Exercitii de primavara

Pe 14 martie am fost pe la Manastirea Sf. Nicolae din Predeal… trecand si pe langa un monument situat langa sediul clubului sportiv din localitate.

Starea acelui monument era… destul de trista:

10

La cateva zile, mergand cu trenul spre Brasov, vad monumentul curatat, bine ingrijit, asadar cei responsabili au dorit sa arate ca se poate. In prezent, asa arata acel monument si imprejurimile sale:

a

b

c

dDin ciclul: „Monumente trezite la viata!” 😉 … cred ca ar fi un titlu bun. Era pacat sa fie lasat in paragina. Predealul, ca de altfel, fiecare localitate din Valea Prahovei are multa istorie, cultura…

Este de remarcat faptul ca Predealul incepe sa se promoveze foarte bine, sa recupereze cu pasi mari timpul pierdut. La capitolul promovare si infrastructura turistica… Sinaia este de departe peste orice statiune din Valea Prahovei. Foarte bine sta si Busteniul la strazi, asfaltare, cred ca la acest capitol sta chiar mai bine ca Sinaia, nu cred ca sunt prea multe strazi prin oras neasfaltate/nereparate. Eu nu stiu vreuna 🙂 cred ca nici nu sunt. De Predeal si Azuga nu vorbesc… au de lucru ani de zile.

Bine, Busteniul are un mare minus cu faptul ca drumul din Valea Cerbului nu este asfaltat, in conditiile in care se plateste taxa de acces iar Sinaia, asa cum aratase dl. Cornel Nistorescu… cu gropile din cartierul Cumpatu. Daca ne referim la hoteluri, Sinaia este pe primul loc, urmata de Predeal. Busteniul si Azuga nu se compara cu aceste doua statiuni. Si la promovare turistica Predealul incepe sa se evidentieze foarte mult. Festivalul Alpin Film de la inceputul lui martie, a fost o chestie foarte bine facuta, asa cum doar Sinaia parea capabila sa organizeze.

Ieri, fiind in Brasov, vad din str. Nicolae Balcescu, colt cu Politehnicii… hat-un pic-departe 🙂 pe un deal… Troita din Coasta Prundului.

Brasovul este plin de troite seculare… Am fost pe acolo in 2014 cand cu Parada Junilor:

https://buceginatura2000.wordpress.com/2014/04/28/parada-junilor-de-la-brasov/

O scurta oprire pentru cateva poze:

1

2Nu doar troita capteaza atentia.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. noradamian spune:

  Bine ar fi să fie retrezite la viață, pe măsura valorii lor, monumentele și locurile acelea.
  Imaginile din Brașov au frumusețea unor picturi.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Saru-mana 🙂
   Cam greu cu chestiile culturale pe la noi 🙂 Multumesc! Brasovul este unic, plin de istorie in mare parte destul de bine conservata.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.