Pe o vale prin Bucegi

De dimineata am vazut ca este o vreme mai buna ca ieri, asa ca am luat o decizie surprinzatoare, inclusiv pentru mine 🙂

Am sunat un prieten si cu gandul de a demonstra ceva, ca se iau banii cetatenilor fara a se face investitii, am demarat prima etapa dintr-un plan mai intins. Un domn a venit la mine acasa cu niste semnaturi sa faca un memoriu. E vorba de majorarea nejustificata a tarifului la apa. Si omul spunea sa public doleantele lor intr-un ziar local. Mai pe seara am mai discutat si cu alti semnatari si lucrurile se vor desfasura dupa viziunea mea.

Adica pozat toate captarile si conductele de apa din padure. Toate acestea nu sunt ermetice, conductele pierd apa peste 30% pe traseu. Pare ca dureaza mult, pana iei vale cu vale, conducta cu conducta. Intr-o saptamana e gata totul si memoriul trimis la Presedentie, ministere, presa.

Deci zona Azuga-Sinaia are suficienta apa pentru toata populatia, circa 33.000-35.0000 locuitori, nu mai ca nu exista o administrare eficienta, unele conducte nu s-au inlocuit de zeci de ani. In plus, paraiele din Bucegi si muntii Baiului pot acoperi necesarul de apa pentru cel putin 50.000 de locuitori. In afara de a baga cate un bat intr-o conducta sparta, a suda acolo unde un copac a rupt teava, altceva nu se face. Au pus monopol pe apa in virtutea unor presupuse alinieri europene si iau banii pentru ceva produs de natura.

Regimul comunist a creat o mare retea de captare a apelor din bazinul superior al raului Prahova iar desteptii de azi, nu fac decat sa se foloseasca de acest lucru…si sa incaseze bani necuveniti.

Si am lasat rucsacul la prietenul asta, si doar cu telefonul si aparatul foto am pornit…in sfarsit am ajuns, am pozat, nu mai ca nu ne-am mai si intors.

Pur si simplu aerul rece de inceput de primavara, vremea buna, ne-a facut sa lungim traseul…la ora 14 trebuia sa ajung in Sinaia, cu alte treburi.

Si am urcat pe o vale pana unde s-a putut, adica pana unde nu erau riscurile prea mari

Crucea Voinicului (Hepatica Transilvanica) un endemism carpatic

Cascada privita de sus, niciodata nu trebuie sa te apropii de pietrele umede altfel ajungi jos

La baza acelor stanci traseul s-a terminat…urma zapada, timpul de intoarcere devenea si mai mare

Iasca de fag

Oricum astia de la Hidro, „specialistii”, nu stiu despre ce vale este vorba. Doar prima poza este un indiciu mai sigur. Nu ca sunt eu marele cunoscator dar ei pur si simplu chiar daca lucreaza de ani buni nu au interes. Angajatii daca ajung pe teren probabil dorm pe la umbra unor copaci, sefii in loc sa gandeasca proiecte pentru inlocuirea conductelor vechi se ocupa cu alte lucruri.

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. oanaclara spune:

    Frumoase floricelele! Aveam cateva pe care reusisem sa le fac sa cresca primavara in gradina cand stateam la curte.

    Apreciază

    1. Si eu cand stateam la curte aclimatizasem toti arbustii de prin Bucegi, toate speciile de coacaz, zmeura cu bob mare, si o multime de flori…

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.