Craciun fericit!

Fiecare… cu pomul lui 🙂

De Ajun vreme rece in Valea Prahovei. Ici-colo cate o fulguiala slaba, nici pomeneala insa de zapada. Aceasta sta numai sus pe munte.

De Craciun cam la fel, se vede ca pe munte iar a nins.

Cel mai frumos Craciun este acela in care te vezi cu cei dragi, rude, prieteni… sau iti scrii si altceva decat chestii clasice si stupide 🙂

Ieri am avut o intalnire faina cu istoricul Gheorghe Niculescu, autorul cartii „Valea Prahovei”, aparuta inainte de 1989 si nu numai cu dansul. Ca asa este frumos, sa te intalnesti pe final de an cu prietenii etc 🙂

In aceste momente trebuie sa ne amintim si de Craciunul insangerat de acum 30 de ani, de oamenii care au murit pentru libertate. De asemenea, sa ne gandim ca si azi mai sunt printre noi personaje care au speculat aceste jertfe si care, si in prezent, au mentalitati comuniste de asuprire, de reprimare a libertatii de orice fel, manipuland si mintind.

Cele mai frumoase cadouri sunt acelea pe care le oferim, nu acelea pe care le primim. Desi, pot fi aceleasi, sub alta forma evident.

Tipuri de cadouri 🙂

Nu mai este steagul pe Peles.

Dar il gasim pe Casino. Este dupa cum ne intereseaza si simtim.

Anuarul Societatii de Stiinte Istorice

Din diferite „peisaje” deduci cate putem face fiecare in domeniul in care ne desfasuram activitatea:

Sau:

Ori niste vesti foarte bune din domeniul mediului 🙂

Dar,

fiecare zi este despre ceea ce fiecare construim pe termen lung. Multi vor doar o pensie mare sau doua chiar, altii aduna bani intruna, sa fie acolo. Nu e nimic rau in asta. Problema este daca astfel de depozite sunt numai pentru supravietuirea personala sau… si pentru a face si lucruri bune pentru alte persoane. Oricum, pe Dumnezeu nu ai cum sa-L inseli. Minti pe altii, pe tine, creezi felurite impresii dar acestea sunt valabile in ochii oamenilor. Chiar si asa, in aceasta lume, Dumnezeu face dreptate intr-un mod pe care nici nu-L banuim. Credem ca uite, cel care concediaza oameni in postul Craciunului sau vaduve in acelasi post, fara nicio vina a acestora, nu primeste nicio pedeapsa. Asta ca exemplu 🙂

Dar nu este asa! 🙂 Acela nu poate dormi, nu se poate odihni, sta in miez de noapte si tot cugeta cum sa faca bani. Si mai multi. Chiar daca are de nici nu mai stie pe unde i-a pus. Nu are prieteni, nu-l iubeste nimeni decat pentru bani, e singur si nu stie prea bine de ce. Dau bani pentru a tine aproape persoane care imediat dupa ce-i primesc ii cheltuie la jocuri de noroc. Astfel de oameni prinsi in propriul lor univers, (mint si sunt mintiti), nu au cum sa inteleaga de ce ei traiesc 🙂 Traiesc pentru ca Timpul a nascut deja actiunea prin care cineva le va risipi toti banii si le va anula munca si anii, cum se intampla intotdeauna cu astfel de persoane; traiesc pentru a constitui pentru cat mai multi exemple negative si ca toti acestia sa devina un fel de martori; au zile pentru ca din acele salarii date angajatilor cu strangere de inima depind niste familii.

Deci nu traiesc pentru ca banii le permit nu stiu ce chestii superioare de viata/trai. Ei se mint asa. Vedem bine ca sunt tot felul de amarati care dorm prin frig si mananca resturi si, la fel, si ei traiesc. Suntem toti in acelasi timp atat exemple cat si martori.

Traiesti pentru ca la raul pe care tu-l faci altora, Dumnezeu demult a gasit o solutie.

CRACIUN FERICIT!

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

    1. Multumesc asemenea!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.