Poate ca trebuia sa anunt cei 12 ani de existenta ai acestui site. Numai ca nu imi place faza cu „lamultiani-ul” 🙂
Poate ca nu trebuia sa mai scriu despre politica in ultimele articole, cum mi-au semnalat cativa prieteni si cititori, si aici, cat si in particular. Numai ca poti sa taci? 🙂
Uite, ca exemplu: Campeanu inchide dupa o luna de zile scolile si le da copiilor vacanta. Contureaza o poveste in care amesteca viteza internetului cu raspandirea virusului. Niciun „ingredient” nu sta in picioare. Daca lasa macar scoala online, copiii ar fi stat pana la ora 14 in casa. Asa, sunt de la 9-10 pe strada, in parcuri etc. La adapostul cuvintelor pompoase, cum ca ne pasa etc, stau calcule destul de cinice, fara nicio legatura cu educatia si viitorul copiilor; Multi profesori, in special cei mai in varsta, sunt platiti in functie de ore, adica la „plata cu ora”. Nu sunt ore, nu sunt bani. E vacanta, e criza energetica, nu platim utilitati. E vorba doar de economie!
Presedintele e prin Egipt, atras de Sfinx pesemne, ca nici ala nu vorbeste. Merge sa mai invete! Ciuca e cu mintea la armistitii fiindca saracu’ a ramas prins in acele filme cu insurgenti si cu tot felul de revolutionari. Realitatea e una simpla si tragica deopotriva, Romania se sinucide teatral pe scena mondiala, intr-un scenariu realizat de hoti si de incompetenti.
…
Am plecat acum intr-o zi, nici nu mai stiu ce zi este de cand ma uit la smintitii astia, da, ieri am fost cateva ore. Pac, cateva poze si iar la treaba. Ca in Romania, daca nu te bagi pe optiuni diverse, nu e sigur nimic. A, in afara de furat. Daca te bagi la ciordeala de sute de mii sau milioane, esti ok. Iar daca si imparti, esti ca in Nemuritorii. Am ajuns sa cred ca tot ce se fura masiv in tara asta este girat de stat si de institutiile sale. In mare parte sunt convins ca e si adevarat :))






Ia sa incerc si un experiment cu poze:
Au apărut castorii in zona.Am vazut la podul de cale ferata spre Valea Rea. Vezi daca gasesti rosaturile specifice prin apropiere.
Cit despre politica ia de aici:
Cine va câștiga 100 milioane de dolari?
Cât va fi șpaga din acești 100 milioane de dolari?
Ăsta să fie motivul pentru care Florin Cîțu își dorește să rămână interimar?
Nu știu dacă ați aflat dar Ministerul Finanțelor Publice, prin ONAC cumpăra prin NEGOCIERE DIRECTĂ 70.000.000 de teste pe baza de salivă la SUPRAPREȚ.
Prețul de plecare este cu 60% mai mare decât prețul unitar de pe piața românească..
Evident, fiind vorba de o cantitate de 70 milioane teste, prețul ar trebui sa fie cu 20-30% mai mic decât prețul unitar de pe piață (adică prețul per bucată).
Ei bine, la noi e mai mare cu 60%.
Cine e fericitul furnizor? Cine e beneficiarul șpăgii?
De ce am ajuns aici?
În opinia mea, totul s-a desfășurat după un plan bine pus la punct.
Deși aceste teste puteau fi cumpărate din primăvară, prin licitație, corect, transparent, cu anunț în Jurnalul Oficial al UE, guvernul Cîțu a mimat cartea incompetentei ca să facă bani pentru clientelă din banii publici.
Nu a declanșat licitația, nu a autorizat testele la timp, a așteptat să se ajungă în situație critică ca să poată invoca necesitatea achizitionarii în regim de urgentă.
Și-a inventat aparența de legalitate.
Dar asta nu a fost de ajuns.
În loc sa se mulțumească sa cumpere direct cu prețul de piață a mai pus 60% în plus.
Tun și jaf!
Din banii voștri!
DNA doarme.
PS: Pret achizitie: 17,85 lei/bucata.
Pret piata: 11 lei.
TVA inclus.
Peste 400 milioane lei în plus.
Când voi va îmbolnăviți sau muriți în spitale unii fură de rup.
Credeți ca ar trebui anchetați?
ApreciazăApreciază
I-am vazut de anul trecut, am fost curios sa vad daca au ajuns pana mai sus, la un baraj dar nu am vazut urme. Am mai vazut urme si mai jos de Sinaia pana la Tinosu, dar nu am scris, sa-i lasam in liniste 🙂
Asta cu ce spui, cu politicul, era clara, folosesc pandemia pentru a fura si mai mult. De ce crezi ca nu are decat putina lume incredere in politicieni si autoritati… ca stiu ca nu-i reprezinta.
ApreciazăApreciază
Nu sunt fan Campeanu, insa el a picat ca musca pe … „Legea” si „ordinea” in aceste vremuri tot de … sunt facute de ghiolbanis si arahat, PAS cu PAS pentru O ROMANIE EDUCATA. Nemtii au nevoie de sparanghel si peste o suta de ani ! Cine sa-l culeaga !? ONLAINISTII de azi, viitorul de maine …al tarii. Sa fim optimisti, rromanika inca NU poate fi sinucisa, fiiundca IOROPA are nevoie de sclavi, de slugi, de taiat paduri, de ars gazu din Mare, de praduit agricultura, si cate altele… Eu n-as fi pus pozele 3/4/6/7 si nici amanunte despre ale cui sunt urmele sau denumiri de locatii ! Vor fi descoperite de „iubitori ai naturii” sau „ghizi”, si valorificate fara scrupule pe bani multi. A vandaliza, vandalizare… este unul din brendurile de tara ! As pune Prahova sub ocrotirea legii. Ce mai face Victor Senchea ?
P.S. Clipul este fain, dar „frunzele” alea estompeaza/blureaza tot farmecul pesajului care ramane in planul doi. POTECI MULTE SI PLACUTE !
P.S. Atunci … FELICITARI la fraza de inceput …
ApreciazăApreciază
Mentalitatea lui Campeanu reiese din ce a spus despre o profesoara de muzica parca, de prin nordul Moldovei. Aceea o luase pe aratura cu nu stiu ce conspiratie iar ministrul in loc sa-i recomande ceva de specialitate, a spus ca ea e platita sa predea muzica, nu sa exprime opinii personale. Iti dai seama ce este in capul lui 🙂 Adica, in mintea lui pentru ca asa a patit el, in fata elevilor trebuie sa stea un personaj robotizat si care sa-i indoape pe copii cu ce scrie in carte. Nu stiu de ce nu creaza un robot ca la Vodafone, ar iesi mai ieftin. La intrebarile copiilor sa raspunda strict din carte, depersonalizat.
Nu cred ca a asistat la vreo lectie, nu cred ca isi da seama de nevoile si de trairile elevilor. El crede ca elevi au nevoie de unul in fata lor care sa puna o placa si sa o cante intruna. E departe rau de necesitatile reale ale unui invatamant de viitor. Copiii vad in profesor un model, un indrumator, un prieten uneori… iar ei simt foarte bine. Nu te poti duce sa faci liniste urland sau speriindu-i cu note proaste, ori sa le dai teme intruna si sa scrie toata ora. Mergea in comunism, azi copiii au tehnologia la indemana, sunt multe alte metode de invatare care se pot folosi in mod civilizat si eficient. Bine, el se contrazice singur… dar cati ministri nu au facut la fel.
Legat de Europa… suntem asa pentru ca suntem reprezentanti de oameni mici, cu interese personale. Cum sa se intample ceva bun pentru tara cu oameni de o asemenea calitate?
Nu mai stiu, Victor Senchea parca a fost primar dupa Revolutie, parca a murit…
La clipul in cauza, asa e sablonul, doar am introdus pozele.
Multumesc 🙂
ApreciazăApreciază
Laudatio adus lui campeanu se datoreaza faptului ca e cel mai destept prost din gasca de prosti care ne conduce ? De atata „lauda” adusa sefului, ai uitat cateva vorbe despre cele patru poze … Si fiindca batui cele trei puncte, am o nedumerire; inainte de a fi puse la vedere, postarile sunt citite si verificate/cenzurate de chinezi din aia mici (si pudici) sau de un robotel (se poarta) care se rusineaza de unele vorbe din popor ? Eu de regula pun trei puncte cand am multe vorbe dar nu stiu care e cea mai potrivita . Insa unde e cazul pun vorba POTRIVITA, pentru a inlatura orice suspiciune. Creanga, Toparceanu, Emil Brumaru,(de exemplu) aveau vorbele cu ei , mai ales ca in vremea lor nu erau nici chinezi nici robotei.
Dar de George Cardas fost consilier la primarie, sti ceva ?
VIOE BUNA !
ApreciazăApreciază
Campeanu nu e vreun sef de-al meu, ca de fel nu am niciun sef de ani buni… dintr-un simplu motiv: intotdeauna am minim 2 joburi si mai multe variante. De regula, usa e a mea si pot pleca oricand, in orice moment din orice job. Treaba cu invatamantul este in principal un hobby, e dorinta mea de a face ceva pentru tanara generatie. Si pe degeaba as preda Istoria intr-un loc cu atata incarcatura, numai ca nu se poate si nu din cauza mea. La un moment dat anul trecut, nu stiu prin ce comisii am fost si se adunasera niste bani iar eu nu am vrut sa-i iau. Numai ca la privat mai e cum mai e, chiar se bucura patronul, pe cand la stat trebuie justificata orice suma. Nu stiu daca se poate trai doar din salariul de profesor, probabil, daca dai banii doar pe strictul necesar si nu ai alte planuri, investitii, rate etc.
Da, exista niste cuvinte considerate nepotrivite de un program, le subliniaza si eu le modific. Dar cenzura cuiva nu exista, e suficienta a mea. Pai, cand am facut trecerea de la blog la site acum 2-3 ani, nu mai stiu exact, aveam vreo 20.000 de comentarii neaprobate. Le-am sters ca pe aici scriu ce cred eu ca e bine, nu e libera exprimare ca pe facebook sau site-uri de stiri. Nu accept oferte, troli, multe… pe tine te las sa scrii anonim ca scrii niste lucruri adevarate, in niciun caz nu tin cont prea mult de opinii si fac tot ca mine, ca oaia ratacita 🙂 Pentru unii mai fac lucrari degeaba, pentru altii cu bani, e cum mi se nazare, nu e nicio treaba cu mine si nu o scoate nimeni la liman, nu exista predictii, maine am un plan dar poate ma razgandesc. Evident ca lucrurilor serioase le acord importanta necesara, de exemplu, mie nu imi face nimeni serviciul, nimeni nu ma inlocuieste in vreo zi, nu imi iau libere sau medicale, daca un studiu are termen o zi niciodata nu il dau atunci ci mai devreme. Stau cat timp ma reprezinta atmosfera, nu ma reprezinta am plecat imediat si nu mai vin niciodata. Cred insa ca m-am intors o data sau de doua ori de-a lungul timpului pentru ca respectivele persoane contau pt mine foarte mult. Pentru prieteni sunt dispus sa mi-o iau de mai multe ori, ma supar pe moment, un timp, dar asta e viata :)) Sau pentru copiii de la scoala, am o multime de copii faini cu care construiesc lucruri… rar de tot fac altceva decat cred. De pe la 50 de ani sau de pe la 47 de ani nu o sa mai fac nimic decat studiu, transliterare de condici vechi, tot felul de cercetari…
Mi-am dat seama ca pui vorba potrivita acolo unde e cazul, (scuza-mi nestiinta, nu am auzit de Emil Brumaru, am vazut acum ca e un poet), dar nu putem face pe aici toaleta publica chiar daca unele persoane publice nu merita nici macar un asemenea regat 🙂
Nu stiu daca dl. Cardas a fost consilier, stiu ca era o vreme pe la acel Centru de Perfectionare in Industrie de langa liceul din Busteni. De fapt, mi-a fost profesor de engleza in clasa a 9-a. Mi s-a parut mereu un tip serios, cu o anumita prestanta. Nu l-am mai vazut de vreo 2 ani, oricum nu ma mai stie dar nu a pierdut nimic :))
Numai bine! Multumesc!
ApreciazăApreciază