Podul de la valea Grecului

Cateva poze si cu podul acesta…

Prahova intre pod si gara Azuga
Mai departe, podul

Podul, de fapt, este peste Prahova dar foarte aproape de confluenta dintre paraul valea Grecului si raul Prahova, accesibilizand evident, valea Grecului.

De la trecerea utilajelor de exploatare forestiera este mai mereu in stare jalnica.
Foto din aval
Foto din amonte
Structura
Trunchiuri peste scheletul metalic
Un pod care, de fapt, nu apartine cuiva, e al tuturor. Ca daca era al vreunei autoritati/administatii nu ajungea in asemenea stare.
Structura metalica…
Sub pod
Cine stie cati ani are si podul acesta….

10 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. LAWET spune:

  A republicat asta pe LAWET și a comentat:
  India loves Romania

  Apreciază

 2. Aliosa spune:

  Sărbători PASCALE luminate și binecuvântate întregii familii ! 🙂

  Alioșa ! 🙂

  Apreciază

 3. Vlad T spune:

  Eu banuiam ca structura metalica a acestui pod a fost folosita initial la calea ferata Ploiesti – Predeal, fiind ulterior mutata pe amplasamentul actual atunci cind nu a mai corespuns tonajelor in crestere.

  E simplu de verificat: daca distanta intre axele celor doua grinzi cu zabrele este de 1435mm, e de cale ferata. Uite ca nu mi-a trecut prin cap sa iau cu mine o ruleta cind am fost pe acolo.
  Are un frate geaman in Poiana Tapului, peste Prahova. Aceluia i-au vopsit recent balustradele in alb/rosu. Acele balustrade orizontale sint trecute prin suporturile orizontale fara sudura, la cald. Pe vremea aceea nu se folosea sudura, totul era bazat pe nituri si fixare prin contractie termica.

  Cind am vazut titlul articolului m-am temut ca a picat si asta. Ai deja doua poduri la activ, cazute la citeva zile dupa ce au aparut pe acest site 🙂 Sper sa nu fie el al treilea.

  Apreciază

  1. De aceea m-am uitat si eu la fel, pentru a gasi indicii ca ar fi folosit la calea ferata. Nu m-am gandit sa masor, cautam ceva scris, producatorul.
   Cred ca a mai avut al doilea frate in Poiana Tapului, dar a fost demolat acum vreo 4 ani parca, undeva in zona strazii Pescariei, peste Prahova. Sunt destule idei sa demoleze si podul de la Poiana Tapului de peste Prahova, care face legatura cu cartierul Zamora.
   Parea destul de rezistent, hai ca nu cade 🙂

   Apreciază

 4. Etravel spune:

  Am citit undeva, dar nu mai știu unde, că podul ar fi din anii ’40. Nu a fost inițial pod de cale ferată ci de la început acolo, pentru că de pe valea aceea s-au scos lemne de la sfârșitul secolului al 19-lea încoace. Așa se și explică prezența structurii metalice, rezistente.

  Apreciază

  1. Tot ce se poate! Trebuie verificat. Sunt surprins si de alte aspecte, cum ar fi multimea cailor ferate inguste din valea Prahovei.

   Apreciază

 5. PE POTECA spune:

  De regula acest pod (ca multi asemenea lui) are mai multi „parinti VITREGI” de rea credinta : administrativ (entitatea unde se afla,aici Azuga), Romsilva (care a preluat tot patrimoniul de la diferite ministere care au „slujit” padurii, unde exista o/un directie/departament ce construia/intretinea podete si alte lucrari de arta hidrotehnice), Apele RO (care in alte vremuri se ocupa si cu executarea lucrarilor de arta hidrotehnice), chefereul (acest tip de podet am vazut peste multe cursuri de apa de mica si medie clasificare hidro). Fiecare arunca pisica pe unde poate, iar astfel de LUCRARI de ARTA dispar incet datorita unor IMBECILI care „gospodaresc” tot. Cand treci podul in stanga pe Valea G. era un izvor cu o APA fantastica… Insa daca nu faci stanga, ci margi inainte (in amunte) pe malul Prahovei,in desisul padurii era o unitate militara… Ma exista ?

  Apreciază

  1. Da, o perfecta imagine cu podul acela… Referitor la unitatea militara, poate te referi la cea de pe valea Rasnoavei, de la intrarea in Predeal.

   Apreciază

 6. annadinut spune:

  După tehnologia metalului, pare să fie de la finalul secolului XIX – începutul secolului XX.

  Apreciază

  1. Exact! Saru-mana!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.