Trezirea Naturii in cateva imagini si initiativa Primariei din Busteni

Au aparut primele plante, primele flori prin padurile Parcului Natural Bucegi, semne clare ca primavara incepe sa se instaleze.

1Leurda

2O orhidee superba

3O alta orhidee…erau destul de multe, unele erau albe

Scurta oprire si in Parcul din Sinaia 4

Nelipsitii vestitori ai primaverii, luptatorii de sub zapezi 5

9Langa Poiana Stanii, traseul ce coboara spre Poiana Tapului

Un moment, este week-end, uitasem piesa muzicala 😉

Mai departe,

10Aici este un loc superb, unde am sa mai revin pentru poze. Insa nu am ajuns aici pentru ca am intentionat. Probabil nu as fi ajuns sa fac poze in acest loc niciodata.

11Este superb locul, dar l-am vazut mereu de la distanta si nu i-am dat atentie. Am facut multe poze aici. Sa va spun cum am ajuns:

Coboram pe un drum, la o curba insa vedem o doamna cam fara haine, avea ocupatie pe langa un copac. Noroc ca era o poteca in stanga, spre apa din imagine, si am reusit sa evitam alte momente. Pana sa intram pe acea poteca, femeia ne-a vazut. Oricum, nu mai continuam drumul spre ea. O gaseam cu obrajii imbujorati, asa ca pentru a evita momente jenante am abordat o alta cale.

Cu aceasta ocazie am facut si niste poze care mi-au placut. Ca nu imi plac mereu toate pozele pe care le fac 🙂

12Pentru mine, aceasta imagine reprezinta o poza superba. Am mers prin apa pana la marginea acelei mici cascade si am pozat deasupra ei. Imi placea peisajul si nu am mai tinut cont ca este apa. Stiti ca te ia ameteala cand stai langa astfel de cascade si apa curge continuu pe langa tine? Mi s-a parut ca se invarte lumea, pentru cateva secunde :)) Bine, eu am fost depistat recent si cu o usoara anemie. Deci ce poate pati un anemic langa o cascada? Se invarte cascada sau el, in mintea lui? :))

13

….

Acum o sa continui cu initiativa Primariei din Busteni prin administratorul public. Le-am cumulat aceste postari, pentru ca unii poate vor sa vada poze, altii sa citeasca stiri 🙂

La Busteni, in perioada 10-16 aprilie are loc o actiune de plantare de arbusti fructiferi, speciile zmeur si mur. In acest an este prima etapa. Urmatoarea va fi la anul in primavara, cand arbustii vor rodi si se vor popula mai multe zone ale orasului.

In aceasta perioada se vor sadi arbusti langa colegiul Ion Kalinderu, unde este liziera de pini si la intrare pe Valea Cerbului. Nr. total al arbustilor ce vor fi plantati ajunge la 4000 de bucati.

La actiune participa si specialisti, care vor superviza plantarea.

Mie mi se pare o actiune buna, educativa si ecologica. Am auzit insa niste comentarii rautacioase la adresa acestei initiative si nu doresc sa scriu si alte detalii. Mie imi place actiunea in sine, este o idee inedita. Acum sa criticam orice mi se pare o aberatie.

Dar, hai totusi, sa spun si ce am auzit, ca nu pot sa tac cand aud asemenea tampenii. La fel cum a fost chestia cu reabilitarea captarilor, a venit un „destept” si a declarat „ca el vrea sa dea apa la populatie si unii nu inteleg”. Va dati seama ce balamuc este in capul unui astfel de om ce declara asa ceva?? Ce credeti ca s-a spus acum? „Ca sunt plantati arbusti fructiferi ca sa aiba lumea ce sa manance!” 🙂 Nu pot sa cred cata prostie intalnesti la tot pasul.

Una este sa critici actiunea venind cu argumente si alta sa vorbesti tot felul de prostii. Mie mi se pare o idee buna. Nu trebuie sa li se para tuturor. Dar nici nu putem sa facem astfel de afirmatii. Este la limita idioteniei. Asa cum a fost demarata, cu padurari, elevi, voluntari, este o actiune ecologica, cu diferite conotatii, in niciun caz aceea ca sa aiba lumea ce sa manance :)).

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. ziardebusteni spune:

    Adrian, fotografiile intr-adevăr sunt superbe.
    La proiectul menționat am insă unele mici retineri si precum spui tu, cand zici ceva ori ca este de bine ori ca este de rau , trebuie sa vi cu argumente. Ieri, pentru că nu mi-a dat prin cap ca acesta e proiectul pe care doresti sa-l promovezi am scris un articol pe aceasta tema. Vad ca pomenesti de elevi voluntari si specialisti… , elevii voluntari erau in vacanță 🙂
    Saptamana trecuta intr-adevar ( miercuri) era prin parc o grupare de oameni imbracata in salopete rosii si maturau de zor in padurea cu pini, la bază… pe locul unde normal, ar trebui sa se construiasca locul de joacă pentru copii din proiectul Busteni o statiune renăscuta, deci ma indoiesc ca taman acolo au plantat asa ceva. Pe urma am mai spus că fructele de pădure sunt atractie pentru ursi, deci de ce se pune momeala directă??? in zona centrală !!!.
    Pe urma, zona despre care spui tu nu aluneca si nu este poluata acolo ci cu câtiva zeci de metri mai sus, iar aceste minunate fructe de padure nu prea vad sensul de a le cultiva taman in padurea cu pini. Poate ca pe Valea Cerbului e ok , poate ca plantează langa zona cu corturi si intr-adevar are dreptate balamutul care zice ca da de mancare la oameni ca acolo intr-adevar vânatul a disparut de mult . Inchipuie-ti un peisaj nocturn… Fructe de padure iar in mijlocul lor ”ursul brun” si zona inconjurata de cortari cu faclii care vor striga … Vine ursu si ne mananca mancarea!!! … 🙂
    Asa ca nu zic ca nu e un proiect ecologic dar să ma ierte cine se supara, ar trebui locat pe zonele descrise in proiect adica acolo unde intr-adevar zonele sunt poluate sau aluneca terenul, intravilan sau extra vilan.
    Daca tot vorbim de extravilan cred ca ar fi frumos sa faca o ”crescatorie” de fructe de padure prin Valea Cerbului spre Poiana Costilei prin padurea defrisata din spatele lizierei … , de ce nu sa planteze pe terenurile cetașenilor de onoare care oricum nu au inceput sa construiasca, asa ar fi asociati si ei ca sunt eco… ”Uite bă’ că Mutu a plantat arbusti la el pe teren ca să ne facă noua viașa mai curată!” …
    Fotografiile sunt intr-adevar superbe.
    Stimă.

    Apreciază

    1. Multumesc Cristi. Nu este vorba ca promovez un proiect sau altul. Eu sunt consecvent ideii de a tine un oarecare echilibru. Cand este de bine scriu de bine, cand situatia arata ca este de rau, scriu intocmai. Sa stii ca nu am stat sa aprofundez si sa caut daca s-au plantat arbustii si unde. Am luat de bun ce mi s-a spus. Ma gandesc ca s-au consultat cu diversi specialisti ca asa stiu, din silvicultura, nu stiu daca sunt cei de la Ocolul Silvic Azuga, nici nu vreau sa stiu doar sunt prietenii primarului si ai lui Nae Contes, Geaca. Nu au treaba ei cu padurea decat sa o taie. Daca vrei sa-ti dau o definitie a Ocolului Silvic Azuga, uite-o: O.S.Azuga=Primarul Busteniului, Nae Contes. Crede-ma ca nu as sti sa-ti spun cui se subordoneaza acest ocol silvic 🙂
      Nici macar nu am citit proiectul. Mi-a sunat bine ca si actiune ecologica si pana la proba contrarie eu il cred pe city-manager. Am intrebat niste detalii, mi s-au dat, nu am aprofundat dupa cum ti-am zis. Cred in continuare ca este actiune buna, si asa cum spunea si administratorul public este perfectibila. Este o varianta sa planteze pe terenurile acelea, desi eu sper la ziua in care Consiliul Local va anula toate aceste titluri acordate asa-zisilor cetateni de onoare si le va lua terenurile acordate in mod nemeritat si abuziv.
      Am facut si azi niste fotografii frumoase, dar sunt cam obosit si le voi posta maine 🙂 Am urcat de-a dreptul muntele 🙂
      Numai bine!

      Apreciază

  2. Ana Stefan spune:

    Frumoasa imagine au aparut si aici florile , floarea aceea mov careia ii spui orhidee o numim maseaua ciutii aici, doar ca la noi o gasesti doar in varianta alba

    Apreciază

    1. Multumesc Ana, am retinut si denumirea florii, o mai auzisem, dar nu stiam ca este cea din imagine 🙂

      Apreciază

  3. criscar50 spune:

    Cum te stim:drept,nepartinitor! Sigur ca e o initiativa buna.///Foarte frumoase poze;simti ca iti transmit vitalitate.E cumva un baraj de protectie din Valea Urlatoarei? Plantuta aceea cu floare de culoare,sa-i zic,violacee,eu o stiu drept „maseaua ciutei”;deosebit de gingasa!Astept poze din tura de azi.Sa va intoarceti cu bine!

    Apreciază

    1. Pai da, eu scriu cum mi se pare. Mai gresesc evident dar cand o sa am o dovada nu mai cred. Insa acord credit in continuare administratorului. Ce daca lucreaza cu Savin, etc. Si Savin mai face lucruri bune :)) Vedem cum vor rodi acei arbusti, o sa ma straduiesc sa-i caut, sa le fac niste poze. Mi-a zis si Ana denumirea. Deci gata, este maseaua ciutei 🙂
      Ne-am intors cu bine. Am parcurs traseul in 5 ore si ceva, dar eu cel putin m-am simtit ca dupa un maraton 🙂 Am urcat din greu, atatea pante de le-am uitat numarul. Multumim pentru grija 🙂

      Apreciază

    1. Clar este ca una dintre denumirile populare este si Maseaua-Ciutei. Multumesc.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.