Traseul turistic: Busteni – Gura Diham – Malaiesti – Lacul Tiganesti – Clincea – Vf. Omu – Valea Cerbului – Busteni

Si cand s-a ivit ocazia am facut un traseu serios! :))

Tot asteptam, apareau diverse, nu se potrivea nimic cand, deodata, se pune de un traseu cu plecare mai de dimineata. Lungim traseul de mai era putin si ieseam prin Bran, fara nicio coordonata de timp, un fel de ne intoarcem noi…

Eu care de mai multe saptamani doar priveam Bucegii, imi convenea oriunde, importanta era plecarea. Mai aveam ceva de facut dar aia e…

Mijloacele motorizate raman in parcarea de la Gura Diham ca multe altele si pornim spre Poiana Izvoarelor. Lung mi s-a parut traseul pana acolo. Nu ca nu imi placea dar parca nu mai ajungeam 🙂

Parca totul se restarteaza cand ajungem in Poiana Bucsoiului. Cand vezi peisajul langa tine, te inscrii pe alte coordonate.

Valea Bucsoiului
Un mic grup oprit la banca de langa stanca.
Crucea din Padina Crucii

Am stat vreo 5 minute sa urce un grup ce venea dinspre Malaiesti, timp in care am facut poze cu crucea.

Cabana Malaiesti, locul unde se ajunge deocamdata doar cu piciorul.

O sa postez vreo 70 de poze ca traseul a fost asa de fain si pentru ca se mai uita multi, la o cafea… Cred ca il dau si pe Facebook, am renuntat de o vreme sa mai fac asta, fiindca acolo totul e de moment.

Izvorul
Curgea apa pe vale.
Cauta ceva prin rucsac.

Tot ii dadea cu MIG-ul in sus, MIG-ul in jos. Am crezut ca e formula aceea din armata, ca „bagi ca MIG-ul” :)) Da’ de unde…

Da-o incolo, se mai numeste si MIG 21 :))

Nu stam mult la Malaiesti, pornim spre o alta vale frumoasa, valea Tiganesti.

Spre Bucsoiu
Fruumos
Din Padina Crucii privind pe unde sunt altii, ca pe acolo vom fi si noi.

Cum nu am facut numai eu poze, se vad in articol diferite poze, mai apare si subsemnatul chinuit de talent :))

Mergem spre lacul Tiganesti:

Lacul Tiganesti

Din fericire, am vazut ca nu se mai pasuneaza si ca apa e limpede.

Oameni la apa 🙂
Broasca inecata, ca daca e in apa… 🙂
Dar nu-i bai, ca urmasii sai misuna peste tot.
Inca nu l-a luat nimeni…
Valea Tiganesti
Numarand musuroaiele de furnici negre de pe Clincea :)))
O singura capra nu am vazut in toata valea.
Lasam refugiul in urma.
Un alt loc frumos dar ne indreptam spre inca un loc fain.
Ce peisaj…
Macii acestia galbeni sunt superbi.

Poze cu 4 dispozitive, le-am adunat de la toti. Deosebit acest loc… cu multe amintiri.

Inca UnBolovan 🙂
Mioare in valea Gaura
Spre Omu
Grupuri pe la Gavanu si Bucura
Sa vedem ce se construieste…
Multa lume, oameni multi
Ne asezam la o bere, privind spre valea Gaura si pentru altii, cum se spune…

La fel, de cabana era lipit un afis nou cu indemnul de a nu se rezema bicicletele de cabana. Ba’ saracul de el :)) a ramas tot asa :))

O luam spre Valea Cerbului, suprinsi de timpii de pe indicator. Daca facem 6 ore la coborare, la urcare sa fie vreo 10?

Era atat de fain ca ne-am oprit sa stam la masa:

Moraru’
Un fel de la revedere dintr-un astfel de taram.

Bineinteles ca aici este un rai al florilor:

Ce purtau zanele din Valea Cerbului

Cine a mers de curand prin valea Cerbului, a vazut cu siguranta numeroasele „urme” de ursi. Adevarat trafic pe acolo… Dar cum spun orasenii din confortul blocului „e la el acasa”! 🙂 Ei lasa, ca ultima oara, adica saptamana trecuta, era ursul la intrare in Ploiesti. Curand trece de padurea de la Peris si o sa-l vedem in capitala. Au cam roit-o de pe aici, ca s-au facut in jos cirese, coarne, visine, corcoduse. Acum vin prunele, mai un porumb, ce atata iarba goala de Bucegi :))

Dar bine, evident ca au plecat fiindca „au taiat astia padurile si nu mai au unde sa stea” :))) Apropo, de ce a aparut recenta OUG cu ursii? Pentru ca UDMR poate deconta social chestia cu ursii, adica oricum nu sunt votati de romani si la fel vor fi votati de electoratul maghiar.

Bine, fiecare are dreptul la opinie, unii sunt pentru protejare, altii pentru impuscare, mai sunt si de mijloc cum ma consider :), e normal intr-o societate. Numai ca e ceva ce face nota discordanta in toata aceasta poveste: PSD are acelasi discurs referitor la ursi ca si Agent Green. Mori de ras cand vezi pana unde merge maimutareala. Nu stiu ce au crezut, ca daca isi pun tricou cu un urs, acapareaza o nisa descoperita sau nu stiu ce :))) In loc sa-si construiasca o linie de opozitie, mimeaza protectia naturii :))) E ca si cum asezi pe un lup o blana de oaie si-l lasi sa-si spuna berbec. Si-au pierdut orice luciditate. Cel mai probabil unele partide au o intelegere cu UDMR pe tema ursilor ca asa nu pierd alegatori. Faceti voi ca oricum, nu va trage nimeni la raspundere.

In fine, ajungem pe un alt teritoriu de basm, frumoasa poiana a Costilei:

Cam asa a fost excursia. Nu am cum reda mirosul florilor, aerul care iti dadea puteri, peisajele care iti curatau ochii, linistea reconfortanta… intr-un spatiu in care parca nu se grabea nimeni, nici oameni, nici soare sa apuna… Am mai prins eu astfel de zile in anii trecuti, mai ca uitasem.

11 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. fosile spune:

    Mă gîndeam s-o duc, cînd sîntem pensionari amîndoi, în Bucegi.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Stiu, imi pare rau 😦

      Apreciază

  2. Marius spune:

    Adrian, in primul rind as vrea sa știu ca timp cit ati facut. Pe urma tot noi oamenii suntem vinovati in relatia cu ursii. Nu gasesti gaurica (si o groapa facuta de un bolovan) sa nu fie plina de gunoaie. Pe Valea Rea (merg des pe acolo) era o curatenie exemplara (mai erau resturi de la tapinarii care tăiau lemne). Acum vin grupuri organizate de bucuresteni (cam 50-60 persoane). Vin cu trenul si din gara urca pe vale si lasa o gramada de gunoaie. Ursii s-au invatat la gunoaie si cred ca nici nu mai știu sa caute hrana lor normala. Plus ca se merge dupa fragi si zmeura si ei ce sa mai mănânce ? Inconstienta si incompetenta celor care ne conduc ne-a adus aici .

    Apreciază

    1. Cam 12 ore, mers lejer. Ai dreptate, ursii s-au invatat cu usurinta obtinerii hranei si noi, oamenii, suntem vinovati. Nu doar ca managementul deseurilor lasa adesea de dorit si, sa stii, ca azi, am vazut de pe bicicleta, oase de pui cumparat gata prajit, aruncate pe marginea drumului, intre cabana Dichiu si Zanoaga. Noi il invatam sa iasa din padure, la drum, unde este facil totul. Apoi, mai raman celelalte aspecte, oamenii arunca gunoaie peste tot in natura, sansele de realizare a contactului urs-om au crescut considerabil: oamenii umbla prin toate locurile, vai, paduri, munti iar ursii s-au inmultit si ei. Plus padurile care s-au tot taiat. Sunt mai multi factori care au decis comportamentul ursului, vina principala este a omului. Insa, acum problema este si mai mare, inainte era aceea ca ieseau ursii la drum, acum ei deja fac si alt gen de probleme.

      Apreciază

  3. Dar ce zi senină ați avut!
    Bună! Câte ore a durat traseul? (minunat, de altfel)

    Apreciază

    1. Saru-mana, Gianina! Nu a fost senina toata ziua dar mai bine asa ca ne-ar fi toropit caldura… Da, a fost superb traseul, am facut cam 12 ore fara graba. Pe la 7-8 am plecat, cu ceva cumparaturi si pe la 19 eram inapoi la Gura Diham.

      Apreciază

  4. valizaharia spune:

    Frumoasa zi, frumos traseu. O zi reusita. 🙂
    Toate cele bune, Adi.

    Apreciat de 1 persoană

    1. De mult parca nu am mai prins asa ceva 🙂
      Numai bine si tie, Vali!

      Apreciat de 1 persoană

  5. Crisa spune:

    Bucurie pentru suflet🙂. Fain traseu, iar fotografiile au mers direct la inimioara. Multumesc… mi-au alinat dorul de munte. 🙂

    Apreciază

    1. Saru-mana! Multumesc si bine ai revenit! Fain dar cam lung 🙂 Sunt locuri superbe in Bucegi mai putin strabatute de turisti. Acum lumea merge in principal cu masina pana la Bolboci, Pestera si intersectia cu Piatra Arsa. Pana unde este asfalt. Unii se mai incumeta si pana la Babele dar, de fel, gasesc cam tot ce ii intereseaza: munte, mancare la indemana, alti oameni la care sa se uite, mai o turma de oi, vaci, o cladire… Pe unde este de ajuns cu piciorul si rucsacul trebuie ceva conditie fizica dar merita. Depinde si de vreme si de anturaj, ca sa fie totul cat mai frumos.

      Apreciază

  6. Priti spune:

    Wow! Excellent photos and lovely description 😊🌹😊

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.