100 de ani de la nasterea Regelui Mihai si dezvelirea unei statui

Regele Mihai ar fi implinit azi 100 de ani. Tot azi, la Sinaia, a fost dezvelita o statuie a sa. Ca doar s-a nascut la Sinaia.

25 octombrie este ziua de nastere a celui care a fost regele Romaniei. 25 octombrie este si Ziua Armatei instituita de catre comunisti in anul 1959.

Comunistii l-au alungat din tara pe Regele Mihai si, mai tarziu, pentru ca minciuna devenise o haina uzuala a statului, s-au gandit sa acorde alte semnificatii zilei. Este usor sa intelegi societatea actuala daca raportezi totul la aproape jumatate de veac de comunism,in care minciuna era un mod de viata. Cei care ne conduc sunt educati in comunism, mint ca vor binele romanilor si fac ceea ce au fost invatati. Tot asa se explica si campania de vaccinare. Unii spun sa ne vaccinam ca asa spun si altii. Si mai sunt si unii care s-au vaccinat si care sustin teorii conspirationiste. Adica nu se pot dezobisnui de minciuna si sa traiasca normal. Au nevoie de tot felul subterfugii, traiesc asa cum au fost invatati sa traiasca.

Imagini de la dezvelirea unei statui a Regelui Mihai, la Sinaia:

Ma uit la poza de mai sus si mi-aduc aminte de „primirea” avuta de Custodele Coroanei acum cativa ani, la Crucea de pe Caraiman. Principesa Margareta si sotul acesteia au venit pe jos, ministrul de atunci al Apararii si altii ca el, au venit cu elicopterul, s-au intampinat si felicitat intre ei.

Nu ca nu i-au bagat in seama dar au si inceput festivitatile fara ei… Sa ne amintim un pic:

Anca Dragu

Si, la fel, mi-aduc aminte de cele 3 originale cu semnaturi ale personalitatilor locale, ale tuturor edililor din Valea Prahovei s.a., alcatuite la Centenarul Marii Uniri. Copii color au ajuns cam pe la toti semnatarii…

Sursa imaginilor de mai sus: contul de Facebook al Primariei Sinaia. Nu am reusit sa ajung din cauza mai multor lucrari/proiecte si drumuri de facut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.