura.

26

27Acum vara, eu va recomand sa nu intrati in acest horn. Pot veni pietre peste voi sau peste cei aflati mai jos

28Asa arata „traseul turistic” prin Hornul Mare, apa, zapada au spalat terenul. Cea mai buna cale de acces spre valea Malaiesti ramane poteca de vara

29Un mic urcus spre Varful Scara, noi urmaream de la Vf. Omu, marcajul banda rosie

30In stanga cum urcam, vedem jos: cu galben, mica stana din caldarea superioara a Vaii Gaura, cu sageti rosii traseul turistic spre Bran, marcaj cruce rosie

31

33O uriasa stanca, denumita „Altarul Zeilor”. Povestea/legenda, am auzit-o cand eram mic, la unul din cei de pe la Pestera Ialomitei. Nu are rost sa o scriu, mai bine asa.

34Cert este ca dupa cativa ani, am ajuns din nou pe aceasta stanca

35Imprejurimi

36O lume de stanci, ca niste sulite spre cer. Un varf din apropiere se numeste Lancia

37Popasul a fost langa acel Altar, pe un mic platou

38Perpendicular cu Releul Costila

39Urcus spre Altar

40Superb acest loc, plin de semnificatii. Nu m-am straduit sa-l aduc in atentie si nici sa-l ascund, multi l-au vazut de departe, dar una este sa vezi si alta sa stii, altfel este o stanca banala, cu ceva peisaj de jur-imprejur. Pentru ca nu am fost cu niciun prieten de munte in acest loc, nici nu gasesc de cuviinta sa scriu altceva. Am fost doar pe aceasta stanca, am ajuns si atat, povestile sunt povesti.

41Din nou pe traseul turistic spre Bran, marcaj banda rosie. Aceasta este singura portiune mai problematica de pe tot traseul. O coborare printr-un horn ce da inspre Valea Tiganesti. Nu se coboara greu, nu este pericol de cadere in gol daca stai pe poteca.

42Una din florile gingase ale muntelui…Macul Galben, relict glaciar

43In acest horn, era ceata, o ceata frumoasa, liniste deplina, doar ecoul vorbelor se auzea. Foarte frumos si aici

44

45Pe acolo este traseul

46Iesirea din horn. Am pus si astfel de poze, sa se vada ca sunt amenajari, ca traseul trebuie parcurs cu atentie, sa vada oricine despre ce este vorba. Ca fapt divers, pe acest traseu am vazut si copii si persoane la 65 de ani

47Coltii Clincei, printre care se strecoara poteca

48In stanga sensului de deplasare, se observa Valea Ciubotea, o vale dificila de parcurs

49

50

51

52Si se duce ceata ce ne-a invaluit un timp, si astfel vedem zona Branului

54Rododendron inca inflorit

55Flori de rododendron si Valea Tiganesti

56Valea Tiganesti. Oile au stana langa lacul din dreapta. Mare atentie la caini, au existat anual incidente aici. Cu verde, traseul turistic marcat cu banda galbena, traseu de legatura intre zona Malaiesti si Bran. Traseul acesta pleaca de langa cabana Malaiesti, urca muntele Padina Crucii dupa care merge pe acesta, aproximativ pe curba de nivel, pana la lac. Apoi, urca pe unde vedeti turma de oi, pana la refugiul din Saua Tiganesti. De aici se continua pe banda rosie, pe care veneam si noi.

57Trecand de Coltii Clincei. Sagetile indica poteca pe unde am coborat

58Mantia de ceata ne tot dadea tarcoale :). A fost o vreme potrivita, daca era soare, ne vaitam de piele acum…

59Refugiul din Saua Tiganesti, singura amenajare turistica din aceasta parte a Bucegilor. Tineti cont ca de la cabana Omu si pana aici sunt cam 2 ore, deci daca ploua puternic, -pe munte nu prea ploua usor 🙂 -,  nu este prea grozav sa fii pe creste…intre cele doua locatii.

60Am vazut si o vatra de foc, dar sa stiti ca nu sunt lemne prin imprejurimi. Cine face focul aduce lemne de mult mai jos, probabil sunt mai multi si ia fiecare cate o creanga

61Directia traseului turistic de pe muntele Clincea

62Prelungire muntoasa in stanga

63Sageata verde arata unde intra in padure acest traseu turistic. Cu rosu, ultimul punct de belvedere al traseului

64Traseul prin padure, langa ultima sageata, in stanga, se afla si Portita Clincei

65

66Portita

67

68Garofite albe (Dianthus kitaibelii subsp. spiculifolius, cunoscuta si sub denumirea de barba-ungurului

69Un buchet deosebit

70Dintr-o parte

71Din alta, aceeasi stanca

72De retinut: indicatoarele traseului marcat cu banda rosie, Vf. Omu-Clincea-Bran, contin toate timpi eronati. Nu va luati dupa ce scrie pe acestea. Cine le-a montat nu a parcurs acest traseu turistic. Traseul, la mers lejer, poate fi parcurs in 5 ore. Am parcurs respectivul traseu de multe ori, este o stupizenie ce au trecut ei pe indicator.

Potrivit indicatorului din imagine, mai aveam 3 ore pana in Bran. Real, in maximum o ora esti iesit din padure, la baza partiei Zanoaga, in cartierul Poarta al Branului. Sa povestesc putin si apoi verificati voi ora de pe poze, si imi veti da dreptate. La ora 18 eram jos la partie, la ora 19 am luat autobuzul spre Brasov, la ora 20 eram in Brasov. Dupa indicator, eu la ora 20 trebuia sa sosesc in Bran. Acesti timpi, cei de pe poze din acea zi, au fost stabiliti de mine la mers normal, fara graba, fara alegare. Este o certitudine, de la acest stalp cu sageti indicatoare, intr-o ora iesi din padure.

73Traseul are un blocaj major, multi arbori au cazut si trebuie ocolit. Atentie sa nu ocoliti prea jos si sa tot coborati, la un moment dat trebuie sa urcati, dupa vreo 200 metri.

74Asa cum v-am spus, intr-o ora se iese din padure, nu va luati dupa ce scrie pe indicatoare. Cei care le-au amplasat nu cunosc limitele localitatii Bran si multe altele. Probabil trebuia amplasat la golul alpin si vreun lenes nu s-a mai dus pana acolo, asa ca l-a batut in acest copac.

75Palaria sarpelui, ciuperca otravitoare

76Pe marginea partiei Zanoaga, la iesire din padure

77Privire inapoi, spre Bucegi

78Cum se iese din padure, se observa un gard de lemn pe sute de metri lungime. Langa acesta este un drum. Din locul unde traseul turistic ajunge langa drum, este bine sa alegeti drumul. Acesta merge in dreapta.  Traseul insa trece la cativa metri de o stana, drumul fiind asadar mai sigur, ocoliti doar cateva minute.

79Hotelul-Cetate, realizat de o firma din Galati in parteneriat cu primaria din Bran, un proiect mort, de cativa ani totul a fost abandonat

80Intalnind asfaltul, sau poate ca trebuia dupa 3 ore, asa cum „spunea” indicatorul 🙂 Pentru cei mai neantrenati, neobisnuiti cu muntele, sfatul meu este sa cunoasca un nr. de telefon de la un taxi din Bran, strada aceasta are mai jos sute de case, mergi o vreme pe ea 🙂

81Asteptand un autobuz spre Gara Brasov

82Aproape de gara, in Brasov, poza de pe o trecere de pietoni :)) Se vedea prea bine soarele 🙂

Cam asa arata traseul Omu-Bran prin muntele Clincea. Este lung, dar frumos, avand doar o portiune mai dificila, intr-un horn. In rest, pe vreme potrivita, este ceva de neuitat…ideea este sa nu te cramponezi de timp, cat mai este, cum mai este mai incolo, sa ai ce trebuie la tine…mergi, vezi, asculti, vorbesti, intelegi, traiesti 🙂

A fost o zi perfecta!

41 de comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Camelia spune:

  Acel mac galben m-ar fascina, m-ar atrage înspre stânca de acolo cu o putere halucinantă, oricâtă neliniştire mi-ar aduce înălţimile.

  Apreciază

  1. Cu siguranta ca sunt alaturi de maci, multe altele pe munte care te-ar atrage la fel de mult.Nelinistea este o stare pe care nu ai sa o intalnesti pe unele trasee din Bucegi. Iar despre macul galben, ar fi de vorbit, este o planta deosebita, gingasa, a infruntat glaciatiunile…

   Apreciază

 2. Anul trecut am fost prin Bucegi de trei ori, anul acesta nu cred că am să-i mai străbat la pas.

  Apreciază

  1. Deseori, muntele nu este ce pare, asa la o prima impresie…stii, ca si oamenii de altfel. Prima impresie conteaza si efectul acesteia este destul de greu de schimbat ulterior, insa, nu intotdeauna trebuie sa ne bazam pe prima impresie, ci pe timp, timpul de a dovedi ca prima impresie este si reala. Depinde foarte mult, cu cine mergem pe munte, de ce mergem, si pe unde mergem, cat de pregatiti suntem fizic, psihic, ce avem la noi…
   Nu am auzit pe nimeni sa spuna ca nu i-a placut pe unde a mers cu mine. Asta pentru ca inainte de a pleca pe un traseu, vorbim despre acesta, ne documentam. Daca nu este ok, alegem altul, potrivit puterilor fiecaruia.
   Sunt persoane care au fost o singura data pe Bucegi si nu le mai trebuie munte. Cand aud de munte, spun nu din start. Deoarece, daca nu esti obisnuit si esti dus de altii pe trasee mai grele, chiar nu-ti mai trebuie munte.
   Ma bucur ca ai fost de Bucegi, poate mai mergi, mai sunt de vazut multe!

   Apreciază

   1. Da, cu siguranţă am să revin căci muntele te surprinde plăcut de fiecare dată (sau cel puţin în cazul meu).
    Aş dori să mai explorez un pic şi alţi munţi ai României, sunt atât de impresionanţi şi întotdeauna rămâi mut de uimire.
    E aşa plăcut la munte. N-aş da muntele pe nimic, nici măcar pe mare care-mi place atât de mult.

    Apreciază

    1. Muntele este unic, Patriarhul spunea la sfintirea schitului Sf. Ana din Bucegi, ca „muntele insusi este o taina!”. Si Iisus s-a dus tot pe un munte, dar povestea este cunoscuta… Suntem acolo unde ne regasim sufleteste. Si eu am fost in alti munti, in mai multi, dar acasa m-am simtit doar in Bucegi 🙂 Mi-a placut si in alte locuri, dar Bucegii sunt pentru mine, acasa.

     Apreciază

 3. Tinel spune:

  Frumos traseu, frumoase imagini si interesant comentariul! Ideea cu indicatiile pe fotografii este f. buna , eu cred ca si o harta ar fi fost utila mai ales cu zona de dupa Omu. Oricum, astfel de jurnale de tura sunt f utile ; deabia astept sa mai postezi ceva..:)

  Apreciază

  1. Deosebit, cuvintele sunt destul de mici pentru a explica acea zi.Totusi, pentru altii, ce vor veni dupa noi, prin acele locuri, sunt unele lucruri folositoare. Una este sa vezi pe unde vei merge si alta sa citesti, o mica descriere de pe spatele unei harti, cu traseul respectiv. Daca as face o harta, cu siguranta ar fi aproape perfecta, sa vedem insa cum. Am o idee super, o tin insa asa, dar o pot pune in practica doar cu ajutorul lui Radu, Un Bolovan, acesta poate lucra cu niste chestii foarte performante, ce mie imi lipsesc. La scara mica pot face, dar trebuie ceva profi, util pentru toata lumea.
   Multumesc, voi mai posta zilele acestea, oricum vine Maratonul 7500, sambata iau startul, sigur am ce scrie 🙂 Numai bine va doresc!

   Apreciază

 4. Ana spune:

  Frumos traseu si lung. Erau turisti pe vale obarsiei sau pe piciorul babelor?

  Apreciază

  1. Nu prea am simtit lungimea, doar frumusetea 🙂 Ana, erau turisti la Babele, si de acolo, multi mergeau spre Cruce. Mai erau prin Valea Cerbului, nu am vazut pe Obarsiei. Telecabina functiona spre Pestera si deja transporta turisti la ora 9. Ultimii turisti i-am observat in Curmatura Hornurilor. Apoi, pe intreg traseul spre Clincea, de acolo si pana in Bran, nu ne-am mai intalnit cu cineva…muntele ne rezervase traseul, in acea zi 🙂 La o privire spre Valea Gaura, si acolo am vazut cativa turisti, dar eram tot la Curmatura. Cred ca vremea i-a speriat pe multi! A anuntat vreunul ca Busu’ vremea, si iti dai seama ca multi l-au crezut.

   Apreciază

 5. george-b spune:

  Frumoasa excursie: Imi aduce aminte de multe zile minunate petrecute prin drumetii in Bucegi, si Fagaras!

  Apreciază

  1. Buna seara! Multumesc, ma bucur ca v-am trezit asemenea amintiri 🙂 Toate cele bune!

   Apreciază

   1. george-b spune:

    Am publicat cateva poze, de pe-atunci, pe euzicasa…
    Drum bun si Doamne-ajuta!

    George.

    Apreciază

    1. Multumesc, am sa trec sa le vad si eu. Numai bine!

     Apreciază

 6. zamoreanu` spune:

  Frumos prietene.., mersi pentru explicații și în mod special pentru imagini.
  Numai bine.

  Apreciază

  1. Este un traseu deosebit, placerea a fost a mea 🙂

   Apreciază

  1. Exact, intr-un cuvant sau in doua, poate sa stea Totul.

   Apreciază

 7. un.bolovan spune:

  Bolovani sa fie!!! Cel din poza 311 parca iti taie respiratia… 🙂 🙂 🙂

  Apreciază

  1. Acela este un bolovan asteptator, cine stie de cand sta el asa, acolo 🙂

   Apreciază

 8. jumatateopal spune:

  Draga de ea, ciupercuţa desenelor copilărei mele, vreme în care nu aveam habar de ea că e otrăvitoare, ci doar că întrecea în drăgălăşenie tot ce era pălărie într-un picior.
  Amanita muscaria, spaima încoronată a pădurii, dar tot cu un zâmbet în suflet o privesc.

  Şi un zâmbet pentru fiul tău căruia îi doresc să îi fie viaţa fericire nemuritoare!

  Apreciază

  1. Frumoasa si periculoasa 🙂 Stii ca ciupercile nu se aleg dupa criteriul frumusetii. Iti multumesc, JumatateOpal! 🙂

   Apreciază

 9. criscar50 spune:

  Splendid acest traseu! Anul trecut l-am parcurs integral cu piciorul,insa innoptand la Omu’,pentru devieri la Coltii Morarului si Bucsoiu,dar mai ales pentru asfintitul si rasaritul fara egal! Am mereu in amintire imaginea Coroanei Sf. Stefan,acest aparent plapand,dar temerar macusor,primul semn al vietii vegetale care se infiripa pe neprimitoarele grohotisuri.

  Apreciază

  1. Da, imi amintesc ca ai si povestit, cum te-ai dus pe la Coltii Morarului 🙂 Nu cred ca ti-au scapat multe locuri din Bucegi 🙂

   Apreciază

 10. yo3kpa spune:

  Postarea ta mi-a trezit multe amintiri ale turelor facute demult prin acele locuri toamna mai ales dupa inceperea cursurilor la facultate si iarna.Apreciez fotografiile cu indicatiile traseelor dar mai ales modul deosebit in care ai facut descrierea traseului.Dar mai mult decat atat din comentariile celor care au intrat pe aceasta pagina si din raspunsurile tale mi-am dat inca odata seama ca oamenii muntelui sunt cu totul speciali.Sunt destepti,inteligenti si cu mult spirit.Incerc o placuta emotie si un dor nebun de acele trasee ale tineretii mele.Ai dreptate Bucegii sunt speciali desi am strabatut toti muntii din tara asta si..nu numai…Multumesc.

  Apreciază

  1. Buna dimineata,
   Cred ca oamenii de munte si simt la fel, cum scriem se simte de catre ceilalti ce iubesc natura, muntele. Au ceva muntii acestia, poate ca devenim mai buni tot umbland pe ei; mai buni ca oameni. Va multumesc pentru aceste cuvinte frumoase, scrise cu sufletul si ma bucur ca v-ati oprit si pe aici. Multumesc si eu, va doresc sa fiti mereu tanar. Toate cele bune!

   Apreciază

 11. mikki spune:

  Buna. Eu si prietenul meu am mai facut traseul Pestera-Babele-Vf Omu, un drum superb, nici prea dificil,nici banal. Anul acesta ne gandeam sa facem traseul descris de tine, Vf. Omu-Bran,dar ne este putin teama. Echipati corespunzator, cu rucsac si tot ce ne trebuie preventiv, crezi ca ne vom descurca?:)) este un traseu care se face in grupuri mari sau putem sa il parcurgem doar noi doi? Animale salbatice ..?:)) grija la caini vom avea 😋 multumesc anticipat!

  Apreciază

  1. Salut. Eu vad singura problema la un horn, o coborare la care te ajuti de lanturi, apoi traseul este usor. Este cu mult mai usor decat traseele ce coboara vaile Ciubotea si Gaura. Dupa ce intri in padure, vei intalni indicatoare, ba ca mai sunt 3 ore, ba ca mai sunt 2 ore, nu te lua dupa ele, vei ajunge mult mai repede. Spune-mi cat ai facut de la Pestera la Omu? 🙂 Ca sa stiu cat de bine vei cobori 🙂 Si neaparat ia 2-3 nr. de telefon de taxi care fac curse in Bran. Voi veti iesi in cartierul Poarta al Branului si veti mai avea cam 4 km pana in centru. Pentru 10 lei, este mai bun un taxi.
   Stane nu sunt pe traseu, poate la iesirea din padure sa fie una, incearca sa o ocolesti. Animale salbatice… poate in padurea prin care mergi cam 2 ore, ca doar sunt la ele acasa. Dar nu vad asa mari probleme pe acest traseu.

   Apreciază

   1. mikki spune:

    Multumesc mult pentru raspunsul rapid:) am facut cam o ora si jumate pana la babele si inca o ora pana la vf omu, poate putin peste o ora,cu poze de toate felurile :)) mi-e cam frica de padure si de ursi dar sa speram ca in cele 2 ore de mers prin padure nu ne vom intersecta:)) voi luam nr de taxi, multumesc 🙂 si zici sa ocolesc stana?!:))

    Apreciază

    1. mikki spune:

     Aaaa si lanturi trebuie sa am eu in dotare?:D multuuumesc!

     Apreciază

     1. Au pus salvamontistii suficiente, acolo, intr-un horn al Tiganestiului… oricum, daca simti nevoia sa comunicam, iti pot da nr. meu de telefon 🙂 Traseul cu banda rosie coboara de la Omu, lasa in stanga si dreapta alte trasee si ajunge la o intersectie, unde ai doar banda rosie si triunghi galben. Triunghiul galben este pentru Ciubotea si tu nu ai treaba pe acolo. Numai bine! 🙂

      Apreciază

    2. Cu placere! A, mergi bine, atunci 🙂 Nu vreau sa te sperii, dar iti dai seama ca sunt ursi si alte animale, ceea ce nu inseamna ca trebuie sa mergi cu frica in san sau atent la orice 🙂 Conversezi cu colegul in mod normal si nu o sa ai probleme. Ia numarul salvamontului si Jandarmeriei din Bran, uita-te la prognoza meteo. Suna maine la Salvamont Bran si spune-le ce traseu faci, ocazie cu care intreaba-i de vreme. Am coborat de multe ori in Bran, mereu un taxi la marginea localitatii a fost foarte util. Stana da, eu am ocolit-o o data din grija fata de caini, adica sa nu pateasca ei ceva 😉

     Apreciază

     1. mikki spune:

      Esti super de treaba, poti sa imi lasi nr daca vrei, ca idei oricum imi vin :)) promit sa nu te stresez. Multumesc f mult, super utile sfaturile,abia astept weekendul :p

      Apreciază

      1. Daca este bun acel mail, ti-l trimit. Stai linistita, nu este nicio problema!

       Apreciază

 12. Puppy Eyss spune:

  buna… vreau si eu sa ajung pe acolo, luna aceasta… ma puteti ajuta cu nr de telefon de la cabana Floare de Colt? cel de pe internet nu mai este de actualitate…..cum va pot contacta pentru detalii? multumesc din suflet.

  Apreciază

  1. Buna! Nu am nr. de telefon de la cabana respectiva si nu cred ca v-ar fi de folos, pe acolo se ridica o noua constructie, nu sunt conditii de cazare. Recomandarea mea este fie sa ramaneti peste noapte la cabana Babele, fie sa urcati din Busteni cu prima telecabina, undeva intre 8:30-9:00 a.m. Daca ramaneti pe munte, ceea ce ar fi foarte bine, trebuie sa va interesati de starea vremii de a doua zi, in acest sens consultati prognoza si sunati si la Salvamont Bran pentru aceasta. De la Babele ar trebui sa porniti la 8 dimineata. Pana ajungeti la Vf. Omu dureaza cel mult 2 1/2 ore, dar nu se stie, depinde de mers, de cat stati la poze, admirat peisaje.
   De la Omu traseul este bun pana la hornurile Tiganesti, apoi traseul coboara printr-un horn, sunt lanturi, dar retineti ca razele soarelui nu bat in acel loc, deci sigur sunt portiuni cu gheata. Sfatul meu este sa stiti sa va evaluati puterile, sa aveti o coarda, ceva, daca nu aveti experienta de munte si tineti neaparat sa parcurgeti traseul. Aceasta este singura portiune dificila, apoi traseul este lejer dar lung. Pe la ora 16 se cam intuneca in padure, dvs. veti iesi in zona partiei de la Bran, mai exact in cartierul Poarta. Sa aveti un nr. de telefon de la un taxi din Bran ca sa ajungeti mai repede in centru si la statia de autobuz. Daca pierdeti autobuzul spre Brasov, interesati-va si de cursele Bran-Brasov, un taxi va ia 30 lei pana acolo. Ne mai auzim! 🙂

   Apreciază

 13. salut..traseu foarte fain…indicatorul ala cu izvor la 3 minute cam pe unde se afla?

  Apreciază

  1. Asa este, este un traseu foarte frumos. Nu am mai fost de ceva vreme pe acolo, pentru ca unul dintre participanti a intrat intr-un regres cognitiv, involuand spre lucruri mai practice, materiale, imediate.
   Izvorul este cam la o ora distanta cum cobori de la Portita Clincei. Sfatul meu este sa ai totusi apa la tine sau sa mai rezisti pana in Bran, de la indicator mai este tot asa, circa o ora. Este impropriu numit izvor, probabil odinioara era amenajat. Intre Omu si Bran… cea mai sigura sursa de apa este fie la Omu sa cumperi, fie in Bran 🙂 Iar daca faci traseul Omu-Bran prin Valea Gaura, vei intalni un izvor foarte curat la jumatatea vaii, vizavi de traseul turistic, presarat cu muschi si flori, o frumusete. Acolo este cea mai buna apa, ca mai jos mai duc ciobanii oile…

   Apreciază

 14. sanda dan ion spune:

  bravvoo, dmle ai/ati scris frumoos

  Apreciază

  1. Saru-mana si va multumesc 🙂 Sper sa mai am ocazia ca in acest an, sa parcurg din nou acelasi traseu, cam in aceleasi imprejurari. Toate cele bune! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.