BARFA ZILEI SI NOUL TRASEU DE ATV

Cum traim in Valea Prahovei, un veritabil taram al iluziilor pierdute, este evident ca zilnic se intampla cate ceva, mai obisnuit sau iesit din comun!

Una dintre persoanele cu un nume in Casta Arhitectilor, si anume dl. Buruiana din Busteni a vrut sa mearga si el la o plimbare cu ATV-ul, ca de… e si el localnic…Pana aici nimic obisnuit! Din ce aflaram noi respectabilul domn s-a urcat intr-o astfel de masinarie uruitoare si a purces la drum, categoric ca nu de unul singur!

Si unde au pornit ei? Undeva pe un drum din muntii Baiului…daca noi nu ne inselam drumul cu pricina se numeste Valea Fetii, cu doi de i! Probabil distinsii domnii nu au vazut ca exista o bariera pe care scrie „Drum Proprietate Privata”, sau poate era data la o parte. Pentru cine nu e la curent cu unele treburi…precizez ca prin acea zona, inclusiv pe alt drum invecinat si anume Valea Marului, sunt „parchete in exploatare”…adica doboara unii, copaci!

Numai ca aventura bustenarilor (nu a celor care taiau la copaci, ci a atv-istilor!) se termina …cam nasol! Cineva le-a stricat cheful, aventura si le-a creat mari probleme la stomac! Acel cineva nu era altul decat vestitul Nae! Il stiti doar pe Nae! Nae domne!

Si nu era cel din odiseea mioritica unde baciul il trimitea  astfel: „Du-te Nae/Adu o oaie/Si cutitul ca s-o taie/Si-o bucata de mamaliga/Si gratarul ca s-o friga…” …Era chiar Nae, veritabilul Nae!

Ce credeti ca ducea nenea Nae…? In niciun caz o oaie! El ducea o pusca…si i-a oprit pe indraznetii care-i calcasera domeniul! Probabil pentru o clipa atv-istii nostrii l-au injurat pe Tantareanu de cand a dat acel exemplu pe sticla…cu arma! Cum toata lumea il stie pe domnul Nae si de baiat bun si de baiat cam ne-bun, si excursionistii nostri se cam facusera mici pe masinuta! Doamne…daca eram noi niste muste…sa ne luam asa zborul! Daca facea Nae manevre periculoase cu pusca?! Sau poate o fi facut…!

Unul dintre atv-isti spunea ca: „noroc ca l-a cunoscut pe Buru, ca altfel cine stie ce se intampla!” Hai sa spunem noi ce se intampla:

Dl. Nae, un munte de muschi, i lua la bataie, doar era pe proprietatea lui, si o fi el de treaba, dar sa nu te bagi pe ce este al lui ca e de rau. Cand eram mic i tavaleam iarba prin niste poieni si ce ma mai alerga… si cati sfinti invoca! Asa ca d-le Buruiana mare noroc ati avut!

Pentru amatorii de plimbari cu ATV exista un drum in muntii Baiului, care datorita soartei trece chiar pe langa stana d-lui Nae, urca pe pajistile montane si strabate o buna parte din culmea Baiului. Ai ce vedea, accesul e facil pentru ca acum o saptamana au largit drumul si mergi k lumea! Nae nu e pe la stana, dar nu cred ca si drumul acesta e proprietatea lui! Oricum au fost coborate oile si vacile de pe munte deci riscul de a-l intalni pe dl. Nae e scazut! Celor interesati o sa le spun eu pe unde si de unde sa abordeze acest drum…pentru o mai mare siguranta! Comparativ cu Bucegii, muntii Baiului nu au statut de arie protejata!

Si apropo de acest lucru, feriti-va de a intra pe drumurile forestiere din Bucegi…unde se aplica amenzi de la 3000 de lei in sus!

Precizare: In Bucegi de la intersectia drumului spre Complexul Piatra Arsa si pana la cabana Babele accesul este interzis. De la Cota 1400 pana la Cota 2000 pe Drumul de Vara, de asemenea nu este voie. Acestea sunt principalele locuri unde sunt asteptati si amendati atv-istii!

2 comentarii Adăugă-le pe ale tale

  1. Feli @ Linhai spune:

    Prinzi cateva amenzi de astea ti-ai mai platit un atv,asa ca nu prea merita,atentie atv-istii,dar poate mai merge sa „te intelegi” 🙂

    Apreciază

  2. korn el spune:

    Doar biciclistii care platesc o taxa, ar trebui lasati sa circule in MUNTII RO ! Moto si atv sunt doua scule folosite de vacarii americani pentru plimbarea bovinelor. Din pacate BOVINE (cu doua picioare) din ROMANIKA au preluat aceasta indeletnicire transformand-o in distractie IDIOATA si NOCIVA. Din pacate toate DOBITOACELE care s-au kkt in cele doua „palate”, peste trei decenii, n-au facut nimic pentru INTERZICEREA DEFINITIVA a acestor scule in zona montana si intramontana. Cine doreste adrenalina cu atv, poate merge cu incredere la vacarii americani. Go home cu atv. Sau pe romaneste, „HAI SICTIR” ! (atevistilor)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.