Au fost remarcate traseele turistice din zona Sinaia-Parcul Natural Bucegi

De circa o saptamana salvamontistii sinaieni au trecut la refacerea si remarcarea unor trasee turistice din aria lor de responsabilitate.

Acest traseu ce trece pe sub Coltii lui Barbes a fost refacut in anul 2009 in urma demersurilor personale. Primarul Sinaiei, dl. Vlad Oprea intelegand la acea vreme importanta izvorata din trecutul istoric al zonei a decis refacerea acelui traseu. S-a refacut cea mai salbatica zona a Potecii Haiducilor. Anul acesta au fost montati si stalpi pentru a face mai vizibila intrarea in traseu.

Au fost montate si indicatoare in intersectii. Marcajul banda rosie ce ducea spre cabana Miorita a fost inlocuit cu marcaj banda galbena, astfel ca exista o derivatie din traseul spre Piatra Arsa-Babele-Vf. Omu (marcat tot cu banda galbena). Ambele au asadar acelasi marcaj. Cine vrea urca spre Miorita-Cota 2000 si coboara Vf. Furnica pentru a intersecta traseul principal, cine nu vrea continua pe drum. Practic este o abatere de la traseul principal pentru o vreme, insa fiind acelasi marcaj nu se mai creaza confuzii.

Mai trebuia facut un lucru: de acest stalp trebuia prins indicatorul ce se afla pe resturile cladirii din stanga. Este vorba de indicatorul spre Cabana Zanoaga cu marcaj cruce galbena.

Traseul spre Piatra Arsa-Babele-Omu

5 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. fosile spune:

  Mai mare dragul sa drumetesti cu astfel de marcaje la dispozitie.

  Apreciază

  1. Era necesar sa se faca ordine si in zona asta a Bucegilor intrucat pentru turisti era foarte greu cu orientarea. Multi care doreau sa ajunga la Cota 2000 urmau mai departe drumul si ajungeau pe la Complexul de la Piatra Arsa.

   Apreciază

 2. Samsara spune:

  Poate reusesc sa ajung si eu pe acolo!

  Apreciază

  1. Ai ce vedea, cu bune si cu rele, totusi muntele este destul de antropizat. Mult succes si poate daca ai nevoie de ajutor sa dai un semn 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.