BURETI NEGRI SI DIVERSE LUCRURI DE INTERES

Nu trebuie sa cauti ceea ce vine cand te astepti mai putin… sau pleci cu un scop si de fapt rezultatele sunt diverse!

De curand am fost cu niste prieteni intr-o drumetie. Pe langa multitudinea de aspecte remarcate s-a numarat si unul mai putin obisnuit. Din intamplare am vazut un copac plin cu ciuperci.

Curios sa vad ce ciuperci ies asa devreme, acum in prag de primavara, m-am apropiat. Daca era paltin as fi pariat ca pe el cresc bureti numiti pastravi, cu toate ca este mult prea devreme pentru acestia.

Fiind fag evident ca nu puteau fi decat bureti negri. Niciodata nu am fost pasionat sa merg dupa ciuperci, m-am dus de obicei ca sa ma plimb, sa insotesc pe altii, nu cu scopul exact de a culege.

Cand am ajuns mai aproape, surpriza a fost interesanta. O multime de ciuperci urcau pe trunchiul copacului pana la aproximativ 10 metri. Erau bureti negri. Nu gasisem pana la aceasta data astfel de ciuperci, primavara. De regula acestia ies toamna!

Pe cei apropiati i-am luat destul de usor, pentru cei situati mai la inaltime a fost nevoie de o creanga dreapta si lunga, care zacea uscata la circa 50 de metri de copac. In 15 minute i-am dat pe toti jos si am umplut un rucsac. Ulterior, cu atatea kilograme de bureti am coborat in oras si i-am dat pe toti unui prieten care este expert in pregatirea celor existente in natura!

……………………………………………………………………………………………………………………

Pentru cei care vor sa urce in week-end la Schitul Sf. Ana sa citeasca mai intai afisul pus pe indicator, pentru a nu risca sa ramana cu masina pe acolo.

Pentru cei care doresc sa urmeze niste cursuri de calificare nu pot decat sa postez afisul existent in anumite locuri publice din Sinaia. Bafta!

MIANE O REVISTA A PRESEI LOCALE!

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. eduardo spune:

    apropo de bureti negri am fost ieri dupa pastravi am gasit aproximativ 10 kg si pe un fag am gasit si vreo 2 kg de bureti negri de toamna la noi in hunedoara li se spune ciuciuleti.

    Apreciază

    1. Ai gasit foarte bine, felicitari, la noi ciuciuleti le zice la altfel de ciuperci…stii tu, cate bordeie atatea obiceie 🙂

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.