Mai vin si zile din acestea… frumoase si neanticipate. Intai, ma refer la mine, am inceput cu privitul la niste frunze :))) Semn de mare inteligenta :))))

Impreuna cu alti doi cercetatori am pornit sa elucidam niste „mistere”… Ne-am uitat la o pictura cam ciudata :))


Tot legat de constructii, unii incep si apoi nu mai incheie lucrarea:



Mai aruncam o privire la Bucegi:


Ne-am mai bagat si pe la cate o biserica sa mai vedem cum au mai inaintat:


Chiar si la muzeul Pana Filipescu ne-am oprit:


Iar am trecut pe la biserica denumita „Voronetul Munteniei”… aceeasi perceptie, sunt peste 100 de biserici mai frumoase in Muntenia decat aceasta.
Cum imi spunea cineva mai demult, cica frumusetea este in ochii privitorului. Aia e, nu am inteles spre bucuria mea, ca am asa si o bucurie cand enervez, unele si multe lucruri. Poate fi chiar fain cand nu intelegi. Daca nu poti, nu poti… dar e fain si asa.
Tot la fel, am fost pe la unele concerte, nici nu stiam cine canta si nu retineam nicio nota sau vreun sunet, dar era fain 🙂 Ma uitam la altii ca erau fericiti si insemna ca era fain :)) Adica nu radeam, chiar era fain.

Gratie unui din acesta, mai fixist, analist, critic, baiat de 10 nu ca mine, descoperim si vatra unui sat care nu mai exista de „long time ago”. Altul, asta din poza, ca repede sa gasim probe…

Si cand te gandesti ca altii au facut ogor si vie pe locul fostului sat 🙂
Am ajuns si la locul insemnat cu o cruce, adica unde a fost candva o biserica:
Trebuia si un popas la palatul „serifului”:

Dar am mai mers si la alt cantacuzin:

Am redat o parte din acea zi. Poate cumva se vor misca lucrurile si intr-o directie pozitiva. Slabe sanse… dar nu se stie niciodata.
Ala e podu lu Vica (victor orban) Mandolina care face unu mai t(i)rainic… Referitor la poza 3, doi oameni erau in mare dilema; unul sustinea ca Neica Nimeni avea un picior mai scurt, altul ca are un picior mai lung …! Ma fascineaza orice Biserica Ortodoxa (lemn sau zid) ! De mai mult timp urmaresc asezarea unui Sfant in Biseruca . Asa am reusit sa vad zeci de Biserici… In poza 9 ai prins niste Cumullus Humillis (lipiti de zidul din stanga) fotogenici care anunta timp frunos, si siruri de Altocumullus flocus la fel de fotogenici care anunta timp intolerant. In poza 10 si 12 ai niste Altocumullus flocus de Atlas, si un lenticularis (poza 12) deasupra pomului. Alt. fl. si in poza 13/14/17 (in ultima si niste lenticulari in formare). Exista un Institut National al Patrimoniului cu specialisti care „lucreaza… pe bani” si te poti documenta, cat „vrea” legea. Cu siguranta aceste vestigii (cu miile in rromanica) de MARE VALOARE vor rezista … cat vrea BUNUL DUMNEZEU. In asteptarea unor vremuri mai bune (cata naivitate !), sa potecim, cat mai e gratis.
ApreciazăApreciază
Multumesc pentru informatiile referitoare la nori. Si pe mine ma fascineaza mai ales bisericile vechi sau locurile unde au fost biserici. Anul acesta am descoperit piciorul unei mese de altar al unei biserici din lemn cel mai probabil, in spatiul vaii Prahovei. Superb acel picior din piatra… bine ca nu am dat locatia, ca il lua careva prin curte.
INP-ul are si specialisti buni, am colaborat cu ei destul de des, ieri au anuntat Politia ca o primarie a demolat o cladire cu buldozerul, ridicata in vremea lui Cuza, la Falticeni: https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-25184284-foto-cladirea-vechiului-spital-din-falticeni-construita-vremea-lui-cuza-demolata-primarie-pentru-cateva-locuri-parcare.htm
Asteptarile sunt modeste cand vine vorba de administratia locala, putini edili inteleg ce ar trebui facut cu patrimoniul cultural, fie ca este pe LMI, adica protejat, fie ca nu este. Insa, culmea ironiei, tocmai pentru ca domneste incultura, au scapat de la distrugere multe constructii, nu as vrea sa detaliez dar sunt chestii vechi care au sanse sa fie prinse de generatii viitoare, poate mai responsabile.
Potecim ca inca se poate 🙂 jumatate de noapte am consultat harti si documente tocmai in acest scop. Sa scap numai de niste termene, lucrari, si „pe cai, ca se filmeaza” :))) Toate cele bune!
ApreciazăApreciază