STIRI DIN ZONA MEDIULUI

Intr-un ziar local se spunea ca acum putin timp s-a efectuat un control de catre persoane de la Primaria Sinaia si de la Garda de Mediu in zona Valea Larga. Publicasem pe aici niste imagini cu ce se intampla prin acea zona.

Realitatea este cu totul alta, unii dintre redactorii acelui  ziar in afara de laude si osanale aduse unui conducator nu stiu sa arate si aspecte reale. De fapt, reprezentantii Primariei au fost convocati in teren pentru a li se aduce la cunostinta situatia de la Valea Larga, locul unde MontSin-ul, societatea ce ridica gunoaiele din Sinaia, depozita necontrolat deseuri.

Acolo, la fata locului s-a aplicat si amenda de 20.000 lei…deci nu aveau cum sa scrie ca au fost amendati pentru ca poluau mediul frati de-ai lor, doar ei erau in plina campanie de ecologizare a orasului.

In paralel, cei care urca pe Drumul de Vara au surpriza sa vada cum niste versanti altadata stabili au devenit instabili: cad pietre, arbusti, brazde de iarba, o dovada ca acele buldozere introduse sub diferite pretexte au latit ilegal partia Drumul de Vara. Neavand sfatul unor specialisti au rupt din munte portiuni intregi riscand ca oricand o alunecare sa acopere acum acea „partie”.

ASPECT PE DRUMUL DE VARA!

Este clar ca lasat de capul lui prin Parcul Natural primul „prieten” al ariei protejate va face totul harcea-parcea…pentru ca nu stie si nici nu are cine sa-l invete cum se protejeaza mediul!

Pentru cei interesati de evolutia telescaunului din Valea Soarelui trebuie sa amintesc ca nu s-au eliberat actele de reglementare necesare si pentru ca anumite atasamente ale proiectului erau incomplete, in opinia mea de slaba calitate, s-au cerut completari. Completari care evident ca nu au fost depuse.

Intr-un stadiu aproximativ similar se afla si instalatia de zapada artificiala. In mod cert daca nu efectuam observatii la dezbaterea publica din 25.01.2010 si nu demontam mare parte din afirmatii cu documente, cred ca omul nostru la ora asta transporta spre varful muntelui tot ce era necesar pentru un santier…un santier intr-un sit Natura 2000.

Daca vreodata se va emite vreun acord de mediu acel act va fi atacat in instanta imediat de la aflarea vestii, existand in acest sens o documentatie bine organizata ce cuprinde printre puncte de vedere ale unor personalitati de seama din domeniul mediului si intregul arsenal legal european. foarte simplu prezentat pentru a fi inteles destul de repede de instanta. Sa nu uitam si de alte lucruri conexe: stana Tarle, Drumul de Vara…

TARLE…PE CAND OI?

Oricum ar fi nu au cum sa dea drumul la bani, chiar daca acest aspect este cel mai important pentru unii. Sa amintim doar ca la acea dezbatere publica s-a spus ca exista drumuri de acces spre Valea Soarelui, eu am sutinut ca nu sunt!

Daca luam niste acte de la sedinta de Consiliu Local din noiembrie anul trecut, observam ca la capitolul cu telescaunul apare o mentiune: drumuri de acces aprox. 41.000 lei. Asa ca daca ei au spus ca exista drumuri care este destinatia acelei sume?!

Miza in acest conflict, o reprezinta accesul la acei bani si apoi ridicarea telescaunului. Protectia mediului nu mai incape in discutie decat ulterior…vor planta o mana de arbusti.

ASPECT DRUMUL DE VARA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.