Azi, Comisia Europeana a declansat procedura de infringement pentru tara noastra.Motivul: poluarea aerului!

Deoarece smecheria romaneasca nu tine intotdeauna si noi doar simulam ca am implementat legislatia comunitara de mediu, Comisia Europeana ne-a prins.

Poluam atmosfera, pulberile in suspensie depasesc cu mult limitele admise in cinci zone ale tarii. Cu alte cuvinte ne imbolnavim singuri si noua nu ne pasa pentru ca la noi merge si asa.

In urma studierii unui raport ce a fost in atentia Comisiei s-a hotarat declansarea procedurii de infringement. Pentru cine nu stie, aceasta procedura semnifica demararea unei actiuni pe etape impotriva unui stat membru U.E.

Mai intai, statul comunitar ce a incalcat legislatia este avertizat. Daca ia masuri de corectare a situatiei atunci procedura este oprita, daca nu ia se trece la a doua etapa si anume la o actiune in justitie.

Actiunea se demareaza la Curtea Europeana de Justitie iar procesul nu poate dura mai mult de 60 de zile. Deci este deosebire mare intre justitia lor si paguboasa justitie romaneasca unde primesti termen si peste o jumatate de an.

Interesant este ca astazi reprezentanti ai Ministerului Mediului spuneau ca au la dispozitie 2 luni de zile pentru a veni cu explicatii pe marginea acelui raport.

Un proces intre Comisia Europeana si un stat U.E. are drept urmare aplicarea unei amenzi foarte mari, tarii vinovate de incalcarea legislatiei comunitare.

Chiar daca s-ar ajunge la o astfel de situatie, la noi singurul lucru ce se poate intampla este NIMIC. Adica vor lua banii cetatenilor si vor plati amenda. Nimeni din vreun minister nu va fi tras la raspundere, fiecare va da vina pe subaltern, deci il vor da afara pe paznic, si lucrurile se vor ingropa.

Anul trecut am demonstrat cu acte si fapte ca un studiu pe biodiversitate a fost falsificat. O astfel de chestie poarta numele de infractiune potrivit legislatiei de mediu. Ca sustinere in afirmatiile mele am atasat o nota de constatare intocmita de mai multi reprezentanti ai ministerului mediului. Cineva din acel minister a spus ca nu am dreptate si mi-a „demonstrat” de ce. Toate argumentele mele prin care dovedeam ca am dreptate, au fost atasate unei adrese. A iesit ceva lipsit de logica. Ca si cum o instanta il gaseste nevinovat pe unul care a ucis si argumenteaza ca este nevinovat pentru ca a ucis. Asa au facut ei deci nu poti avea pretentii.

Sau cum poti vorbi de eficienta cand vine unul intr-un sit comunitar cu buldozerele si face un drum pentru ca asa i s-a ordonat, dar nu are acte, nu are nimic? Si in loc sa-l amendezi pe ala care l-a trimis, il amendezi pe cel cu buldozerele, apoi pleci linistit si drumul se realizeaza. Asadar daca tragi o racheta pe Bucegi oamenii ce reprezinta ministerul mediului vor fugi sa amendeze resturile rachetei si nu pe cel care a tras-o.

Actiuni ilegale

Nu este cazul sa vorbim deci de implementarea legislatiei comunitare de mediu cat timp noi am transpus-o romaneste si chiar si asa o aplicam dupa ureche. Zonele incluse in reteaua ecologica Natura 2000 nu inseamna in niciun caz interzicerea activitatilor umane in acestea. Constiinta romanului pus pe furat si pe castig rapid nu intelege asta si atunci decat sa se consulte cu specialistii de mediu prefera sa navaleasca la propriu intr-o arie protejata. Astfel de oameni nu pot scapa de obiceiurile barbare detinute de zestrea genetica, nu se pot civiliza oricat i-ai plimba peste hotare.

Evident majoritatea ariilor protejate din tara sunt pe mainile unor incompetenti, pentru ca aceia care decid evolutia societatii noastre nu au nevoie de oameni capabili, responsabili. Ei au nevoie de circari, cu o educatie modesta, care sa nu prea priceapa ce se intampla. Le pui in fata un proiect, il numesti de dezvoltare a comunitatii si ei cad in extaz ca niste idioti. Daca unul din astia mai intelege ceva este redus la tacere cu un telefon potrivit. Apoi incepe furtul banilor cetatenilor prin metode elevate.

Daca Ministerul Mediului avea vreun control in Parcul Natural Bucegi fiti siguri ca la prima incercare de a face un drum ilegal in acest sit de importanta comunitara ar fi aparut toate institutiile abilitate ale statului. I-ar fi luat de guler pe aia ce lucrau si i-ar fi dus la politie din prima zi. Orice se spune acum despre protectia mediului in Bucegi sunt povesti la care nici copii nu mai adorm. Acest sit comunitar este stapanit de un aparat mafiot care dezvolta interese proprii, clientar politic. Destructurarea acestui sistem nu este dorita acum, o data se va face ceva dar va fi  tarziu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.