Din Baiului spre Bucegi

Toata lumea stie ca padurile sunt exploatate intens, ca prin orice colt de tara convoaiele de lemne curg intruna pe drumuri. Acum este momentul sa intelegem ca Ministerul Mediului este un punct strategic pe agenda oricarui partid. E foarte important pe cine numesti in principalele posturi. De aici se fac multi bani, de aici iti iei mult capital de imagine. Sau iei doar bani si nu-ti pasa de imagine, cum s-a tot facut de 30 de ani.

In contextul in care pe unde te uiti, vezi numai transporturi lemnoase…

…care ridica tensiunea populatiei ce sta pe la ferestre, responsabilii din minister posteaza asta:

Reactia cititorilor a fost una care putea fi lesne de prevazut:

Astfel de postari, ale celor din minister, sunt penibile. Omul vede sute de incarcaturi lemnoase gigantice, crezi ca ii pasa de 20 de patrati si 5 scanduri dintr-o duba prapadita? :)) Captureaza un tren, ceva de genul 🙂

Este ca in acele comentarii de pe Facebook ale unui domn din domeniul mediului, de aici din Valea Prahovei, pe care el le-a si sters ulterior. Eu stiam demult ca multe articole ce apar de pe site pe Facebook sunt raportate de minim 8 persoane cunoscute :)) dar nu ma intereseaza. Cred ca d-l respectiv voia sa vada care este parerea mea referitoare la ce faceau cei care campau pe Valea Cerbului cu toate ca… am mai enuntat-o in multe situatii.

O sa o repet din nou :)) Asadar, nu ma intereseaza, ba chiar imi place si sustin ce faceau cei de pe Valea Cerbului; ca luau lemne din padure, de pe jos. Ca timp de 150 de zile, cum spunea d-l respectiv, faceau focuri pe acolo cu lemn luat din padure. Pentru mine e perfect, e ok :)) Bravo lor! Oricine sta in marginea padurii, ar trebui sa ia de pe jos crengi cazute. De sute de ani, localnicii au luat lemne cazute si padurile nu au disparut. Problema nu e ca se iau de pe jos crengi ci, ca se iau bustenii cu masinile continuu.

Nici nu suporta comparatie intre ce au facut pe Valea Cerbului sute de persoane timp de 10 ani de zile si ce a facut tot acolo, in 2 luni de zile, un exploatator de padure cu acordul institutiilor de mediu. Nici in 100 de ani nu ar fi putut aduce atatea daune padurii aceia care stateau cu corturi si rulote pe Valea Cerbului. E ca si cum ai compara Metro cu batranica de la coltul pietei care vinde patrunjel. Asta e problema ca iau oamenii lemne de pe jos? Celor de acolo le trebuiau asigurate conditii de igiena si multe altele.

Ce bine ca nu sunt primarul orasului fiindca toti din domeniul mediului si-ar fi facut serviciul in padurile Busteniului doar cu ajutorul Google Earth!

Iar referitor la o intrebare, a altei persoane interesate, cu ce spun despre faptul ca unii rromi au fost agresati de jandarmi. Se referea la aceia care strigau „oameni buni, oameni buni, umarul meu” :)) Ce parere am? Bataie, tata, cat cuprinde… Au pradat Europa in lung si in lat si s-au intors in tara. Sunt tinuti in hoteluri de 3-4 stele, cu 3 mese pe zi, fara sa fi dat vreun leu vreodata la bugetul statului si nu le convine. 99% din populatia Romaniei nu cheltuie 300 lei/zi asa cum statul cheltuie cu ei!

Acolo unde sunt astfel de situatii sa le dea bastoneala cat se poate de mult. Bataie felul I si parnaie ca desert! 🙂

Hai cu imaginile din Baiului, dintr-un martie care pare din ce in ce mai indepartat…

Acum s-a topit si mai mult zapada.

Piciorul Pietrei Arse este accesibil.

Curbura… aparatului

Dupa urcus, cand te ia foamea, cauti jarul nu flacara. Unii trebuie invatati si la batranete…

La foc, privind la Cruce si Releu.

Aici fiindca era vatra. De regula, nu ramane urma focului. Nu trebuie sa ai apa neaparat… mai sunt: zapada, pamant… nu sapi tu dupa pamant ci mistretii, cartitele…

Imbracaminte

Sunt intr-o rapa de 30 metri, trebuie scoase cu o coarda. Dupa ce trece nebunia cu virusul acesta. De ce le-au dus kilometri prin padure nu-mi explic…

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Marius Budara spune:

    Ar trebui reinventarea Haiduci.Cu nesimtirea autorităților nu poti lupta cu petitii si reclamații.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.