Anul trecut, piromanul de la Cota 1400 a scapat…anul acesta s-ar putea sa nu!

In primavara anului trecut, mai exact pe 9 aprilie cineva a dat foc unei pajisti cuprinse intre Hotel Cota 1400, restaurantul Popas Alpin si statia de telecabina de la Cota 1400, asadar pe mii de metri patrati.

Actiunea s-a petrecut dimineata si chiar daca la Cota 1400 au aparut reprezentantii legii nimeni nu a cercetat aceasta infractiune. Am anuntat eu pe oamenii mediului, si s-a spus „lasa-l bai, ca saracul nu a stiut ce face!”. Eu le-am zis ca „saracul” are boala focului si ca vor fi probleme cu el…fapt adeverit ulterior prin multitudinea de focuri aprinse langa spatiul de depozitare a gunoiului din acea zona.

Anul acesta, oamenii mediului mi-au dat asigurari ca l-au avertizat pe acel domn sa inceteze cu astfel de operatiuni, complet interzise pe raza Parcului Natural Bucegi, ca-l vor amenda.

Nu stiu insa cat va intelege dl. in cauza…probabil el daca nu cunoaste legislatia de mediu i se va parea ceva foarte anormal. El daca stie ca prin parjolire contribuie la infrumusetarea zonei va deveni foarte reticent la orice actiune ulterioara de protejare a muntelui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.