„Orase” in Valea Prahovei cu sub 5000 de locuitori; CNP vs. bilet de loto

Doua stiri de interes.

Prima ca, teoretic sa zicem, nici Azuga si nici Predealul nu mai indeplinesc toate cerintele pentru a fi orase. A doua, ca la cat merge lumea la jocuri de noroc, (si aici fac paranteza ca acest fapt este evident tinand cont de cate spatii s-au deschis in zona Comarnic-Predeal pentru aceasta pasiune/viciu etc, cum ii spune fiecare), a aparut o prevedere legala ciudata. Prezinti cartea de identitate, ti se ia CNP-ul si poti juca la Loto :))

In urma Recensamantului de anul trecut a reiesit o situatia deloc surprinzatoare si binestiuta de ani de zile in Valea Superioara a Prahovei. Aceea ca atat Predealul cat si Azuga au sub 5000 de locuitori… numarul de 5000 fiind un criteriu de baza in declararea ca oras…

Asadar: Azuga are 3901 locuitori si Predealul 4020 locuitori. Ar putea sa se uneasca… au mai fost unite acum mai bine de 100 de ani. 

Care e legea prin care ti se cere sa te legitimezi la Loto? Eu am zis doar Loto ca nu stiu alte jocuri :))) Adica nu stiu exact ce fac oamenii la anumite sali denumite „lasvegas, casino, bet” si nici nu am vazut vreun bilet de pariu sportiv sau ce pariuri se fac :))) Mie imi par toate acestea niste „inginerii” ale unor tipi destepti care ii amagesc pe altii sa isi piarda timpul, banii, pe sine, pe cei din jur. Ceva de genul. E parerea mea, fiecare e liber sa faca orice doreste. Unii mai si castiga… :))) 

Legea cu nr.326/28.11.2022 are o prevedere care suna cam asa: ca orice persoana care intra in incinta unei sali de jocuri de noroc trebuie identificata si introdusa intr-o baza de date electronica… iar aceasta se pastreaza 5 ani.

Prin urmare, nu doar CNP-ul il lasi acolo ci tot ce scrie pe cartea de identitate… 

Evident aici, ma plasez in tabara conspirationista :))) In niciun caz nu cred ca statul a urmarit sa faca vreun bine dependentilor sau cum le zice, ci sa vada cine si cat cheltuie. Ca poate e ceva de impozitat sau de folosit in vreo campanie electorala, santaj, politede platit. Sa-i „reprosezi” cuiva ca uite, de 4 ani, a bagat mii si mii de lei la pacanele. Plus ca se poate face oricui un profil… si nu vad cum se poate justifica profilarea?! E decizia fiecaruia cum isi cheltuie banii… Pe ideea asta am putea vorbi de baze de date pentru cei care cumpara tigari, alcool… sau ceapa 🙂 Uite si la medicamente ar merge sa faci un profil de consumator :)))

Vazusem ca termenul de intrare in vigoare este de acum, din februarie 2023.

Dar, eu zic sa stati linistiti, ca stim in ce tara traim si nu cred, deocamdata, ca vor fi prea multi angajati ai acestor sali de jocuri de noroc care sa ceara date personale. Sigur, omul iese din sala cand ii pomenesti de buletin si intra in alta unde nimeni nu cere nimic. Si cum si unii si altii stiu asta, legea e doar asa… Vor fi prinsi in bazele de date un 2-3% din jucatori. 

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. În 1907 Azuga era cătun.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.