Cateva poze si cu podul acesta…


Podul, de fapt, este peste Prahova dar foarte aproape de confluenta dintre paraul valea Grecului si raul Prahova, accesibilizand evident, valea Grecului.









Un site despre turism, mediu si cultura
Cateva poze si cu podul acesta…
Podul, de fapt, este peste Prahova dar foarte aproape de confluenta dintre paraul valea Grecului si raul Prahova, accesibilizand evident, valea Grecului.
A republicat asta pe LAWET și a comentat:
India loves Romania
ApreciazăApreciază
Sărbători PASCALE luminate și binecuvântate întregii familii ! 🙂
Alioșa ! 🙂
ApreciazăApreciază
Eu banuiam ca structura metalica a acestui pod a fost folosita initial la calea ferata Ploiesti – Predeal, fiind ulterior mutata pe amplasamentul actual atunci cind nu a mai corespuns tonajelor in crestere.
E simplu de verificat: daca distanta intre axele celor doua grinzi cu zabrele este de 1435mm, e de cale ferata. Uite ca nu mi-a trecut prin cap sa iau cu mine o ruleta cind am fost pe acolo.
Are un frate geaman in Poiana Tapului, peste Prahova. Aceluia i-au vopsit recent balustradele in alb/rosu. Acele balustrade orizontale sint trecute prin suporturile orizontale fara sudura, la cald. Pe vremea aceea nu se folosea sudura, totul era bazat pe nituri si fixare prin contractie termica.
Cind am vazut titlul articolului m-am temut ca a picat si asta. Ai deja doua poduri la activ, cazute la citeva zile dupa ce au aparut pe acest site 🙂 Sper sa nu fie el al treilea.
ApreciazăApreciază
De aceea m-am uitat si eu la fel, pentru a gasi indicii ca ar fi folosit la calea ferata. Nu m-am gandit sa masor, cautam ceva scris, producatorul.
Cred ca a mai avut al doilea frate in Poiana Tapului, dar a fost demolat acum vreo 4 ani parca, undeva in zona strazii Pescariei, peste Prahova. Sunt destule idei sa demoleze si podul de la Poiana Tapului de peste Prahova, care face legatura cu cartierul Zamora.
Parea destul de rezistent, hai ca nu cade 🙂
ApreciazăApreciază
Am citit undeva, dar nu mai știu unde, că podul ar fi din anii ’40. Nu a fost inițial pod de cale ferată ci de la început acolo, pentru că de pe valea aceea s-au scos lemne de la sfârșitul secolului al 19-lea încoace. Așa se și explică prezența structurii metalice, rezistente.
ApreciazăApreciază
Tot ce se poate! Trebuie verificat. Sunt surprins si de alte aspecte, cum ar fi multimea cailor ferate inguste din valea Prahovei.
ApreciazăApreciază
De regula acest pod (ca multi asemenea lui) are mai multi „parinti VITREGI” de rea credinta : administrativ (entitatea unde se afla,aici Azuga), Romsilva (care a preluat tot patrimoniul de la diferite ministere care au „slujit” padurii, unde exista o/un directie/departament ce construia/intretinea podete si alte lucrari de arta hidrotehnice), Apele RO (care in alte vremuri se ocupa si cu executarea lucrarilor de arta hidrotehnice), chefereul (acest tip de podet am vazut peste multe cursuri de apa de mica si medie clasificare hidro). Fiecare arunca pisica pe unde poate, iar astfel de LUCRARI de ARTA dispar incet datorita unor IMBECILI care „gospodaresc” tot. Cand treci podul in stanga pe Valea G. era un izvor cu o APA fantastica… Insa daca nu faci stanga, ci margi inainte (in amunte) pe malul Prahovei,in desisul padurii era o unitate militara… Ma exista ?
ApreciazăApreciază
Da, o perfecta imagine cu podul acela… Referitor la unitatea militara, poate te referi la cea de pe valea Rasnoavei, de la intrarea in Predeal.
ApreciazăApreciază
După tehnologia metalului, pare să fie de la finalul secolului XIX – începutul secolului XX.
ApreciazăApreciază
Exact! Saru-mana!
ApreciazăApreciază