Intr-o zi, pe Valea Caraimanului

Am urcat pe firul vaii si nu pe traseul turistic:

Stanca aceasta cu aspect de jgheab, slefuita de cine stie cat timp, mi-a placut foarte mult…un veritabil monument al naturii.

Dupa urcare, o privire inapoi

Si iar o urcare, valea este spectaculoasa, plina de astfel de obstacole…in fata un ochi de apa in care se aflau tot felul de vietati

Din ce in ce mai departe…ochiul de apa, avea o culoare interesanta

Valea se mai „domoleste” pe masura ce urci…in fata un mic baraj din crengi

Apa si castori mai trebuia 🙂

8 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Mihaela C.P. spune:

  Foarte ciudata forma de jgheab a pietrei. Ma intreb daca nu cumva vreun sculptor amator si-a incercat iscusimea mainii acolo, ca sa fie natural…hm, ar fi fost mai multe .Dar cu sculele alea care se vad sub piatra ce e, pare sa fie o cheie, ceva ca un medalion sau altceva?
  Urci pe pietre ca si capra neagra :).

  Apreciază

  1. Nu stiu, dar banuiesc ca nimeni nu a urcat pana acolo ca sa sculpteze stanca, si apoi pare atat de bine finisata incat cred ca doar apa o putea face. Sunt niste lemne, nu era ceva interesant ce era sub stanca, plus pet-uri prin imprejurimi. :))

   Apreciază

 2. criscar50 spune:

  Frumoasa zi,indrazneata idee! Prin iunie ar fi fost un dus continuu…

  Apreciază

  1. Ideea putin iesita din comun 🙂

   Apreciază

 3. mariana spune:

  Arată extraordinar acea stâncă, ai zice că e lucrată de mâna omului… Dacă totuşi nu este aşa, mă întreb atunci câtă răbdare a avut timpul ca apa să sape în piatră, să nască acea rotunjire…?

  La polul opus, e trist să văd şi aici deja eterna şi omniprezenta sticlă de plastic. Mai lipseşte cutia de bere, ca să avem din plin dovezi ale „civilizaţiei” şi „educaţiei”. Oare când muntele nu va mai fi un mare coş de gunoi al multora din cei care-l calcă ?

  La prima vedere, nu am înţeles ultima propoziţie din articol. Dar am citit repede despre castori şi m-am luminat.
  Castorii sunt supranumiţi şi „inginerii regnului animal” pentru că
  realizează tot felul de construcţii, care mai de care mai uimitoare, printre care şi baraje. Ei îşi fac vizuina pe malul râurilor, cu o intrare secretă întotdeauna pe sub apă. Dacă apa are nivelul mic, atunci castorii ridică un baraj din crengi, pietre şi din ce mai găsesc, nivelul apei creşte în spatele barajului şi astfel intrarea în vizuină devine invizibilă. Ei nu ies ziua, ci doar la lăsarea întunericului, şi la cel mai mic zgomot se retrag sub pământ. Castorul este o specie protejată de lege, pentru că mai sunt puţine exemplare, fiind vânat fără milă în timpuri mai vechi.

  Apreciază

  1. Sa stii ca mai multi au spus asa, ca pare lucrata de mana omului, astfel ca trebuie sa mai merg o data. Sa filmez si sa privesc cum trebuie…totusi nu are cum sa fie sapata de om, zic eu 🙂 Dar merg sa ma conving cu prima ocazie :)) Pai, cam toata valea are tot felul de gunoaie. Il puteam face „sa dispara” din poza dar asta nu schimba realitatea. Fata de alti ani, muntele nu mai este asa de poluat, chiar se observa ca pe munte sunt din ce in ce mai multi oameni educati.
   Da, este „stilul” meu de a spune cevcred 🙂 fara sa detaliez, uneori sunt involuntare astfel de comparatii. Castorii, desi ma indoiesc ca mai exista vreunul prin Romania, sunt animale foarte inteligente, am vazut si eu niste reportaje…uneori aduc si pagube 🙂

   Apreciază

 4. criscar50 spune:

  Stanca aceea,atat de cizelata,ar trebui cautata din nou intr-un inceput de vara,pt. a vedea cum cade apa.Castorii au fost colonizati pe afluentii Oltului din Tara Fagarasului si s-au adaptat f.bine;numai de n-ar incepe iar vanatul lor!

  Apreciază

  1. Nu este rea ideea Crisan, dar totusi eu o sa merg mult mai curand 🙂 Despre castori stiam ca i-au nimicit braconierii…este bine daca mai vietuiesc pe la noi prin tara 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.